1. Toppers van 2013: South Park: The Stick of Truth

Toppers van 2013: South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

South Park: The Stick of Truth is een RPG gebaseerd op de bekende animatieserie South Park. Het verhaal speelt zich, net als in de serie, in het gelijknamige dorpje af. Er is nog niet bijster veel bekend, al weten we wel dat het vechtsysteem iets wegheeft van Paper Mario; je selecteert aanvallen en kunt deze versterken door op het juiste moment op een knop te drukken. Omdat de gehele game in de stijl van South Park is, zijn aanvallen meer dan simpelweg een slag of stoot. Zo kan Cartman zijn scheet in de fik zetten en op deze wijze vijanden schade toebrengen, en je kunt ook Mister Slave oproepen, waarna hij bovenop een tegenstander springt om deze volledig in zijn endeldarm te drukken. Typisch South Park.

Wie maakt het?

Obsidian Entertainment is de ontwikkelaar. Zij staan vooral bekend om het maken van vervolgen op reeds bestaande reeksen, zoals Star Wars: Knights of the Old Republic 2, Neverwinter Nights 2 en Fallout: New Vegas. Het zijn echte veteranen als het om RPG’s gaat. De makers van South Park (Trey Parker en Matt Stone) zijn nauw betrokken bij het gehele proces. Zij overzien het project, schrijven het script voor de game en ze spreken de stemmen van al hun personages in.

Wat hebben we gezien?

We hebben nog niet heel veel gezien. Er is tot nu toe nog maar één trailer getoond en enkele screenshots. Sommige mensen van de Amerikaanse gamepers hebben achter gesloten deuren al wel een hands-off demo gezien en daar is het één en ander aan informatie uit voortgekomen, zoals het vechtsysteem. Ook weten we dat jij als speler zelf een personage aanmaakt en dat jouw doel is om het nieuwste lid van de overbekende vriendengroep te worden. De game lijkt enige gelijkenis te treffen met de The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers-aflevering van de serie uit seizoen zes. Dit is vooral te zien aan de kostuums die Stan, Kyle en Cartman dragen.

Wat vinden we ervan?

Wij hebben vertrouwen in het concept. Enkele redactieleden zijn fan van de serie en kunnen de humor zeker waarderen. Matt en Trey wilden alleen aan een volwaardige South Park-game meewerken als het werkelijk aanvoelt als een aflevering uit de serie en zelfs zij zijn nu overtuigd. Als South Park: The Stick of Truth een soort Paper Mario in een open South Park-wereld wordt, inclusief de gestoorde humor, kan dit wellicht goed scoren. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd.

Wat zijn de gevaren?

Als we ervan uitgaan dat Matt en Trey daadwerkelijk het gehele script van de game schrijven, dan zit het met de verhaalvertelling en de personages wel goed. Dan schuilt het grootste gevaar bij Obsidian. Hun beste titels zijn toch de vervolgen op succesvolle games, en dat is iets anders dan een game vanaf het begin af aan opbouwen. Met Alpha Protocol zag je dit terug: de game had veel potentie maar het is een wirwar van bugs en glitches. Daarnaast werken sommige basale gameplaymechanieken niet goed. Obsidian kan het zich niet veroorloven om dit soort fouten te maken met een South Park-titel.[poll 102] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

- -

Reacties

 • Not voor mij, ik heb een gevoel dat het spel gaat floppen en alleen maar sales krijgt door de populariteit van South Park.

 • Je hebt de game zo te zien niet bewonderd op Firstlook. Dan was je overtuigd, dit is een must-have voor iedereen die ook maar iets met South Park heeft.  In Obsidan heb ik vertrouwen en uiteindelijk is de hele game geschreven (en ingesproken) door Parker en Stone.

 • Jij denkt dat SP's populariteit alleen al niet genoeg is voor goede sales?

 • Nee, hij denkt dat het spel gaat floppen qua game, maar wel goede verkopen heeft omdat er zoveel gekken zijn die van southpark houden.

 • *Fans

 • was ook op firstlook, en zagen ook ingame footage, zag er egt goed uit

 • Als Trey Parker en Matt Stone er nauw bij betrokken zijn, heb ik er wel vertrouwen in dat dit een vermakelijke game wordt. Als Obsidian Entartainment het toch verkloot, zullen ze waarschijnlijk in een paar South Park de grond in geboord worden.

 • Ik hoop dat het een goed spel wordt. Obsidian maakt meestal goede rpg's,

 • Ik stem nog niet. Ik wil Not stemmen omdat bang ben dat het net als Family Guy Back to the Multiverse onwijs gaat falen. Maar ik heb eerlijk gezegd heb ik nog niet veel van de game gezien dus ik geef het nog hoop (Maar niet zoveel dat hot ga stemmen :P)

 • Ben erg benieuwd naar deze game, als South Park liefhebber hoop ik dat deze game niet teleurstelt.

 • Ik stem HOT ookal zou het natuurlijk door al die gevaren ook zo een not kunnen gaan worden.

 • ik heb vetrouwen in obsidian, ik ben alleen aan het twijfelen over the humor.

 • Not, ik vind South Park overrated en de stemmetjes van de personages vrij irritant.
  Misschien dat het qua gameplay wel een goede game kan worden, maar niets voor mij.

 • Hot!

 • Als het South Park met Paper Mario invloeden is kan ik het alleen maar hot vinden.

 • En dat is het dus :D

 • Not, ik weet het nog zo niet.

 • Not.  Ik heb niet zoveel met SP en ik denk dat ik de stijl na 10 uur helemaal beu ben.

 • Na 10 uur pas? :P

 • Hopelijk beter als de laatste seizoenen vind die echt slecht , heb precies storing op het geluid van filmpje…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren