1. De personages van Anarchy Reigns

De personages van Anarchy Reigns

In beat-em-up Anarchy Reigns is er maar één doel: maak je vijanden op een zo bloederig en gruwelijk mogelijke wijze af. Dit doe je om te beginnen natuurlijk in de singleplayer, waarin je speelt met MadWorld-hoofdrolspeler Jack of Leo. Met meer dan een dozijn vechters kun je echter ook aan de slag in de multiplayer van Anarchy Reigns. Of deze modus tot zijn recht komt lees je later in de week in de recensie. Hieronder hebben wij voor jullie alvast een overzicht in petto van alle speelbare personages van Anarchy Reigns!

Ai Rin: Jongste van de Rin-zusjes. Kan als geen ander overweg met bliksem-nunchucks waarmee ze haar tegenstanders elektrocuteert.

Bayonetta: Hoofdpersonage van de gelijknamige actiegame. Helaas alleen beschikbaar via DLC. Veel van de moves die je vast wel kent uit Bayonetta, maken ook hier hun opwachting.Big Bull: Een cyborg met menselijk brein (een cybrid dus eigenlijk) die je nog kent uit de DeathWatch Games uit MadWorld. Ondanks zijn grote gestalte een snelle vechter, die zijn jetpack bovendien gebruikt als hamer.

Blacker Baron: Host van Shock TV 86 in MadWorld. Arrogante bounty hunter die met zijn Super Sexy Fists of Fire harde klappen uitdeelt. Zijn robotarmen heeft hij naar eigen zeggen van een pyromaan en seks-freak. Juist ja.

Douglas Williamsburg: Mutantenjager die zijn familie wil wreken met zijn wapenset The Twins, ook wel Romeo en Julio genaamd. Deze twee pilebunkers zijn aan Douglas’ armen bevestigd en doen veel schade.

Durga: Met zijn Taekwondo-kunsten schopt hij er lustig op los. Zijn mechanische been bevat een klein kanon waarmee hij ogenschijnlijk vanuit het niets kan schieten. Deze cyborg is een ware psychopaat die zelfs kinderen niet spaart.

Edgar Oinkie: Ziet er uit als een varken (niet gek gezien zijn naam) maar onderschat hem niet. Deze wetenschapper heeft namelijk de beschikking over The Juice, waarmee hij in een groot groen destructief monster verandert. Waar kennen we dat ook alweer van?

Fei Rin: Oudste van de Rin-zusjes. Zij vecht met de Zilong, een staf waarmee ze ijs kan schieten.

Garuda: Als een ware Transformer kan Garuda zich transformeren tot een aanvalsvliegtuig die zijn tegenstanders aanvalt met boren die hij aan zijn armen heeft bevestigd. Eenmaal getransformeerd kan hij dienen als voertuig voor zijn teammaten.

Jack Cayman: Wii-eigenaren kennen deze brute vechter nog wel als hoofdrolspeler van MadWorld. Naast verschillende wapens heeft hij een cyborg-arm met twee kettingzaagbladen aan de voorkant. Met zijn snelheid en mogelijkheden om op grote afstand projectielen af te vuren, is hij een geduchte tegenstander.

Leonhardt Victorion: Samen met Jack de enige met wie je de singleplayer kunt doorspelen. Elk ledemaat bevat scherpe blades die dodelijk zijn in combinatie met zijn Muay Thai-vechttechnieken.

Mathilda: Werkt als prostituee voor de Black Baron maar sollen met haar doe je zeker niet! Haar voorliefde voor spikes (totaal niet seksueel te interpreteren) als wapens is nog steeds terug te zien met haar wapen genaamd de Iron Maiden, een knuppel waar - inderdaad - spikes aan bevestigd zijn.

Maximilian Caxton: Speelt een belangrijke rol in het verhaal en vecht met dezelfde blades als Leo. Hij vecht minder sierlijk dan Leo, maar zijn aanvallen zijn wel krachtiger.

Nikolai Dmitri Bulygin: Niet te verwarren met FC Twente-spits Dimitri Bulykin. Gebruikt elektrische spoelen om zijn vijanden bij elke klap een elektrische stoot te geven.

Rin RIn: De MadWorld-eindbaas en middelste van de Rin-zusjes keert terug in Anarchy Reigns. Ze gebruikt niet alleen haar blades maar kan anderen ook in de fik zetten.

Sasha Ivanoff: Staat ook wel bekend als de Ice Queen. Niet gek, aangezien ze tussen het snelle schoppen en slaan door, haar Snow Spikes gebruikt; dolken van ijs waarmee ze haar vijanden schade doet en hen kan bevriezen.

Zero: Deze ninja heeft de beschikking over de mythische katana’s Onimaru en Juzumaru. Hij vecht om data te verzamelen waarmee hij een nieuw wapen kan ontwikkelen.

Dat waren ze alweer: alle speelbare personages van Anarchy Reigns. Meer over hun vechtstijlen zie je binnenkort ongetwijfeld terugkomen in de Voorspel-aflevering van de game. Het uiteindelijke oordeel van Anarchy Reigns kun je spoedig lezen in de recensie!

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Wauw, in de trailer zit al een DLC personage van een game die nog niet uit is..  Waar gaat het heen met de industrie

 • Die DLC personage zit gewoon bij de Limited Edition

 • Ja en? Blijft afgemaakt spul dat je alsnog erbij moet (kan) kopen als je niet de LE hebt en toch het volledige spel wilt spelen

 • Het is een bonus voor de kopers van de Limited Edition. Dit is bij bijna elk spel zo. Bij Red Dead Redemption had je ook een trailer met dingen die je wel in de Limited Edition kreeg en niet in de gewone.

 • Volgens mij hebben we hier alleen maar een Limited Edition overigens heb nog niks anders ergens te koop gezien.

 • 1) De game is al meer dan een half jaar uit in Japan
  2) Je krijgt de character bij de limited edition en volgens mij is dat de enige versie verkrijgbaar in Nederland
  3) DE GAME IS MAAR 30 EURO!!  Wat een oplichters zeg, goh.

 • Ik weet nog niet met wie ik ga spelen eigenlijk.

 • Als je online gaat, wees voorbereid op veel Bayonetta's -_-'
  Dat heb ik echt heel veel gezien. In elke match van 8 spelers waren er 4 zeker wel weer Bayonetta. Ikzelf geef de voorkeur aan Max, Douglas of Ai Rin
  Hou er wel rekening mee dat dit een hele tijd geleden is hoor.

 • Ziet er gaaf uit, deze komt wel in mijn collectie (weet alleen nog niet welke versie)..

 • Misschien wel halen :)

 • Ik wil hem heel graag spelen maar ik ben bang dat er bijna niemand online te vinden is.

 • Bayonetta is so cool..

 • Ik was deze titel helemaal vergeten het is van Platinum games dus sowieso kwaliteit. Ben benieuwd naar de review.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren