1. Toppers van 2013: Star Wars 1313

Toppers van 2013: Star Wars 1313

Star Wars 1313 is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Een Star Wars zonder lightsabers en mannen in jurken. Star Wars 1313 vertelt het verhaal van een bounty hunter die afdaalt naar de criminele onderwereld van niveau 1313 op de planeet Coruscant; een plek waar zelfs de Jedi’s niet durven te komen. Geen gezwaai met lightsabers dus, maar volop geknal met blasters. Het precieze verhaal is nog onduidelijk. Sterker nog, het hoofdpersonage staat nog niet eens vast, maar wel duidelijk is dat Star Wars 1313 het donkerste verhaal krijgt dat het Star Wars-universum ooit heeft gekend.

Wie maakt het?

De game wordt gemaakt door verschillende divisies binnen LucasArts. Niet alleen de gamedivisie gaat met de game aan de slag, ook de filmdivisie LucasFilm, geluidstudio Skywalker Sound en special effectspecialist Industrial Light & Magic werken mee aan het project. De makers omschrijven Star Wars 1313 niet voor niets als een cross-company project. Zo wordt er dankzij deze samenwerking gebruik gemaakt van een nieuwe variant van motion-capturing genaamd performance-capturing. Dankzij deze, door LucasArts ontwikkelde, techniek kan de ontwikkelaar de lichaamsbewegingen, gezichtstrekjes en het geluid allemaal gelijktijdig in één take opnemen.

Wat hebben we gezien?

Chris heeft de game mogen aanschouwen op de E3, en op de Gamescom kregen we helaas dezelfde demo nogmaals te zien. Overigens wel een hele toffe presentatie die inmiddels ook, al is het in verkorte vorm, op internet is verschenen. Daarnaast kregen we hier en daar wat screenshots voorgeschoteld die ons doen watertanden. Wat ziet die game er goed uit.Wat vinden we ervan?

De game ziet er fan-tas-tisch uit. Tijdens de demonstratie die we te zien kregen op de E3 leek het net alsof het hoofdpersonage door een CGI-filmpje liep. Dezelfde pracht en praal zien we ook terug in de (gezichts)animaties, die er dankzij de nieuwe techniek levensecht uitzien.

Daarnaast lijkt het met de actie ook wel goed te zitten; de beelden die we te zien kregen deden ons denken aan games als Uncharted – de ontwikkelaar omschrijft de game niet voor niets als een cinematic action-adventure game. Het naamloze hoofdpersonage hangt aan afgebroken vleugels van ruimteschepen, kruipt achter beschutting om vervolgens de vijanden af te schieten en springt van het ene ruimteschip naar het andere. Het is een cinematische ervaring die ons doet smachten naar de release van de game.

Wat zijn de gevaren?

De game ziet er prachtig uit, maar de consoles van dit moment kunnen de game nog lang niet draaien. Tijdens de presentatie draaide de game op een Nvidia-bakbeest van zo om en nabij de 2000 euro en nog blies de machine alsof het NASA-berekeningen aan het uitvoeren was. Star Wars 1313 lijkt bestemd voor de volgende generatie consoles, en zelfs dan is het nog maar de vraag of die de game kunnen draaien.

[poll 109] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoth

 • I see what you did there

 • Everyone saw what he did there

 • I didn't get the joke…

 • Hot tijd voor de nieuwe generatie console en natuurlijk kunnen die deze game draaien.
  Zelfde met crysis toen dacht ook ieder dat het tezwaar was voor de consoles

 • Crysis is voor de consoles ook behoorlijk teruggeschroefd vergeleken met de volle PC engine.

 • Hot, want het is Star Wars!!!

 • In dat geval trek ik mijn Darth Vader-latexpakje vanavond eens aan om te kijken of chicks ook zo denken.

 • Heb ik al is een keer geprobeerd, met geen goeie afloop. :(

 • Dan is het een loos argument :'D

 • Terecht.:P

 • Hot, want is eens is wat anders in het star wars universum.

 • Ik heb helemaal niets met Star Wars maar deze game spreekt me toch aan.
  Hot!

 • Ik ben zeer benieuwd naar deze game! Eindelijk wat variatie.

 • Kan niet wachten tot deze komt.

 • Buitengewoon bijzonder hot.

 • Hot voor de graphics, maar over de gameplay is nog niet veel bekend. Zou zomaar eens kunnen tegenvallen.

 • Zeker Hot deze game, hoop eigenlijk op een next-gen release, komt de game veel beter tot zijn recht.

 • Wordt gaaaf. Het filmpje werkt trouwens niet.

 • Hot van wat ik tot zover allemaal heb gezien en gelezen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren