1. Meer dan Games: Ghost Recon naar witte doek?

Meer dan Games: Ghost Recon naar witte doek?

Ubisoft heeft plannen voor een film gebaseerd op de serie Tom Clancy's Ghost Recon. Dat vertelt Jean-Julien Baronnet, CEO van Ubisoft Motion Pictures, aan L.A. Times. Meer dan een idee is het op dit moment echter nog niet, concrete plannen liggen dus nog niet op tafel. Gezien Ubisoft's ambities met films rondom Assassin's Creed en Splinter Cell is de kans echter groot dat het niet bij enkel een idee blijft.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ghost Recon wordt vertolkt door echte acteurs. In 2012 verscheen al Tom Clancy's Ghost Recon: Alpha, een korte live-action film uitgebracht ter promotie van Ghost Recon: Future Soldier. De film is een proloog op deze game, waarin vier Ghosts vijandig gebied infiltreren om een ontmoeting tussen twee wapenhandelaren te verstoren. In de film schitteren verschillende gadgets die we kennen uit de game, waaronder HUD’s, drones en onzichtbaarheidsmantels. Tom Clancy’s Ghost Recon: Alpha is gratis te zien via Youtube (zie embedded versie hieronder). Er is ook een DVD-versie beschikbaar, deze is voorzien van ondertitels.

'Meer dan Games'-nieuws wordt geschreven door IG-redacteur Lars Cornelis, oprichter van de website Meer dan Games. Meer informatie over de boeken, comics en films gebaseerd op games vind je daar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Het lijkt me een vette film als die komt.

 • Die live-action trailer is wel om je vingers bij af te likken met zijn ruim 20 minuten. ^_^

 • Het idee achter films op games gebaseerd is nog steeds vet,
  enkel is het het of helemaal of helemaal niet…

 • vnv wel op me gemakkie ff kijken..
  Het idee is oke maar ben bang dat er al veel films op lijken..

 • Die Ghost Recon Alpha film kreeg ik opeens plotseling door de brievenbus. Geen idee hoe of wat. Iemand een idee?  ON TOPIC: Komen steeds meer Film games bij Ubisoft. Ben benieuwd! :)

 • Dit ziet er zo waar echt goed uit :)

 • Niet echt een verfilming waard, de game zelf kost 25 euro. Net een mooi prijsje voor degene die het nog niet heeft.

 • Dan gaat het iets worden zoals Act of Valor? Zie ik eigenlijk wel zitten.

 • Pfft deze games hebben al 0,0% verhaal. Waar ga je dan de film op baseren? Zoals vele game films zal waarschijnlijk alleen de naam overeenkomen met het spel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren