1. Update: Toppers van 2015: Cyberpunk 2077

Update: Toppers van 2015: Cyberpunk 2077

Update: Lekker dan, schrijf je het ene moment een Topper-artikel, komt de dag daarna een teasertrailer uit en de melding dat de game pas af is als hij af is. Dat gaat dus nog een tijdje duren, dus houden we het nu even op de Topper van 2015!

Origineel bericht:

Cyberpunk 2077 is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Cyberpunk 2077 is een open wereld RPG gebaseerd op de Cyberpunk-bordspellen en -boeken uit de jaren ’90. De game speelt zich af in de futuristische wereld Night City, waarin corrupte megabedrijven de dienst uitmaken. De mensheid is in de ban van cybernetische manipulatie. De sociale problemen die daardoor ontstaan zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal.

Waar het verhaal precies om draait en wat voor rol de speler daarin heeft is nog onbekend. De manier van spelen bepaal je echter helemaal zelf. Niet alleen het verhaal is non-lineair, ook heb je ruim keus tussen het gebruik van futuristische vuurwapens, cybernetische implantaten en high-tech gadgets.

Wie maakt het?

Cyberpunk 2077 is in ontwikkeling bij CD Projekt RED, een afgezant van het Poolse cdp.pl. De afgelopen jaren zijn ze het meest bekend geworden met de RPG’s The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings. De naam CD Projekt is ook verbonden aan gog.com, waar je digitale versies van veel oude games kunt aanschaffen.

Wat hebben we gezien?

Hier kunnen we spijtig genoeg kort over zijn: helemaal niets. Cyberpunk 2077 is nog niet lang in ontwikkeling en het is zelfs zeer onwaarschijnlijk dat de game al dit jaar uitkomt. Het is daarom niet geheel verrassend dat er nog geen beelden getoond zijn, op wat conceptuele schetsen na. Op de één zien we een dame met cybernetische lichaamsdelen, op de ander een bewapend personage in een opmerkelijke outfit die dekking zoekt voor een monsterachtig metalen voertuig.

Update: Inmiddels is er ook een teaser trailer, die kun je hieronder bekijken.Wat vinden we er van?

Een RPG met een diepgaand verhaal en non-lineaire gameplay in een futuristische maar geloofwaardige open wereld; het idee maakt ons zo enthousiast als een dolle hond. Het doet ons een beetje denken aan Deus Ex en daar worden we gewoon heel erg vrolijk van.

Wat zijn de gevaren?

Met The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings heeft CD Projekt RED behoorlijk wat krediet verdiend. Die weten zich wel raad met de wereld van Cyberpunk, een schijnbaar onuitputtelijke bron voor interessante scenario’s. We weten nog niet hoe de combinatie van een moderne actie-RPG met pen-and-paper gaat resulteren, maar het gevaar bestaat dat het een nichegame wordt die door het grote publiek grotendeels genegeerd gaat worden.

[poll 104][p] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vanavond om tien uur de eerste teaser trailer, hyped! :D

 • http://www.youtube.com/watch?v=IlnKPG…
  Trailer

 • Dit moet gewoon een topper worden !!! Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

 • Tja. Als je duid op die eerste teaser trailer moet ik je effe wijzen op Dead Island…  Was geen slechte game maar de trailer was 100x beter dan de game zelf.

 • Heel erg HOT.  We weten er eigenlijk nog niks van maar om de volgende redenen is het voor mij HOT!!!  - Na The Witcher 2 heb ik enorm veel vertrouwen in de ontwikkelaar.
  - Ik ben gek op RPG
  - Ik ben gek op cyberpunk  Het kan bijna niet mis gaan.

 • "het is zelfs zeer onwaarschijnlijk dat de game al dit jaar uitkomt"
  Het is dus meer een topper van 2014?  Toch Hot, denk ik.

 • Best wel vet, een open cyberpunk-wereld! :) Hot!

 • Voor deze game: Game PC kopen…

 • Dit

 • Zegt me niks. Lijkt me tof.

 • Spijtig dat we nog niet zo veel hebben gezien dus ik kijk zeker uit naar de teaser trailer. Toch een hot.

 • Ken fde hele game niet, maar toch een hot zie wel de potentie.

 • Alleen maar HOT, omdat het van CD Project is anders had ik op NOT gestemd.

 • Deze lijkt me echt heel vet te worden, het concept spreekt me zeker aan.
  Voor mij dus HOT

 • Hot, SF is echt mijn ding. Hier zie ik wel potentie in om een goede games te worden.

 • Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van deze titel gehoord :P Lijkt me wel een leuke, originele RPG-game te worden, dus zeker een hot!  Waar blijft het artikeltje over SimCity trouwens in toppers van 2013 trouwens hurrdurrrr

 • Hot.
  Artwork ziet er tof uit. En makers hebben bewezen met de Witcher serie dat ze toffe games maken.

 • Een RPG met een diepgaand verhaal en non-lineaire gameplay in een futuristische maar geloofwaardige open wereld. -> Dit kan alleen maar goed worden! :)

 • Doet me denken aan de wereld van de Adroid Boardgames en Novels!

 • Ik ben benieuwd of World of Darkness ook een toppertje wordt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren