1. Toppers van 2013: Animal Crossing: New Leaf

Toppers van 2013: Animal Crossing: New Leaf

Animal Crossing: New Leaf is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Altijd al deel uit willen maken van de Fabeltjeskrant? Zoek dan niet verder, want dankzij Animal Crossing komt die droom wel heel dicht in de buurt van werkelijkheid. In het nieuwste deel word je wederom welkom geheten door dierlijke typetjes, die je vervolgens alle ruimte geven om in realtime je eigen bestaan op te zetten in de typische rustieke omgevingen. Zo zal de ene gamer zijn avontuur invullen als een vakantie en vooral chillen in het café met de muzikale K.K., terwijl de volgende graag zijn in-game handen uitsteekt en de ene na de andere klus afhandelt in plaats van je eigen huiswerk of scriptie te voltooien. Ook jou kan dit zomaar overkomen, want er is altijd wel wat te doen in de wereld van Animal Crossing.Wie maakt het?

Dat kan natuurlijk alleen Nintendo zijn. Inclusief New Leaf hebben ze al vier delen op hun naam staan, al duurde het even voordat wij Europeanen met de serie aan de slag konden. De eerste Animal Crossing kwam namelijk in 2001 al uit op de Nintendo 64, maar zag destijds slechts in Japan het levenslicht. Het jaar erop portte men de game naar de GameCube, maar desondanks moesten wij tot 2004 wachten voor we “dat vreemde Japanse spelletje” in de armen konden sluiten. Inmiddels is de topserie niet meer weg te denken uit Nintendo’s catalogus.

Wat hebben we gezien?

De eerste keer dat we de game zagen was in een 3DS-trailer tijdens de E3 van 2010. Te midden van een aantal sterke titels leek het erop dat dit weleens een launchgame kon zijn; de publiciteit verdween echter snel en daarmee ook alle hoop op een vroege release. Pas een jaar later stond de game opnieuw in de schijnwerpers, ditmaal met een handvol nieuwtjes: je eerste woning is slechts een tent, de customization opties van zowel je personage als je huis zijn flink opgeschroefd en – last but not least – we kunnen voor het eerst de rol aannemen van burgemeester. Maar het grootste nieuws is misschien wel de mate waarin Animal Crossing in de smaak valt in het land van de rijzende zon, want binnen twee maanden zijn ruim twee miljoenen exemplaren van eigenaar gewisseld. Dat maakt van Animal Crossing: New Leaf commercieel gezien een groter succes dan titels als New Super Mario Bros. 2, Super Mario 3D Land en Monster Hunter 3G.

Wat vinden we er van?

De succesvolle formule achter Animal Crossing is in grote lijnen hetzelfde gebleven en dat is eerlijk gezegd precies wat we willen. New Leaf belooft typisch zo’n spel te zijn waarbij de trouwe fan eindeloos kan genieten van de talloze kleine nieuwigheden die hij of zij tegenkomt tijdens het avontuur. Probeer maar aan een wildvreemde uit te leggen dat je blij wordt van het nieuws dat je eindelijk je sokken en broek kunt customizen en dat je niet kunt wachten om op zoek te gaan naar nieuwe fossielen en insecten; kleine kans dat je gesprekspartner onder de indruk zal zijn, terwijl het voor jou betekent dat het avontuur zojuist nóg iets spannender is geworden.

Wat zijn de gevaren?

Tweeënhalf jaar na de eerste beelden te hebben gezien is er geen aanleiding meer om ons echt zorgen te maken over dit project. De eerste geluiden vanuit Japan zijn bijzonder positief en bovendien heeft Shibata ons recentelijk verzekerd dat Animal Crossing: New Leaf in het eerste halfjaar van 2013 in de Europese winkelrekken ligt. Dat gezegd hebbende hopen we hem wel graag eerder te spelen dan eind juni, de Nintendo 3DS kan immers wel een impulsje gebruiken.

[poll 97] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik verwacht heel veel not's maar ik vind het hot

 • Ik vind het ook Hot.

 • idem

 • Ik ook :)

 • Dit is dus éen van de games waar ik een 3DS voor heb. Het artikel zegt het al, als fan hoop je vooral op kleine nieuwigheden en als die er voldoende inzitten ben ik een blij man. Verder hoop ik dat de spelwereld wat groter is geworden want de oude AC's voelden wel een beetje claustrofobisch aan.

 • Het zijn niet "een paar kleine nieuwigheden". Voor de animal crossing serie bevat deze game een paar redelijk grote :P. En de game world is groter dan de vorige games ja veel groter.

 • Ik kijk erg naar de game uit, op de DS helemaal kapot gespeeld en de Wii versie was gewoon een schandalige vertoning omdat het een nagoeg DS port was. Dus wat voortgang maakt me erg blij! :)

 • Meh, Wii was niet slecht, alleen was het gewoon niet handig/leuk om helemaal je Wii aan te zetten en naar beneden te gaan om dat dan te gaan spelen, op DS was het gewoon een stuk makkelijker qua gebruiksgemak enzo.

 • Het kan best hot worden, maar om het echt te laten slagen moeten de online functies echt gebruikt worden door de mensen, zelfde met streetpass.
  Nu ben ik zelf niet zo creatief dus het maken van meubels enzo is niet voor mij weggelegd.

 • da ze de nintendo dood schiete ik word gek van het merk

 • Wat maakt jou dan precies gek? Wat mij betreft maakt het uitstekende games.

 • Ik weet niet precies of je met 'schiete' nou tegenwoordige tijd of verleden tijd bedoelt, maar aan de rest van de spelling te zien weet je het zelf ook niet.  Daarnaast, gek worden van een merk? Arme wereld… :lol:

 • sorry, het was wel wat overdreven mijn zin en slecht geformuleerd.  @Sympharion : wat me er gek aan maakt: ik word ten eerste al gefrustreerd wanneer ik 3d speel op de 3ds, want vind jij dit makkelijk?
  en de games vind ik ook maar niks: oke mario games vind ik wel uistekend en pokemon kan er ook nog net door…  @henky-VII: ik moet niet perce schiet spellekes hebben hoor ( ik ben er ook niet voor schieten). Geef mij maar wat race ( jaja ik weet het je hebt er ook racegames op… maar vergelijk dit maar is met xbox hoor! dan wil je van je leven nergens anders nog een racespel op spelen.
  en er is ook strategie en puzzel en assassins creed en zo wat ook niet echt schieten is !  nog een vraagje: mag ik vragen hoe oud jullie zyn?

 • Ik ben het eigenlijk deels wel met Turbo eens. Racespellen spelen ontzettend lekker weg op die oude Xdoos.
  Maar adventure/platform games.. Daar is Nintendo dan weer heer en meester in.

 • @turbotijger
  Ik vind persoonlijk 3D op de 3DS fijner spelen dan 2D maar dit hangt puur af per persoon. Dat is ook de reden dat Nintendo 3D niet verplicht op de 3DS en je het makkelijk zwakker kan zetten of uit kan zetten met een simpel schuifje aan de zijkant van het scherm. Dat lijkt mij nou niet bepaald een punt om gek van te worden. Je moet ook weten dat de 3DS niet de enige spelcomputer is van Nintendo. Nintendo heeft ook de Wii U in deze generatie en daar is naar mijn mening ook helemaal niks mis mee (behalve dat het nu nog niet echt heel veel third-party support heeft maar dat komt nog wel).  Verder zijn Mario games en Pokemon games geweldige titels (naar mijn mening), maar ook Zelda, Metroid, Xenoblade Chronicles, Pikmin en Star Fox zijn geen slechte titels. Van sommige titels moet je inderdaad wel houden maar ook al hou je niet van die titels, qua spel zelf zijn ze zeker niet verkeerd in elkaar gezet.  En ik ben 17 voor als je het wilde weten. Hoe oud ben jij als ik het vragen mag?

 • turbotijger nintendo dood schieten, daar denken anders meer dan 2 miljoen japaners anders over,spel is daar maand uit en is nu al de 2 miljoen gepasseerd. Niet iedereen heeft zelfde smaak, en gelukkig maar!!!

 • Nice game

 • Dit wordt weer zo'n heerlijke Animal Crossing waar ik uren mee bezig zal zijn.
  Hot natuurlijk!

 • Animal crossing 4 life

 • Lijkt me leuk. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren