1. Toppers van 2013: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Toppers van 2013: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Ni No Kuni: Wrath of the White Wich is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties, in de poll en in de V-Card bovenaan deze pagina!

Wat is het?

Ni No Kuni is een Japanse RPG die dit jaar eindelijk zijn release in het Westen krijgt. De game gaat over de jonge Oliver die helemaal ontdaan is als hij zijn moeder verliest. Zijn tranen vallen op een lappen poppetje die daardoor tot leven komt en hem uitnodigt naar The Another World te gaan. In deze fantasiewereld ontmoet hij allerlei bijzondere karakters en moet hij diverse missies volbrengen en monsters verslaan, met maar één einddoel voor ogen: zijn moeder weer tot leven wekken.

Door de vele menuutjes lijken de gevechten in de game op het eerste gezicht turn-based. Maar niets is minder waar, want Oliver en zijn vrienden kunnen tijdens gevechten vrij rondlopen en zo vijandige aanvallen ontwijken. Hierdoor is timing van groot belang om monsters te kunnen verslaan. Als dit lukt, dan kan Oliver de monsters temmen à la Pokémon. Daarnaast beschikt hij over allerlei toverspreuken, die terug te vinden zijn in zijn dikke handboek van 352 pagina’s. In Japan werd dit boek standaard bij de game geleverd, maar in Europa zal je hiervoor de special edition moeten halen, wil je het niet met een in-game variant van het spreukenboek doen.

Ook opvallend is de prachtige grafische stijl, zowel in-game als bij de talloze tussenfilmpjes die de game rijk is. We hebben nog maar weinig cel-shaded spellen gezien die er grafisch zo indrukwekkend uitzien als Ni No Kuni en dat komt ongetwijfeld door de invloeden van Studio Ghibli.

Wie maakt het?

Ni No Kuni wordt gemaakt door Level 5, die de handen ineen heeft geslagen met Studio Ghibli. Dit is opmerkelijk, want deze laatstgenoemde studio is geen gamestudio, maar een animatiestudio. En wat voor eentje, want Ghibli is verantwoordelijk voor animé-klassiekers als Spirited Away en Tales from Earthsea. Ghibli wordt ook wel het Disney van Japan genoemd en het feit dat zij meewerken aan Ni No Kuni is voor velen al een reden om dit spel in de gaten te houden. Ze hebben namelijk grote invloed op de (grafische) stijl en het verhaal van het spel en dat is direct te merken als je beelden van Ni No Kuni ziet.Wat hebben we gezien?

Na het treurige nieuws dat de DS-versie van het spel nooit in het Westen zou uitkomen, werden vriend en vijand verrast toen Level 5 onthulde dat de PS3-versie dat wel zou doen. Inmiddels wachten we al sinds 2010 op de game en in de tussentijd zijn er een hoop trailers en screenshots uitgekomen. Het duurt nu niet lang meer voor de game hier verschijnt en op het moment van schrijven neemt Jelle de reviewcode onder handen. Inmiddels is er ook een demo te downloaden via het PlayStation Network, waarbij je zelf alvast aan de slag kan met twee missies uit het spel.

Wat vinden we er van?

Op de redactie heb ik nog geen enkele collega gesproken die niet onder de indruk is van Ni No Kuni’s prachtige artstyle. De gameplay lijkt ook meer dan degelijk, want ontwikkelaar Level 5 heeft veel goede elementen uit andere traditionele RPG’s gehaald. Ni No Kuni heeft een enorme aantrekkingskracht door de sterke Ghibli-sfeer en toen we het eenmaal in actie hadden gezien, wilden we het blijven spelen. Rob mocht enkele maanden terug met een demo van tien minuten aan de slag en hij verwoordde ons gevoel voor de game heel goed: “Als we in tien minuten al aan de buis gekluisterd zitten, hoe zal dat dan wel niet gaan als we de volledige versie in handen krijgen?”

Wat zijn de gevaren?

Ook al is de stijl van Ni No Kuni om van te smullen, dit is wel een typische JRPG en dat is niet voor iedereen weggelegd. Liefhebbers van het genre hoeven zich weinig zorgen te maken wat dat betreft, maar voor anderen kunnen de traditionele RPG-elementen wel eens afschrikkend werken. Bovendien moet je een hoop informatie doorlezen om door de game te komen, ofwel in het fysieke spreukenboek ofwel op het scherm. Het zou zonde zijn als minder fanatieke RPG-spelers hierdoor afhaken, want we weten zeker dat de sfeer van het spel heel veel mensen gaat aanspreken. Daarom vragen we ons ook ten zeerste af hoe goed deze game het in het Westen gaat doen. Hoe dan ook, wij hebben de pre-order alvast klaar staan!

[poll 88][p]Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hot!, maar ik heb geen ps3.

 • Een van de betere titels van het voorjaar wat mij betreft, en een die ik zeker ga halen (waarschijnlijk zelfs de special edition).

 • Ik ben geen JRPG fan, dus heb ik voor Not gestemd.

 • Finaly, nog maar 3 weken. Voor die tijd nog ff DmC uitspelen en dan met volle genot gaan genieten van Ni No Kuni. Heb echt gesmuld van de demo.  Dit is eigenlijk zo'n spel dat als je niet van (J)RPG houdt, je het toch bijzonder vindt vanwege de grafische stijl  3 Weken duren soms echt te lang

 • Ojaaaaa die komt deze maand mijn kant op!! :)
  Snel nog ff een paar trophies bij Tales of Graces halen, want dat komt er dan voorlopig niet meer van..

 • Dit wordt voor mij zeker weten een Must-have, grote Studio Ghibli en JRPG fan :) Nog 3 weken!!

 • Hot! Mi Yes Kuni

 • Ik hou niet van JPRG, dus dit is voor mij een not.

 • Ik kan jRPG's niet uitstaan, ik heb geen PS3, maar damn dit is hot.

 • Ik ben absoluut geen JRPG-fan, maar ik niet gestemd omdat ik van de game niets afweet. Misschien is het voor de fans een game van hoogstaande kwaliteit en intrigerende verhaalvertelling, maar dat zal ik nooit weten…

 • Helemaal niet mijn ding, vandaar dat ik voor Not stemde.

 • Hot natuurlijk!

 • Hot, en zelfs een van de redenen voor mij om ergens in 2013 een PS3 te gaan kopen.

 • ik vindt hem wel hot ookal heb ik geen ps3 (of nieuwer) maar ik zie de game vast nog wel voorbij komen bij een vriend..

 • Geen JRPG voor mij. => NOT

 • Hot natuurlijk, ik heb deze game al een tijdje op pre-order staan. :>

 • Helaas alleen voor de PS3….

 • Een goede JRPG game :D dus HOT

 • Ik wil deze game zo graag "hot" vinden maar de het JRPG ding trek ik niet. De demo was tergend. Je loopt door een prachtige omgeving en daar komt zo'n woesh en je staat in een minder mooi battle arena eindeloos te kutten met je aanwijzingen. Ik kan dit maar niet leuk vinden. Helaas want wat ziet deze game er verschrikkelijk mooi uit!

 • Voor mij een van de redenen dat ik pasgeleden een PS3 gekocht heb, ik kan niet wachten tot ie uitkomt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren