1. Wat spelen we dit weekend? 12 en 13 januari

Wat spelen we dit weekend? 12 en 13 januari

Een paar minuten later dan gebruikelijk, maar daar doet niemand moeilijk over! Wat spelen wij en wat speel jij dit weekend?

Jelle van Es

Ik weet wel wat ik ga doen dit weekend: DmC Devil May Cry spelen. De review wordt lekker door Kevin gedaan, waardoor ik gewoon op mijn gemak kan genieten van een serie die ik al heel lang volg. Buiten het dramatische tweede deel heb ik elk deel met veel plezier gespeeld en ben ik erg benieuwd hoe deze reboot uitpakt.

En dat ga ik doen op mijn gloednieuwe televisie. Na zeven jaar neem ik afscheid van mijn oude Hitachi-bakbeest. Destijds een zeer geavanceerde HD Ready televisie, maar vandaag de dag zo erg verouderd dat er een nieuwe moest komen. Vanaf dit weekend speel ik dus om een mooie Samsung-televisie en ben ik benieuwd hoe games op dat beeldscherm gaan schitteren.

Thijs Barnhard

Far Cry 3 gaat het dit weekend worden. Die game heeft eindelijk zijn greep op mij dus duik ik de waanzin van de jungle in. Het verhaal heb ik tot nu toe nog een beetje achterwege gelaten want ik vind het stukken leuker om wat rond te crossen, te jagen en te verkennen, maar dit weekend wil ik zeker nog wat hoofdstukken uitspelen.

Er is echter ook een veel betere game die ik dit weekend ga spelen: Unirally. Deze 2D racegame voor de SNES met éénwielers is legendarisch goed en ik heb hem afgelopen week voor een prikkie kunnen oppikken. Super tof!

Kevin Eyken

Chivalry, Chivalry en nog eens Chivalry. Wat is dit een fantastische game. De makkelijkste omschrijving: Call of Duty, maar dan in de middeleeuwen (het heet ook Chivalry: Medieval Warfare, wink wink ). Je hakt op tegenstanders in met verschillende middeleeuwse wapens, ledematen en hoofden vliegen eraf, ridders brullen wanneer ze op hun vijanden afstormen... het is een gruwelijke en brute strijd. Als je net als ik niet goed bent in mikken, maar je vindt de online shooters wel heel leuk om te spelen, dan moet je dit zeker proberen. Ik kan nu al niet wachten om samen met mijn vrienden al mijn opponenten een koppie kleiner te maken!

Oh ja, en als 't goed is komt DmC Devil May Cry dit weekend binnen, recenseer ik die effe tussen neus en lippen door.

Lars Cornelis

Ik vermaak me momenteel kostelijk met Ninja Gaiden 3: Razor's Edge voor de Wii U. Fans van de serie zullen 'm verachten vanwege het versimpelde vechtsysteem en het verhaal slaat helemaal nergens op, maar dat zal me allemaal worst wezen als ik een handvol armen en benen afgehakt en wel door het scherm zie vliegen. En juist door het versimpelde vechtsysteem zie je keer op keer een ongelooflijk spektakel dat zijn weerga niet kent op het scherm verschijnen!

Verder heb ik nog een stapeltje games liggen die ik nog graag wil spelen, waaronder Doom 3: BFG Edition en Battlefield 3 (de laatste expansie heb ik ondanks mijn Premium Membership nog steeds niet gespeeld...), maar ik zit tevens midden in een verhuizing waardoor ik niet weet of daar nog wat van terecht komt.

Chris Glerum

Nu ik over Virtue's Last Reward een 'recensie die een quiz is' (dit artikel verschijnt zondag - red.) heb geschreven, kan ik simpelweg niets meer uit deze geweldige game halen. Tijd dus voor een nieuw gameproject, al ben ik er nog niet uit wat.

Ik heb mijn oog laten vallen op Xcom: Enemy Unknown, omdat ik daar inmiddels zoveel goede verhalen over gehoord heb dat ik de game ook wil spelen. Wel weet ik nu al dat niet badguys of eindbazen, maar tijd mijn grootste vijand in die game zal zijn. Ik moet volop papers schrijven, dus hopelijk is er tussen het studeren door genoeg tijd is om dit weekend een aantal uurtjes met Xcom door te brengen.

Jules Schlicher

Net aan het begin van mijn nieuwe studieblok heb ik het ontzettend druk, maar ontspanning mag me natuurlijk niet ontvallen. Net zoals afgelopen weekend wil ik een paar uurtjes wegzakken met Mass Effect 2 en 3 en de originele Halo. In Mass Effect 2 zit ik met Jane Shepard de Collectors meedogenloos op de hielen en handel ik onverbiddelijk bij het verzamelen van medestanders.

In deel 3 zit John Shepard met de gebakken peren van een vervelende invasie en de menopauzale woede-aanvallen van een zekere Asari. Tussen al dat drama is het dan ook prettig om even een kleurrijke ringwereld te bezoeken om daar wat schietoefeningen te doen. Mijn weekend moet dan wel goed komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • Red alert 2 :D

 • Retro!

 • For the union!

 • Wou ook dat ik dit weekend aan de slag kon met DmC. Maar nog even tot dinsdag wachten.
  Dan maar wat Guild Wars 2 spelen.

 • Zombiu Proberen timo zijn score te verbeteren en Just dance 4 testen op de wiiu gangam style :)

 • Dark Souls en diverse MMO's, iemand nog een beta key voor Firefall nodig? :P

 • Black ops2 :D

 • FIFA ut.

 • Mass Effect 1 (ja ja super laat), en waarschijnlijk nog even wat Deus Ex en een willekeurige multiplayer shooter.

 • Borderlands 2 en tentamens

 • Civ V misschien. Verder leren voor 3 tentamen weken, Chinese les zaterdag en twee feestjes zaterdag avond. ^_^

 • BF3
  NFS MW
  Blackops 2

 • Hmm ik heb nooit echt veel positiefs over Chivalry gehoord, toch lijkt Kevin zich er prima mee te vermaken. ;)  Ikzelf ga aan de slag met Far Cry 3, AC III en Spec Ops: The Line!

 • bf3,mohwf,limbo,bioshock 1&2 dead space 1&2 van alles en nog wat

 • Far cry 3 en Assassins Creed 3!!!!!

 • Leren voor tentamens. Ik zal wel SMB3 spelen voor enige afleiding.

 • Hopelijk voel ik me morgen wat beter, dan wordt het Darksiders 2. Toch een erg goede game moet ik zeggen, eigenlijk iets té makkelijk. Apocalyptic vormt totaal geen uitdaging. Het loot systeem vind ik dan wel weer een leuke toevoeging over deel 1. Niet beter, dan maar weer uitzieken. :P

 • ZombiU, Max Payne 3 en Xenoblade Chronicles

 • Dark Souls voor de zoveelste week op rij.
  Speeltijd tot nu toe: 240 uur :)  Daarnaast ben ik ook nog bezig met een Chuck marathon.

 • Weer niets, moet studeren voor de examens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren