1. Wii U verkoopt 'niet slecht'

Wii U verkoopt 'niet slecht'

De Wii U doet het qua verkopen "niet slecht" volgens Nintendo-baas Satoru Iwata. Wel was het apparaat in de VS tijdens de feestdagen niet uitverkocht, zoals bij de Wii wel het geval was.

Dat het nu niet gebeurde, is mogelijk te danken aan het feit dat Nintendo twee uitvoeringen van de Wii U lanceerde, een goedkoper Basic-pakket en de Premium-editie. Die laatste duurdere variant was wel op veel plekken uitverkocht. Dat terwijl er van de Basic-editie nog genoeg waren.

Volgens Iwata had Nintendo moeite met een juiste balans vinden tussen de twee uitvoeringen. Welke hebben jullie gekocht, en zou je voor de Basic-variant gegaan zijn als de Premium niet meer beschikbaar was geweest?

Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • 'Niet slecht' :lol:  Wii U gaat zich serieus toch serieus mogen herpakken.

 • Is ook niet zo gek.. De Wii was 250 E en de Wii U vanaf 350 en dan is het ook nog eens crisis.. Die retard pack tel ik overigens niet mee want je bent echt een aap als je die koopt. Geen opslagruimte, geen game en een lelijke kleur (maar dat is persoonlijk)  Ik heb zelf geen Wii U. Wilde eventueel mijn XBOX verpatsen en voor dat geld er een kopen maar voor een XBOX+11 games krijg je dus echt geen hol. Ook vind ik dat er nog geen goede games zijn en ook nog niet aangekondigd. Misschien na de E3 als ook de prijs gaat dalen…

 • Maar kerel als zelfs diehard nintendo fan rw1 een 360 tweedehands zoekt om gta 5 te spelen, zeg ik op mijn beurt die 360 houden is nog niet eens zo gek plus er komen nog steeds fantastische games op.
  Je kan ook zeggen ik ruil die 11 spellen in voor andere mooie games die eraan komen is maar een vrijblijvende gedachte o.O

 • Ik koop waarschijnlijk geen Wii U, maar mocht ik dat wel gaan doen in de toekomst zou ik gewoon voor de Premium gaan en niet de basic.

 • Ik koop zeer waarschijnlijk ook geen WiiU, tenzij spellen als Zelda me weer over de streep weten te trekken. Al ga ik niet de hoofdprijs betalen voor de console.  Zoals gezegd, het retard-pack ga ik dus niet kopen :P

 • Ik zie iedereen spreken over het "retard-pack". Zie echter niet in waarom de één wel retarded is en de ander niet. Beide retarded.

 • jij en die "retard-pack" :P

 • Hij verkoopt ook niet slecht, het probleem is echter dat het ook niet denderend goed is. En dat is nou net wat van Nintendo word verwacht, en wat meneer Iwata ook zelf verwachtte.  Laten we hopen dat Nintendo hiervan leert en hard haar best gaat doen om de gamer te winnen. Want hoewel de GameCube faalde, het was een awesome console.  Het is de eerste Nintendo console die ik niet op de launch ga halen. Waarschijnlijk haal ik 'm na een pricedrop als Nintendo een hand vol toffe games aankondigt.

 • Yey voor de GC :) Was zeker een machine met goede spellen. Flink mee vermaakt.  Ik was ook altijd zo'n early adopter, maar na mijn playstation 3 die ik had gekocht vlak voor er een prijsdaling kwam inclusief extra controller en 2 games, ben ik tot de conclusie gekomen dat early adopters die eigenlijk zorgen dat de verliezen van een nieuwe product opgevangen worden, er niet voor worden beloond en wacht ik tegenwoordig rustig af tot de voordeelpakketten met special editions in de winkel liggen.

 • Ik was binnen een jaar al uitgekeken op de Wii. Heeft nog een jaar stof zitten happen voordat ik 'm verkocht, dus deze upgrade console komt er zeker niet. Ik denk eerder dat er dit jaar weer een SNES in huis komt!

 • Wii U Premium gekocht hier. Ik weigerde de retard pack te halen.

 • Laten we ook eerlijk zijn heb op de Wii U gespeeld en het het is best een geinig apparaatje maar meer ook niet.  Mensen hadden de stille hoop dat Nintendo weer een ware revolutie zou ontketenen met de Wii U.
  Maar ik denk dat de consument nu inziet dat hij niet heel veel verschilt van de Wii (ja op touchpad na dan)  De Consument heeft gesproken,en als het werkelijk zo'n doorslaand succes was geweest was hij (net zoals zijn voorganger) nergens meer te krijgen met de feestdagen.

 • De Wii was ook mede een succes door al die party games. De WiiU heeft tot nu toe alleen nintendoland.

 • Ze hadden dat ding ook niet de Wii U moeten noemen en ze hadden het design moeten veranderen. Dan was het een nieuw apparaat geweest, had niemand vergelijkingen getrokken met de Wii en was iedereen blij geweest dat nintendo een keer niet met geheel nieuwe controllers op de proppen was gekomen. Zouden ze er een 3D mario bij doen en GC controller porten op de machine plaatsen en het grootste deel van het pessimisme zou foetsjie zijn geweest. Denk ik :D

 • Ik wacht nog ff af eerst een paar top titels van Nintendo zelf erbij

 • Ik had de premium op de avond voor de eerste uitgave binnen bij Media markt, voor 329 euro,..nog geen moment spijt van gehad,..als je ziet hoeveel uren spel we al hebben gedraaid met AC III en BLOPS II,..N-land en Mario..  Als ik de premium niet had kunnen krijgen op dat moment had ik gewacht tot dat wel kon,..
  Geen haar op mijn hoofd die eraan gedacht had de basic te kopen…dat is helaas een misser van Big-N..

 • Hoe is Blops 2 op de nintendo? Goed internet?

 • De Basic pack is geen misser… Deze is voor de casual gamers…

 • Heb zelf geen Wii U maar als ik er 1 zou moeten halen zou ik alsnog voor de Premium Pack gaan, aangezien je vaak zit te kutten met te weinig geheugen op een console.

 • Wii U verkoopt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren