1. Toppers van 2013: Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate

Toppers van 2013: Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate

Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fates is één van de games die we in januari bespreken in de ‘Toppers van 2013’. We vertellen je onder andere wat voor game het wordt, wat het spel zo goed maakt en waar de gevaren voor deze game liggen. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan de pagina.

Wat is het?

SPOILER ALERT: De omschrijving van Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate bevat onvermijdelijke spoilers over het verhaal van Castlevania: Lords of Shadow.

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate vertelt het verhaal van de nazaten van Gabriel Belmont, de hoofdpersoon uit het eerste deel. Trevor en Simon Belmont gaan achter hun (groot)vader aan, die inmiddels verworden is tot de duistere Dracula en zichzelf heeft gevestigd in een kil kasteel.

De game combineert de side-scrolling levelopzet van de recente handhelddelen van Castlevania met het vechtsysteem zoals we dat kennen uit Lords of Shadow. Dat betekent dus veel blokkeren en counteren en geduldig loeren op de zwakke plek in de verdediging van vijanden. Tegelijkertijd wordt de losse levelopzet van Lords of Shadow losgelaten en ingewisseld voor één groot kasteel, zoals we dat gewend zijn van de ‘Metroidvania’-formule die de Castlevania-serie sinds Symphony of the Night vele malen succesvol heeft toegepast.

Wie maakt het?

De Spaanse ontwikkelaar Mercury Steam had tot twee jaar geleden niet al te veel gepresteerd, maar met Castlevania: Lords of Shadow zette de studio zichzelf geweldig op de kaart. Deze uitstekende game is niet ongemerkt gebleven: de Spanjaarden werken momenteel aan maar liefst twee opvolgers van Lords of Shadow: Mirror of Fate op de Nintendo 3DS en Lords of Shadow 2 op PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Wat hebben we gezien?

Genoeg om ons lekker te maken. Het verhaal van Mirror of Fate speelt zich vijfentwintig jaar na Lords of Shadow, maar nog voor Lords of Shadow 2 af. Zodoende is het een zijpad dat fans van het eerste deel maar al te graag zullen bewandelen. Dat lijkt Konami in te zien, want deze trailer focust zich volledig op het verhaal van Trevor, de zoon van Gabriel. Ook onderstaande trailer gaat in op het verhaal, al laat de video ook zien dat er genoeg zweepzwaaien en platformen in Mirror of Fate zit.Wat vinden we ervan?

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate heeft zondermeer de meest onmogelijke titel van 2013. Daarom heeft Chris het in zijn hands-on tijdens de E3 2012 al omgedoopt tot het meer behapbare CLoSMoF, kortgezegd Mirror of Fate. Het deed hem goed te zien dat de gameplay uit het sublieme Lords of Shadow grotendeels bewaard is gebleven. Wel voelde de demoversie nog wat houterig aan. Als het blokkeren, counteren en springen iets gestroomlijnd wordt, zien we de toekomst rooskleurig tegemoet. Daarnaast is het 3D-effect prominent aanwezig in Mirror of Fate. Zonder het 3D-effect ziet de game er een stuk fletser uit, dus het is een must én lust voor het oog om de game in 3D te spelen.

Wat zijn de gevaren?

Mirror of Fate stond oorspronkelijk gepland voor eind 2012, maar is doorgeschoven naar 8 maart 2013. Gelijktijdig met deze game werkt ontwikkelaar Mercury Steam ook aan Castlevania: Lords of Shadow 2, dat eind 2013 moet verschijnen. Het is dus de vraag of de ontwikkelaar over voldoende mankracht beschikt om het ongeplande uitstel van Mirror of Fate goed op te vangen én gelijktijdig aan de grote consolebroer te werken. We hebben er vertrouwen in dat er geen concessies aan de ontwikkeling van Mirror of Fate gedaan hoeven worden, maar toch houden we een kleine slag om de arm.

[poll 93][p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit lijkt mij een mooie gelegenheid om CLoS te gaan spelen.

 • Hot, omdat Mercury Steam met Lords of Shadow bewezen heeft dat ze topgames kunnen maken in het Castlevania universum.

 • En toch zijn er heel veel fans die deze tak van de serie niet meenemen in de stamboom. simpelweg omdat het te weinig met de serie te maken zou hebben, hier ben ik het dan ook deels mee eens. Maar ik vond het wel een topgame, mijn avatar is niet voor niets wat ie is ;)

 • Ik vond de vorige LOS echter wel tegenvallen.. ik wacht wel op een demo of een review

 • Beetje vaag dat ze het vervolg van een console game op een handheld doen maar goed :P

 • Gewoon niet voor mij weggelegd

 • Metroidvania lijkt me gaaf, al hoop ik eerst een demo uit te kunnen proberen.

 • Hot kan me niet voorstellen dat deze game slechter wordt dan het eerste deel.

 • Hot! Lijkt me echt een geweldige game!

 • Ik weet niet of het weer zo'n rip off wordt van andere games en met weer oneindig veel QTE's.

 • HOT! Jammer dat ik geen 3DS heb. Maar gelukkig komt Castlevania Lords of Shadow 2 ook dit jaar uit.

 • Not, niet mijn soort games.

 • Zie er wel leuk uit maar ik weet niet of het voor mij weggelegd is dus not.

 • Hot, vond de vorige Castlevania toch wel erg leuk. Heb hem wel verre van uitgespeeld omdat ik hem van een vriend geleend had.

 • Ik ben nu met het eerste deel bezig en tot zover is het echt een toffe game. Ik hoop dat het 3D effect niet te vermoeiend wordt tijdens het snelle vechten.

 • CLoSMoF _O-  Alleen daarvoor zou de game al een Hot verdienen.
  Gelukkig lijkt het daadwerkelijk een toffe titel te worden dus de Hot is meer dan verdiend. :)

 • Voor een 3Ds titel, zeker hot.

 • Voor mij not, ik heb helemaal niks met de serie,

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren