1. Toppers van 2013: Professor Layton vs. Ace Attorney

Toppers van 2013: Professor Layton vs. Ace Attorney

Professor Layton vs. Ace Attorney is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Professor Layton vs. Ace Attorney is de droom van elke fan van verhaalgedreven puzzelgames. De game combineert namelijk de stijlen van de Professor Layton-serie en Ace Attorney-games. Dat betekent dat er constant gewisseld wordt tussen de puzzelgameplay van Professor Layton en de rechtbankavonturen van Phoenix Wright. De twee helden worden samengebracht door een verhaal dat via stijlvolle, tekenfilmachtige tussenfilmpjes uit de doeken gedaan wordt.

Om verschillende redenen worden Professor Layton en Luke, en Phoenix Wright en Maya via een mysterieus boek naar het behekste Labyrinth City getransporteerd. Eenmaal aangekomen proberen Layton en Luke het mysterie van Labyrinth City op te lossen, terwijl Phoenix Wright en Maya het Londense meisje Mahoney in de rechtszaal proberen vrij te pleiten.

Omdat de beschikbare informatie voorlopig in het Japans is, is het gissen naar de precieze invulling van de cross-over tussen Professor Layton en Phoenix Wright. Uit de trailers valt op te maken dat het schakelen is tussen de puzzelonderzoeken die we van Professor Layton en het Masker der Wonderen kennen, en de rechtbankscénes uit de Ace Attorney-games.

Wie maakt het?

Voor Professor Layton vs. Ace Attorney hebben ontwikkelaars Level-5 (van Professor Layton) en Capcom (van Ace Attorney) de handen ineen geslagen. Ze gebruiken de kennis en ervaring van hun respectievelijke successeries om tot een bonte mix van stijlen te komen. Gezien de kwaliteit van zowel de Professor Layton- als de Ace Attorney-serie, boezemt dit gezamenlijke project veel vertrouwen in.

Wat hebben we gezien?

Via enkele trailers is er al het nodige naar buiten gekomen over Professor Layton vs. Ace Attorney. Vooral onderstaande trailer, die werd uitgebracht bij de lancering van de game in Japan, geeft veel informatie over de gameplay en de – zeer geslaagde – grafische stijl.Wat vinden we ervan?

Hoewel we feitelijk nog weinig weten, zijn we erg enthousiast over dit gezamenlijke project van twee gelauwerde Japanse ontwikkelaars. De trailers zien er uitstekend uit en laten zien dat Professor Layton vs. Ace Attorney wel eens het beste van twee werelden kan gaan bieden. Het grootste obstakel momenteel is dat het nog totaal onduidelijk is wanneer Professor Layton vs. Ace Attorney naar het Westen komt, dus vanzelfsprekend hebben we nog geen minuut van de game kunnen spelen.

Wat zijn de gevaren?

Als iets het beste van twee werelden kan bieden, dan kan het dubbeltje natuurlijk ook op zijn andere kant vallen. Het is te hopen dat de twee totaal verschillende gameseries goed geïntegreerd worden, zodat Professor Layton vs. Ace Attorney niet aanvoelt als het constant afwisselen van een Professor Layton- en een Ace Attorney-game. Al is het zelfs de vraag of we daar een objection tegen hebben…

[poll 100][p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoewel er nog officieel geen bevestiging is voor een release hier in het westen, kan dit onmogelijk mis gaan. Layton is vrij populair in het westen en Layton 6 komt zeker niet dit jaar naar de EU of US.  Dat en ik wil deze game spelen. NOW

 • Laat ons hopen dat hij ook naar hier komt. Voor Japanners is dit vast een topper van 2012

 • en hopelijk voor ons een topper van 2013!

 • Niets voor mij.

 • OBJECTION

 • Hoop echt dat deze game snel naar europa komt, maar omdat het layton is zal hij vroeg of laat hier toch wel uitkomen.

 • Hopelijk houdt Nintendo zich nu aan een 1-jaar-verschil-met-Japan, zodat deze dit jaar kan uitkomen en dan het 6e deel volgend jaar.  Ik heb Ace Attorney nooit gespeeld, maar met dit spel zal ik er op een leuke manier in aanraking komen.

 • Eigenlijk zou je op geen enkele game not mogen stemmen. Hoe meer games er uitkomen, hoe beter. En elke game heeft wel iets 'hots' in zich. (zeker deze)

 • Echt elke game?  Zelfs als er een game gemaakt wordt over zanger Rinus die met Romana op de scooter boodschappen gaat doen?  Ja ok, Romana is al hot genoeg natuurlijk.

 • Ja die ook, ik zou t best leuk vinden om met die scooter tegen een boom te rijden :P

 • Als een game z'n geld niet waard is, is een game 'not'. Simpel.  Daarom dat ik bij deze game op Hot heb gestemd.

 • Hot!

 • Layton verdiend sowieso een NIce! Net als een echte heer zich betaamd.

 • Not, simpele puzzelmeuk die op iOS hoort voor 89 cent.  Ace attorney is wel cool, die speelt verdomd goed weg op mijn ds emu. :)

 • Ace Attorney en Layton simpele puzzelmeuk….?
  Ga eens heel snel je mond spoelen :P

 • Heb jij nou echt niks beters te doen?

 • Heb jij nou echt niks beters te doen?

 • Nooit iets met professor Layton-reeks, dus not.

 • Kan ik ook vijf keer hot stemmen?
  Deze titel is zo hot dat de Sahara erbij in het niet valt.
  Hoe awesome is het wel niet dat twee van mijn favoriete series worden gebundeld tot één game? :D

 • Oneindig awesome.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren