1. Toppers van 2013: The Wonderful 101

Toppers van 2013: The Wonderful 101

The Wonderful 101 is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

The Wonderful 101 (voorheen bekend als Project P-100) is een ‘mass-hero action’-spel voor de Wii U.. De speler neemt de controle over een held die in samenwerking met rondlopende stadsbewoners de strijd aangaat met buitenaardse wezens. In plaats van deze personen afzonderlijk te besturen, kunnen ze samen in verschillende vormen fuseren, zoals een grote vuist of een zwaard. Ook kent de game volgens de ontwikkelaar gameplayelementen zoals in Heavy Rain. Hoe we dat voor ons moeten zien is nog even de vraag: we zien weinig van de serieuze PS3-titel terug in deze vrolijk ogende game.

De 101 uit de titel slaat op jou: de honderd-en-één-ste held, die rondlopende mensen aan zijn ‘leger’ toe kan voegen. Door bepaalde symbolen op de GamePad te tekenen laat je ze in verschillende combinaties transformeren. Zo vormen ze een pistool door een L te tekenen, en een zwaard door een rechte lijn te trekken.

Wie maakt het?

De game wordt ontwikkeld door Platinum Games met niemand minder dan Hideki Kamiya aan het roer. Deze knaap kennen we natuurlijk van klassiekers als Devil May Cry, Okami en Viewtiful Joe. Platinum Games verwierf vooral faam met hun flitsende actiegames zoals Bayonetta, MadWorld en Vanquish, al doet deze game eerder denken aan de komische stijl van Viewtiful Joe.Wat hebben we gezien?

We hebben nog bar weinig gezien eigenlijk afgezien van een trailer met wat gameplaybeelden die er best leuk uit zag, maar dat ligt ook een beetje aan ons zelf. Zo was de game speelbaar op Firstlook, maar hebben we die helaas compleet gemist. De game doet ons ergens een beetje aan Pikmin denken met de kleine koddige figuurtjes die samen werken om de vijand te verslaan.

Wat vinden we er van?

Doordat we hem zelf niet hebben gespeeld, valt er voor ons niet veel te zeggen, maar we hebben goede verwachtingen. Dat komt vooral door de staat van dienst van Platinum Games. Bovendien spreekt het komische stijltje ons zeker aan. En met de ietwat geringe launch line-up van de Wii U zien we een interessante nieuwe Wii U-titel maar al te graag tegemoet. Bovendien doet de game nog het meeste denken aan een soort hybride tussen Pikmin en Viewtiful Joe, en dat lijkt ons een prima combinatie!

Wat zijn de gevaren?

Er zijn meerdere gevaren, en dat heeft vooral te maken met dat we de game nog niet zelf hebben kunnen spelen en er verder eigenlijk niet heel veel van horen. Dat de game bijvoorbeeld Heavy Rain-achtige elementen moet bevatten; wat moeten we ons daar in hemelsnaam bij voorstellen? Voorlopig is het allemaal nog een beetje onzeker dus totdat we hem zelf echt gaan spelen.

[poll 110] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Rob

Reacties

 • Platinum heeft het druk lately  Spel zelf lijkt me niks

 • Lijkt me een heerlijke gestoorde game worden

 • Meh, lijkt wel gebouwd rond die gimmick van dat touchscreen.
  Die mickey game op 3ds was daarom ook schijt.

 • Over welk ding van de WiiU was jij wel enthousiast? :lol:

 • Correctie Nintendo in het algemeen.

 • Viewtiful Joe meets Pikmin? Oh hell yeah

 • Deze games kunnen niet anno 2013. #shame  Doet me trouwens denken aan 'body harvest 64' die voor 5 euri te koop was bij de Kruidvat…

 • Wat is er mis mee dan?

 • Geen bloed, Bodypillow is zo mainstream hypster.

 • inderdaad!

 • Lol, hoe de fuck lijkt dit nou weer op Body Harvest? :lol:

 • Haha ik kom op deze pagina en zag zo van '33% vindt dit hot van de 3 leden' ik denk zo van zal vast wel weer Shenmue3 zijn en ja hoor het klopt.

 • Lol. :p

 • Shenmue 3 slijt zn dagen door gamesites af te speuren naar Nintendo berichten en daar negatieve posts te gaan maken..  Ik zie hem er voor aan dat ie 10 accounts heeft en dan zoveel mogelijk op NOT gaat klikken en vervolgens trots verkondigen dat de games niet in trek zijn bij het publiek.  Je zou maar zo'n leven hebben… • Dan kan ik genoeg accounts opnoemen op andere site die hem zouden kunnen zijn :').

 • Not, lijkt me maar niets.

 • Lijkt me helemaal niks, Not dus.

 • hot hot hot

 • ga ervan uit dat pikmin 3 ook wel onder de toppers vernoemd gaat worden hahah:p

 • Not is fifty-fifty O_O

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren