1. Wat spelen we dit weekend? 5 en 6 januari

Wat spelen we dit weekend? 5 en 6 januari

Het eerste weekend van het nieuwe jaar! Daar gaan wij iets moois van maken. Met welke games ga jij in 2013 aan de slag?

Marcel Vroegrijk

Dit weekend verdwijn ik hopelijk weer in de wonderlijke wereld van Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Met stukjes Ghibli-film, bee(s)tjes van Pokémon en een vechtsysteem zo typisch Japans dat ik er bijna van tegen mijn tv aan ga grinden, raakt deze RPG alle juiste snaren.

Mocht ik tussendoor nog ergens met de trein heengaan, dan trek ik mijn telefoon uit de broekzak om alle lums in Rayman: Jungle Run te verzamelen. De Android-versie heeft eindelijk de tien extra levels ontvangen en ik heb nog niet bij ieder level de maximale score behaald.

Wessel Schillemans

Afgelopen weekend was ik van plan om met m'n neef in Borderlands 2 te duiken. Dat is niet gebeurd; in plaats daarvan hebben we genoten van de eerste anderhalf uur van de Portal 2 coöp. Mocht hij de game inmiddels zelf op de kop hebben getikt, dan gaan we gewoon via de online coöp verder waar we gebleven waren. Anders ga ik verder met de singleplayer, want die heb ik ook nog niet uitgespeeld. De Portal-gekte is terug in elk geval!

Verder heb ik het best druk dit weekend, dus pak ik de 3DS er maar weer eens bij. Ben toevallig sinds kort in het bezit van Epic Mickey: Power of Illusion. Heb nog maar 5 minuten gespeeld - even kijken wat het is, je kent dat wel - maar als ik er dit weekend nog steeds zin in heb ga ik zaterdag in de bank hangen en spelen tot ik een ons weeg.

Jelle van Es

Het eerste weekend van 2013 ga ik gebruiken om één van de toppers van 2012 uit te spelen: The Walking Dead. Ik zit op dit moment in de vierde chapter, dus dat moet wel gaan lukken. De game boeit, maar het gaat me te ver om hem uit te roepen tot de beste game van 2012.

Dat is en blijft NBA 2K13 als je het mij vraagt en ook die game gaat dit weekend flink gespeeld worden. Nog altijd speel ik met mijn eigen speler en ben ik op jacht naar mijn vierde kampioenschap.

Thijs Barnhard

Ik luid mijn weekend (hopelijk) goed in door vrijdagavond eindelijk The Hobbit: An Unexpected Journey in 3D, maar niet in 48FPS, te gaan kijken. Lord of the Rings doet mij om heel eerlijk te zijn niet zo heel veel, maar ik ben wel nieuwsgierig naar hoe deze film mij gaat bevallen. Ik hoor in ieder geval erg veel wisselende verhalen.

Het weekend wil ik vooral besteden aan een drietal games. Aan Far Cry 3 ben ik rond de feestdagen nauwelijks toegekomen en in Halo 4 wil ik online nog een fatsoenlijk level bereiken. Tot slot ga ik dit weekend nog even goed zitten voor La Mulana. Deze bijzonder obscure game WiiWare game is vorig jaar compleet aan mij voorbij geglipt.

Maarten Jalink

Sinds afgelopen week heb ik de ondergesneeuwde topper Swordigo op mijn iPhone staan. Deze iOS game is misschien het beste te omschrijven als een combinatie tussen Mario, Metroid en Zelda, waarin de speler een alternatieve Middeleeuwse wereld moet bevrijden van duistere wezens.

Qua gameplay komt het er in deze 2D adventure op neer dat je rondloopt in een grote wereld waarin de omgevingen, vijanden, puzzels, wapens en eindbazen elkaar zo snel afwisselen dat het de speler zo uren aan het scherm van zijn of haar iPhone gekluisterd houdt. Swordigo is op moment van schrijven nog gratis te downloaden, maar mocht het zo zijn dat deze tijdelijke actie voorbij is, dan is de €1,79 die het spel kost absoluut geen weggegooid geld. Downloaden die hap!

Jules Schlicher

Het allereerste weekend van 2013 moet er eentje zijn van ontspanning... maar niet heus. Voor het nieuwe studieblok staat weer een berg lees- en studiewerk voor me klaar, maar tussen de boeken door hoop ik de studie nog te kunnen zien. Daarnaast wil ik ook wat uurtjes besteden aan een hobby die de laatste maanden pijnlijk genegeerd werd: gaming.

Om wat kostbare gametijd in te halen, is mijn oog gevallen op Mass Effect 2 en 3. Ik heb nog niet genoten van de Omega DLC en ook heb ik nog geen kwaadaardig einde aan Mass Effect 2 kunnen breien. Mogelijkheden zat dus. En heel stiekem ben ik ook nog met mijn portemonnee aan het ruziën over de aankoop van Halo 4...

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • Far cry 3 en Shogun 2

 • Hitman! Wat een vet spel is het, ik ga weer lekker mensen neersteken en -schieten terwijl ik verkleed als bad ass cop ben.

 • MiNi Ninja's en Black Ops 1. :)

 • Nog steeds New Super Mario Bros U:)

 • Crash banicoot 2, NSMBU en zombiu

 • Crash 2 <3

 • NFS MW (Vita)
  BF3
  En een potje MohW per dag :p

 • Minecraft en verder wat PES denk ik.

 • Assassin's Creed III v/d week platinum gehaald dus daar ben ik klaar mee.  Ga wat Pro Evolution Soccer 2013 spelen en mss wat Hitman: Absolution of Spec Ops: The Line.

 • Het hele weekend weg dus het zal Modnation Racers, Mortal Kombat en Uncharted worden op de Vita!

 • De originele Fable en GTA 3.

 • Ik ga vandaag maar eens Fallout New Vegas kopen. Ik ben benieuwd!

 • M'n zoveelste Dark Souls (pc) playthrough, en nog wat Dead Island en de game Symphony.

 • Guardians of middle earth op xbox 360
  En mischien nog wat dirt 3.

 • NBA 2K13 :D en black ops2 :D

 • Ik wil wel graag spelen, maar ik moet werken :(.
  Daarna wel vijf dagen vrijaf, Dust An Elysian Tail, Fight Night Champion, Guild Wars 2 en Xcom EU ga ik dan spelen.

 • guild wars 2
  en had gisteren the hobbit in 3D gezien in 48FPS!

 • Was mooi he?

 • Niets, moet studeren voor de examens.

 • Fifa,Fifa en nog eens Fifa :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren