1. InsideGamer in 2012 in statistieken

InsideGamer in 2012 in statistieken

Eigenlijk blikken we in het nieuwe jaar niet meer terug op het voorgaande jaar, maar er is één uitzondering: een terugblik op de statistieken van vorig jaar. Daaruit blijkt dat InsideGamer een mooie groei heeft doorgemaakt en nog altijd de grootste gamewebsite van Nederland is. En daarvoor willen we jullie uiteraard van harte bedanken. Ondanks dat er hier en daar wat terechte kritiek is (en waar we hard aan gaan werken), blijven jullie ons nog wel massaal bezoeken. En in 2013 denk ik dat we genoeg toffe dingen gaan doen om er voor te zorgen dat jullie dat blijven doen.

De topdagen

Maar wat deden jullie nou op de website? Uit de statistieken blijkt dat we in 2012 vier absolute topdagen hadden. De eerste was op 3 januari. Waarom? Dat is een mysterie. Het was de eerste dinsdag van het jaar en wellicht dat jullie de nieuwjaarskater toen pas hadden verwerkt. De tweede was op 5 juni. Uiteraard namen jullie een kijkje op de site of ik op die dag voor de tweede keer vader werd - op 5 juni is mijn zoon Tobias geboren -, maar het is waarschijnlijker dat jullie benieuwd waren naar Nintendo’s plannen voor de E3 (of natuurlijk voor de Timo & Joey Show! – red.).

De derde topdag was op 12 september. Dat was de dag dat aan de ene kant de iPhone 5 werd onthuld (en ja, dat is ook een populair onderwerp op InsideGamer) en anderzijds de FIFA 13-demo de digitale netwerken bereikte, al liep de demo op de PlayStation 3 wat vertraging op. Er werd massaal naar gegoogled en daarbij zijn veel gamers op InsideGamer terecht gekomen.

Maar toch is er één dag die met kop en schouder boven de rest uitstak: 12 november. De dag waarop we de exclusieve preview van GTA 5 naar buiten bracht en ook nog eens de review van Call of Duty: Black Ops 2 verscheen. Deze vloedgolf aan bezoekersstelden de servers van InsideGamer flink op de proef.

De best gelezen artikelen

Het is natuurlijk niet gek dat de drukste dag ook het meest gelezen artikel levert. In 2012 heeft deGTA 5-preview de meeste lezers getrokken op InsideGamer. De preview wordt direct gevolgd door een artikel over GTA 5 waarin we een aantal elementen van de game op een rij zetten.

Gelukkig deden de reviews het in 2012 ook nog steeds goed. De populairste van 2012 is de recensie van FIFA 13 , op de hiel gezeten door de review van Call of Duty: Black Ops 2. Ook de beoordelingen van Far Cry 3 en Assassin’s Creed III deden het fantastisch.

De populairste memberrecensie

Memberrecensies zijn een populair onderdeel op InsideGamer. De artikelen worden vaak heel erg goed gelezen en ze worden ook veel geschreven. Zo wist Sadist onlangs nog zijn 150 e memberrecensie te schrijven, iets wat we nog altijd zwaar indrukwekkend vinden.

Toch is het niet Sadist die de populairste memberrecensie van het jaar heeft geschreven. Die eer is aan cultheld Mehmet Ozkan, met zijn review van Dragon Ball Raging Blast 2. Het scheelde overigens niet veel of die eer was aan Superyoshi, die een recensie schreef over Super Mario Sunshine.

De rest van de top 5 wordt ingevuld door –joel- met zijn beoordeling van Skyrim, barton met zijn review van Assassin’s Creed 3 en AscediAble met zijn recensie van Pokémon Heartgold. Een uitstekende prestatie heren!

Hete video’s

De video’s hebben het in 2012 prima gedaan en ook daar zien we een paar mooie trends. In de top 5 van de populairste video’s zien we namelijk een hoop videoproducties waarin we veel tijd hebben gestoken. Dat is fijn om te zien!

De populairste video van 2012 is de gameplayvideo van FIFA 13, waarbij we een potje tussen Ajax en Feyenoord hebben gecaptured. Vlak hierachter staat de E3-trailer van Assassin’s Creed III en de top 3 wordt afgesloten met onze pilot-aflevering van I Love Gaming, waarbij we terugkijken op de GTA-serie.De laatste twee video’s in de Top 5 zijn twee Uitgespeeld-afleveringen. De populairste komt uit Week 15, gevolgd door de Uitgespeeld van Week 17. Een mooi lijstje!

Devices

Maar kunnen we uit de statistieken nog iets halen dat ons wat over onze bezoekers zegt? Uiteraard! Zo zien we dat het InsideGamer-publiek de website massaal met de iPad en iPhone bezoekt. Op ruime afstand staat de Samsung Galaxy SII, waarna de lijst doorgaat met een hoop andere mobiele apparaten. InsideGamer is in 2012 door meer dan 500 verschillende modellen smartphones bezocht, wat de diversiteit van het publiek laat zien.

De PC is overigens nog steeds het populairst en heeft 70 procent van de bezoeken achter zijn naam staan, gevolgd door de Mac-gebruikers met zo’n tien procent.

Browsers

Op dit gebied is 2012 een grote vooruitgang ten op zichte van 2011 (blijkbaar vindt Jelle het gebruik van Chrome een vooruitgang – red.). Chrome is met 32 procent de meest gebruikte browser wanneer InsideGamer bezocht wordt, gevolgd door Internet Explorer, dat goed is voor bijna 24 procent van de bezoekers. Firefox en Safari hebben beiden een aandeel van 17 procent.

Goed, dat is InsideGamer in 2012 wat betreft statistieken. We zijn heel benieuwd wat 2013 ons op dat gebied gaat brengen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoeveel meer bezoekers in % tegenover 2011?

 • - ''de grootste gamewebsite van Nederland is'' + ''in 2012 vier absolute topdagen hadden'': wees precies, hoeveel mensen waren dat?
  - ''door meer dan 500 verschillende modellen smartphones bezocht'': tijd voor een goed werkende mobiele website?
  - ''De video’s hebben het in 2012 prima gedaan'' + ''de website massaal met de iPad en iPhone bezoekt'': jammer dat jullie videos niet kunnen worden bekeken op de iPhone en andere niet flash ondersteunende telefoons. Dit en het vorige punt lijken mij goede verbeteringen voor 2013! • Op mijn iPhone werken video's gewoon :)  Mobiele versie is een punt voor 2013

 • - nou ''gewoon''…hij hapert wel en sommige videos doen het helemaal niet. Nu toevallig een Galaxy Ace te leen en hierop werken geen enkele videos…Youtube video's in een artikel geven geen enkel probleem, alleen jullie eigen IG-player  Wat is je reactie op de het andere punt:
  - hoeveel mensen of % stijging t.o.v. 2011

 • Net als avatar's die op het forum werken? :P

 • Jelle, net als avatar's die op het forum moeten gaan werken? :P

 • Punt voor 2013…YES! Nooit meer dubbelklikken om in te zoomen en nooit meer een verkeerd artikel openen omdat de vinger te groot is :). Hoop dat hij er snel komt

 • Om mijn GsIII kan ik alle videos laden, en please geen mobiele versie van og, deze werkt prima!

 • En bijna alle video's uploaden we ook naar ons youtube kanaal, dus als je onze video's wilt kijken kan het daar ook :)

 • Chrome (mobiele versie voor Android en ik dacht ook iOS) zoomt in als je op meer dan één link klikt, waarna je alsnog de goede kunt selecteren ;) .  Op mijn vorige toestel - HTC Incredible S - had trouwens vaak last van vertragingen met het typen van comments en het tekstveld paste niet altijd op het scherm waardoor het vreemd schuiven werd.
  Hoe dat is op mijn HTC One X weet ik niet, omdat ik het nog niet geprobeerd heb :P .

 • @Richh:
  Chrome (mobiele versie voor Android en ik dacht ook voor iOS) kan inzoomen wanneer je meer dan één link aanklikt, waarna je alsnog de juiste link kunt selecteren.
  Het heeft trouwens erg fijne tab-controls, handig voor het openen van meerdere artikelen.  Ik mis alleen een optie voor het automatisch reflowen van de tekst zoals de standaard HTC-browser dat wel heeft,
  ———————————
  Op mijn vorige toestel - HTC Incredible S - had ik bijna altijd last van een vertraging met het typen van comments en paste het tekstveld niet altijd op het beeld waardoor het vreemd schuiven werd.
  De site bezoeken en artikelen lezen ging wel gewoon goed, alleen dus niet wanneer ik iets wilde schrijven.
  Hoe dat is op mijn HTC One X weet ik niet, aangezien ik dat nog niet geprobeerd heb.  Video's bekijken op mobiel deed ik sowieso niet doordat het veel data verbruikte en flash op mobiel werkte nooit fijn, maar nu heb ik door een actie van vodafone 10 GB aan data waardoor ik alleen nog werkende video's nodig heb en iets meer moet opletten op mijn batterij natuurlijk :P .

 • Dit is overigens geen aankondiging, maar meer een bericht dat ik het graag zou willen in 2013 :)

 • Ah, dus 2026 kunnen we het verwachten? :'D  Just kidding, de video's werken prima op mijn telefoon.  EDIT: Avatar's blijven trouwens kut op het forum voor de leden die zich ten tijde van IG4 hebben geregistreerd.

 • Op de iPad heb ik geen problemen met het bezoeken van InsideGamer. Alleen bij polls vink je regelmatig wel eens het verkeerde bolletje aan.  Met mijn Xperia gaat het wel minder vlot.

 • @Black-hawk  De problemen die jij beschrijft met de HTC heb ik niet met mijn Samsung Galaxy Ace. Het zijn alleen die videos die niet willen afspelen.  @SilverbornReaver
  Super tip! Zou wel handig zijn als er een direct link onder de video komt te staan. Dat scheelt weer terug naar hoofdmenu > youtube app > naar links slepen > IG opzoeken > video opzoeken > video kijken…pff. Of nog beter: het youtube filmpje uploaden!  Ik mis trouwens wel de doodgewone trailers van games op jullie youtube kanaal, dat kost nog meer tijd om de perfecte video op te zoeken :S:S:S  @smit2601 als je de mobile site niet handig vind, druk je toch op ''volledige website'' of ''desktop versie'' en daarna ''onthoudt mijn keuze''. Is maar een ideetje voor wanneer de mobiele site wordt geïntroduceerd ;). De S3 heeft gewoon flash, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

 • @ Richh  Zodra ik tijd heb wil ik alle video's gaan opdelen in bijbehorende playlists zodat het allemaal wat overzichtelijker is op youtube zelf. Helaas is de app nog een beetje karig en mis je het overzicht bijvoorbeeld van de kanalen die je volgt. Iets wat ik persoonlijk ook mis bij andere kanalen. Een video vind je helaas niet zo gemakkelijk en een kanaal al helemaal niet.  Ik zal je tip meenemen en het er eens over hebben :). Youtube voor de mobiel moet je helaas bij google zijn :P

 • De YoutubeApp (nieuwste versie) is nu juist beter geworden. Alle abonnementen staan handig onder elkaar en kanalen/videos kun je makkelijker vinden. Het is nu dus aan IG om er volop gebruik van te maken.  Ik wacht het af!

 • Lol blijkbaar hoef je de Nederlandse taal niet onder de knie te hebben om een populaire memberrecensie te schrijven…  Ei tink ei go toe inglisj wepseit toe ket famoes! Woe niets gremmer? Reit?

 • Na de laatste zin 3x te hebben doorgelezen, snap ik eindelijk wat er staat.

 • Ik vind het wel jammer dat iemand als hem meer aandacht krijgt dan serieuze members en hun recensies

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren