1. IG’s Collectors Corner – GeneralUrsus’ verzameling

IG’s Collectors Corner – GeneralUrsus’ verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

In deze aflevering van de Collectors Corner verwelkomen we de uitgebreide Final Fantasy-verzameling van GeneralUrsus. Ondanks dat hij het als student niet te breed heeft en nog maar een half jaar verzamelt heeft hij al een meer dan nette collectie opgebouwd met games, figurines en andere hebbedingen. Alleen al de manier waarop hij zijn verzameling heeft uitgestald toont zijn liefde voor de Final Fantasy-games. Een echte liefhebber!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel alles van Final Fantasy en in mindere mate andere Squaresoft/Square Enix-games. Daarnaast koop ik af en toe (J)RPG's voor de PlayStation, PlayStation 2 of PlayStation 3. Omdat ik nog studeer kan ik wegens budgettaire redenen maar zo nu en dan eens iets kopen dus groeit mijn collectie maar beetje bij beetje.

Hoe lang verzamel je al?

Ik schat dat ik nu zo’n zes maanden aan het verzamelen ben.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Toen ik mijn PS1 kreeg, mocht ik in de winkel één spel uitzoeken. Na de games grondig te hebben bekeken koos ik voor Final Fantasy VIII. Tot op de dag van vandaag weet ik nog altijd niet waarom ik juist toen FF VIII koos, maar ik vermoed dat het met de prachtige screenshots te maken had die je op de achterkant kon zien. Als kind was ik al fan van geanimeerde 3D films en anime, dit heeft toen mijn keuze hoogstwaarschijnlijk beïnvloed.

Zoals ik al zei ben ik nu een half jaar Final Fantasy aan het verzamelen. Dit kwam eigenlijk heel impulsief toen ik het retrogedeelte van website 9lives ontdekte. Door alle threads te bekijken kreeg ik ook zin om retro te verzamelen. Aanvankelijk wilde ik voor SNES-items gaan, maar daar ben redelijk snel mee gestopt omdat ik niet echt een band had met SNES. Ik stelde mij daarna de vraag waar ik vroeger talloze uren op gespeeld had en de keuze was snel gemaakt: Final Fantasy.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Voor elke verzamelaar is dit een heel moeilijk vraag, maar ik kies voor mijn Cerberus action figure. Cerberus was samen met Ifrit mijn favoriete Guardian Force uit Final Fantasy VIII. Ik heb Cerberus dit jaar op F.A.C.T.S. gekocht voor maar €17, wat heel weinig is. Het gaat om een Japanse uitgave die ik qua boxart veel mooier vind dan zijn Europese en Amerikaanse tegenhangers.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Zoals elke medeverzamelaar zou ik graag de ‘Final Fantasy 25th Anniversary box’ aan mijn verzameling toevoegen. Dit zal heel moeilijk worden aangezien deze heel duur is en beperkt verkrijgbaar. Ook de prijs voor een tweedehands exemplaar zal heel hoog liggen. Verder zou ik heel graag een ‘Final Fantasy GameCube Edition’ willen maar die zijn ook zeer moeilijk te vinden. Verder ben ik altijd op zoek naar figurines die ik nog niet heb, vooral die van FF VIII; mijn favoriete game uit de reeks.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Supermooie verzameling :)

 • Op zich lijkt de verzameling qua games niet zo groot, maar je hebt wel veel andere mooie spullen.

 • Mooie verzameling !!!

 • Ik heb nog Final Fantasy Crystal Chronicles voor de Gamecube te koop.
  Splinternieuw nooit gebruikt alleen de vip points zijn eruit gehaald.
  De GBA link cable en de kartonnen doos zit er bij helemaal origineel.
  stuur mij maar een mailtje bij interesse….Voor de rest een TOP verzameling! • Als iedereen hier dingen gaat verkopen staat alles vol. Waarom niet gewoon een bericht sturen? of op het forum? Kapaza? 2ehands? …

 • omdat mischien wel meer mensen er interesse in hebben zoals jij mischien snap je.En hij staat al een paar weken op de forum.

 • Dan post je het ALSNOG op het forum….

 • Juist daarom, is er een apart forum voor gemaakt.

 • Ik heb er geen problemen mee ;)

 • Hij mist nog een ding, de final fantasy swords collection met de zwaarden uit bijna alle reeks. Moet hij effe kijken op funshop op marktplaats

 • Tof!

 • Zeer nette verzameling, die figurines maken het af :P

 • Zes maanden aan het verzamelen en dan heb je dit? Geld teveel? ;-)
  Anyway, kom over 5 jaar nog een keer terug. ALs het in dit tempo doorgaat dan kijken we over 5 jaar onze ogen uit :P dan heb je onderhand een heel museum!

 • Ik heb echt niks met Final Fantasy maar deze verzameling is wel sick!

 • Dit. Verder heb ik niets met figures, maar het is zeker een mooie verzameling!

 • Een leuke ff collectie :)

 • zeer mooie verzameling :-)
  van Final Fantasy heb ik deel 7,8 en 9 helemaal compleet, de originele versies op de psx…..dus niet platimum versies!

 • Mooie collectie!

 • haha heb nog een mooie gesealde final fantasy 13-2 crystal edition liggen.
  nergens meer verkrijgbaar, alleen maar voor hoge prijzen.
  maar de mijne zal je waarschijnlijk ook te duur zijn

 • Klopt niet helemaal, als je goed naar Ebay kijkt verkoopt Zavvi het nog steeds, alleen via Ebay voor 100 pond maar als je nog beter kijkt zie je zelfs een paar gesealde voor rond 60 pond.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren