1. Toppers van 2013: Metro: Last Light

Toppers van 2013: Metro: Last Light

Metro: Last Light is één van de games die we in januari bespreken in de ‘Toppers van 2013’. We vertellen je onder andere wat voor game het wordt, wat het spel zo goed maakt en waar de gevaren voor deze game liggen. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan de pagina.

Wat is het?

Als je al nachtmerries krijgt bij het gebruiken van de OV-chipkaart, dan moet je ver weg blijven van Metro: Last Light. In het Moskovische metrostelsel is het namelijk pas echt kommer en kwel. Een nucleaire oorlog heeft de bewoners van Moskou ondergronds gedrongen en hier strijden verschillende facties om de macht van het metrostelsel. En om het nog even net wat erger te maken zitten er ook overal mutanten in de metrogangen.

Slechts een jaar na de gebeurtenissen in Metro 2033 mag metrostelselbewoner extraordinaire Artyom alweer aan de bak. Ditmaal moet hij ervoor zorgen dat de verschillende facties van het metrostelsel niet het zeer krachtige wapen in handen krijgen dat verstopt ligt in de militaire kelders onder Moskou. Degene die het wapen bemachtigt, zou de gehele mensheid kunnen vernietigen.

Wie maakt het?

Metro: Last Light wordt ontwikkeld door 4A Games, een studio uit Kiev die grotendeels bestaat uit oud-medewerkers van GSC Game World (de maker van S.T.A.L.K.E.R.) Net voordat S.T.A.L.K.E.R. uitkwam besloten verschillende medewerkers een nieuwe studio op te zetten en begon het werk aan hun eerste game: Metro 2033. Daarnaast wordt het script voor Metro: Last Light geschreven door Dmitry Glukhovsky, de auteur van de boekenreeks waarop de Metro-games zijn gebaseerd.Wat hebben we gezien?

Eigenlijk niet zo heel veel sinds vorig jaar; het is opvallend stil geweest rondom de game. Timo is nog vóór de E3 van dit jaar de smerige metrogangen ingekropen om de game te bekijken en de presentatie die hij daar heeft gezien was helaas ook de presentatie die we op de Gamescom kregen voorgeschoteld – en die later online verscheen. Verder zijn er ook heel wat toffe live action video’s uitgekomen die de toon voor de game zetten, al zeggen deze natuurlijk weinig over de uiteindelijke kwaliteit van de game.

Wat vinden we ervan?

We hebben dit jaar niet veel meer gezien dan vorig jaar, maar toch zijn we nog erg enthousiast. De game ziet er nog steeds fantastisch uit en het spelen met licht lijkt beter uitgewerkt dan in Metro 2033. Daarnaast zorgt de grimmige en grauwe sfeer die wordt neergezet voor rillingen. Metro: Last Light is namelijk niet enkel een first-person shooter, maar weet ook enkele sterke horrorelementen toe te voegen – de ene keer wat subtieler dan de volgende.

Wat zijn de gevaren?

Het nadeel van de hierboven vermelde schrikmomenten is dat ze ten tijde wel erg gescript overkomen en de game soms zelfs de controle uit de handen van de speler neemt tijdens zo’n schrikmoment. Een gevaarlijke keuze.

Daarnaast is het nog maar de vraag hoe het gaat lopen met THQ volgend jaar, en of Metro: Last Light niet wederom vertraagd wordt. De game zou immers dit jaar al uitkomen.

[poll 99][p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kan er eigenlijk nog weinig over zeggen. Het filmpje maakt niet veel duidelijk.

 • 2033 was op wat technische foutjes na een geweldige game, ik heb er alle vertrouwen in dat dit een topper wordt.

 • Twijfel geval

 • Ik denk wel dat deze gaaf word. Hot

 • Lekker sfeertje in het filmpje , goed in elkaar gezet ook

 • Ik twijfel wat ik zal kiezen, mijn gevoel zegt hot dus stem ik daar maar op.

 • Ik weet het niet, ik geef hem het voordeel van de twijfel.

 • Ik vond het vorige deel een onverwachte topper. Ik kijk dus uit naar deze!

 • Zeer benieuwd naar deze game, hoop ook dat er wat meer 'buiten' scenes gaan komen. Maar vond Metro 2033 ook al erg vet.

 • Ze hebben al in interviews gezegd dat er meer scenes buiten de metro zich zullen afspelen.

 • Ik was begonnen aan Metro 2033, die vond ik al erg gaaf, maar bleef helaas hangen halverwege. Was al te laat om te ruilen. Heb die dus nooit uit kunnen spelen. Was wel echt een vette game!
  Dus hier stem ik zeker Hot voor. Als de sfeer hetzelfde is, zit het helemaal goed!

 • Hot, ik heb een goed gevoel bij deze game. Metro 2033 heb ik zeker wel een paar keer uitgespeeld omdat ik de setting en het verhaal zo goed vond. Er zaten wel wat technische foutjes in het eerste deel, maar daar heb ik niet zoveel last van gehad. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen met dit tweede deel.

 • Zeker wel hot!

 • Toptitel!

 • Absoluut Hot! Dit is een van mijn meest gewilde games voor 2013. Het is weer wat anders dan de amerikaanse game. Dat russische sfeertje dat er hangt is heerlijk! Verder zit het met alle anderen aspecten waarschijnlijk ook wel goed.

 • Hot. Laatst Metro 2033 kunnen bemachtigen via een actie op hun Facebook-pagina. Deze game heeft me aangenaam verrast, want meestal zijn zulke games mijn ding niet. Daarom kijk ik zeker uit naar Metro: Last Light.

 • Hot, de game lijkt heel suspensvol.

 • Juist nog een artikel over gelezen in de Gameplay, klinkt veelbelovend.

 • Juist nog een artikel over gelezen in de Gameplay, klinkt veelbelovend.

 • Hot. heb heel erg genoten van het eerste deel deze ga ik zowiezo kopen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren