1. Toppers van 2013: Aliens: Colonial Marines

Toppers van 2013: Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties, in de poll en in de V-Card bovenaan deze pagina!

Wat is het?

Aliens: Colonial Marines is een first-person shooter die in hetzelfde universum is geplaatst als de wereldberoemde sci-fi horrorfilms. De game volgt één van de onfortuinlijke Colonial Marines, die samen met zijn team moet onderzoeken wat er gebeurd is met het ruimteschip U.S.S. Sulaco. Je zal regelmatig vechten voor je leven wanneer de iconische Xenopmorphs in je nek springen. Naast machinegeweren en stationaire wapens behoren ook de vlammenwerper en bewegingsdetector tot de middelen om jezelf te verdedigen tegen een ‘zure’ dood.

De combinatie van actie- en horrorelementen lijkt veel op dat van de film Aliens en ook visueel vertoont het veel gelijkenissen met de Oscar-winnende klassieker van James Cameron uit 1986. De toenmalige concept artist heeft zelfs, speciaal voor de game, nieuwe en ongebruikte ontwerpen verleent aan de ontwikkelaar. Hierdoor is het straks mogelijk om bekende locaties uit de film zoals de LV-426 kolonie, de U.S.S. Sulaco en het vervallen ruimteschip van de Space Jockey te verkennen. Aliens: Colonial Marines moet daardoor dus voor zowel FPS-fans als Xenomorph-knuffelaars een zeer interessante game worden.

Wie maakt het?

Nadat Sega eind 2006 de handen schudde met filmstudio 20th Century Fox, kreeg Gearbox Software het startsein om een game te maken die zich afspeelt in het Alien-universum. Dat het al zo lang in ontwikkeling is klinkt misschien verrassend, maar de Texanen hebben wel vaker te maken gehad met een bemoeilijkt en langlopend traject. Zo gaven ze Borderlands na aankondiging een volledig andere visuele stijl en presteerden ze het om Duke Nukem Forever in de winkelschappen te krijgen. Verder is de Amerikaanse ontwikkelstudio, met Randy Pitchford als medeoprichter, bekend van de Brothers in Arms-serie en een aantal uitbreidingen voor Half Life.Wat hebben we gezien?

Het is alweer een tijdje geleden dat we Aliens: Colonial Marines hoogstpersoonlijk in actie hebben gezien. Op de E3 van 2011 waren we aanwezig bij een demonstratie, waarbij we een groep mariniers de kolonie Bradley’s Hope zien onderzoeken. Sindsdien hebben we een hoop nieuwe trailers, een paar screenshots en Developer Diaries gezien. In bovenstaande video heeft Pitchford het over een aantal features en zie je waarom de game misschien het leukste is op de Wii U. De rest bekijk je hier.

Wat vinden we er van?

Ondanks de brute actiescènes en nog brutere buitenaardse gedrochten kon de game ons anderhalf jaar geleden niet echt bij de strot grijpen. Vooral visueel was het allemaal maar zozo. Na die achttien maanden kunnen we uit de trailers en Developer Diaries nog niet bepaald de facelift bespeuren waarop we hebben gehoopt. Het enthousiasme van Pitchford werkt daarentegen wel aanstekelijk, want we hebben absoluut zin in een authentieke Alien-ervaring in FPS-vorm.

Wat zijn de gevaren?

We maken ons een beetje zorgen om Aliens: Colonial Marines. De game is al lang in ontwikkeling geweest maar dat is er nog niet bepaald aan af te zien. Het grootste gevaar is dat de game mateloos gaat tegenvallen omdat het zich op technisch vlak niet meer kan meten met de huidige top. Gearbox Software heeft de wind überhaupt niet mee, want we hebben meer Aliens- en/of Predator-gerelateerde games zien floppen dan excelleren.

[poll 89][p]Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik denk niet dat ze in staat zijn om de unieke sfeer van de Alien films naar een game om te zetten. Er is eigenlijk nog niet zo gek veel bekend van een game die al zo lang geleden is aangekondigd. Ik heb er niet zo veel vertrouwen meer in.

 • Hmm ik weet het niet met deze game?
  De graphics zien er elke trailer weer anders uit? Soms beter en soms slechter

 • denk niet dat deze game de unieke sfeer benadrukt en dat is erg jammer, oom weinig info over iets wat al lang is aangekondigt. voor mij dus een NOT

 • Aliens: Colonial Marines is zeker Hot.
  De spanning en horror zit er weer lekker in.

 • Kans groot dat deze gaat floppen.

 • en waarom?

 • Not, deze game is niks voor mij.

 • Ik vrees een flop, alleen hoop ik dat de game wel minimaal een voldoende haald. Ik ben enorm fan van de film.

 • Het probleem is: dit is een spel, geen film. In de game zie je binnen een half uur gegarandeerd een alien die je kapot schiet, dan is de spanning weg. Daarna blijven de aliens waarschijnlijk komen en zijn het niet de angstaanjagende wezens die je af en toe ziet, maar gewoon je tegenstanders als in elke andere shooter. Toch lijkt het me een aardige game, maar ik stem niet. Zit precies tussen hot en not in.

 • Hot, dit spel ziet er zeker wel interessant uit. :)

 • Not!

 • Niks voor mij, maar ik ga niet op de 'Not!' knop drukken.
  Hoewel het niet mijn genre is kan het namelijk nog wel gewoon een uitstekende game zijn natuurlijk… (en op zich ziet het er niet verkeerd uit)

 • wil je dit echt een topper gaan noemen?

 • Niks voor mij maar ik ga niet op de 'not!' knop drukken.
  Hoewel het niet mijn genre is, kan het nog wel gewoon een uitstekende game zijn natuurlijk…

 • Voorzichtige hot.  Maar dat komt meer omdat de Aliens franchise tof is. En de laatste Aliens game geeft me op de één of anderen manier vertrouwen. Tenzij het eindbazen heeft. If so, eh.

 • Ik ben niet helemaal zeker over deze game. Het heeft alles om een topper te worden maar het moet goed uitgewerkt worden maar het kan even goed een flopper worden wanneer ze zich (te veel) bezig houden met speciale opties voor de wii u (die bijna iedereen iedereen liever ziet verdwijnen dan verschijnen). Toch heb ik deze game het voordeel van de twijfel gegeven en hot gestemd.

 • Een voorzichtige hot het kan ook zo de andere kant opgaan. Denk dat het met deze game een beetje alles of niks gaat worden of het wordt geweldig of het is helemaal niks.

 • Op de een of andere manier verwacht ik toch best veel van deze game. Wat ik gezien heb, spreekt me erg aan. Ben benieuwd.

 • Grappig dat het niet overeen komt met de hot/not bovenaan de pagina ;)

 • Het spreekt mij niet echt aan, dus voorlopig stem ik not.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren