1. Mobile Games Update Week 2

Mobile Games Update Week 2

Welkom bij onze wekelijkse Mobile Games Update. In deze rubriek bespreken we nieuws en de games die deze week voor iOS, Android en Windows Phone zijn verschenen. Deze week was er veel nieuws van de CES-beurs rond draagbare Android-systemen. Gelukkig ook wat echt gamesnieuws: met bijvoorbeeld eindelijke een releasedatum voor Might & Magic Clash of Heroes en deze week de release van Joe Danger voor iOS.

Nieuws

Might & Magic Clash of Heroes komt 24 januari

Ubisoft’s puzzel-RPG Might & Magic: Clash of Heroes voor iOS heeft eindelijk een releasedatum gekregen: 24 januari. De Android-versie heeft nog geen exacte releasedatum, maar verschijnt “in de komende weken”. De game bevat, naast het singleplayeravontuur, een offline en online multiplayer waarin je 10 helden en 40 wezens onder je hoede hebt.

Might of Magic: Clash of Heroes verscheen in 2009 voor de Nintendo DS en later ook als downloadbare titel voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Mutant Mudds 2 ook naar iOS

Jools Watsham, medeoprichter en director van Renegade Kid, heeft via Twitter laten weten dat de platformgame Mutant Mudds 2 zeker gaat verschijnen. Een releasedatum wist men echter nog niet te noemen. Wel kon men bevestigen dat de game op meerdere platforms verschijnt, waaronder iOS. Het eerste deel van Mutant Mudds verscheen in december voor iOS, en eerder in 2012 ook in de Nintendo 3DS eShop.

Releases

Death Golf

Death Golf is een minigolf-game gecombineerd met een platform-avontuur. De weg naar de hole wordt bevolkt door monsters en verraderlijke vallen. Er zijn meer dan 35 holes om te veroveren door de juiste shots te maken. Hierbij zijn er ook Death Golf power-ups te gebruiken en combo’s te maken voor extra punten.

App Store (iOS): Death Golf (€ 0,89, universeel)

Dungelot

In Dungelot speel je een ridder of magiër die zich een weg baant door kerkers. Terwijl je de kerkers per vakje verkent kun je schatten ontdekken, maar kom je ook oog in oog te staan met monsters die je moet verslaan. Om naar de volgende verdieping te gaan moet je een sleutel zien te vinden.

App Store (iOS): Dungelot (€ 0,89, universeel)

App Store (iOS): Dungelot Lite (gratis, universeel)

I Am Vegend: Zombiegeddon

I Am Vegend: Zombiegeddon is een soort van castle defense-game waarin kwaadaardige varkens, vogels, zombies en apen je bestoken. Jij neemt de rol aan van enkele strijdkrachtige planten en groentes die hun fort golf na golf beschermen tegen vijanden. De missies zijn allemaal voorzien van een dosis humor, wat ook terug te zien is in de namen van de missies, zoals bijvoorbeeld: Saving Private Pumpkin, Corns over Bagdad en Courgette the Barbarian.

App Store (iOS): I Am Vegend: Zombiegeddon (€ 1,79, universeel)

App Store (iOS): I Am Vegend: Zombiegeddon FREE (gratis, universeel)

Google Play (Android): I AM Vegend: Zombiegeddon FREE (gratis)

Joe Danger

Joe Danger is wellicht het beste te beschrijven als een combinatie tussen Excite Bike, Mario en Trials. In de game speel je een stuntman die het lot tart door over bussen te springen, gigantische muizenvallen te ontwijken en over hongerige haaien heen vliegt. De game verscheen eerder als Xbox Live Arcade- en PlayStation Network-game en gooide daar al hoge ogen.

App Store (iOS): Joe Danger (€ 2,69, universeel)

Little Amazon

Little Amazon is een kleurrijke schattige gratis platformgame. In de game speel je als het meisje Lili die probeert te ontsnappen uit de handen van de demon Grûûl. Tijdens je ontsnappingstocht spring je door een magisch bos, waarin je muntjes verzameld en missies voltooit. Naarmate je verder geraakt krijgt Lili de beschikking over enkele magische krachten, zoals de mogelijkheid om tientallen kleine kopieën van zichzelf te maken.

App Store (iOS): Little Amazon (gratis, universeel)

Steampunk Racing 3D

Steampunk Racing 3D is, zoals de naam al doet vermoeden, een racegame geheel in steampunk-stijl. In een wereld die ten onder is gegaan aan oorlogen nemen enkele racers het tegen elkaar op in uitbundige voertuigen die tot de nok aan toe gevuld zijn met wapens. Zowel offline als online is er een multiplayer-modus waarin een breed arsenaal aan wapens voorbij komt. Van dodelijke satellietstralen, EMP golven en kettingzagen tot zwaartekracht bubbels en giftige mijnenvelden. Alhoewel de game gratis is schijnt het wel erg te leunen op in-game aankopen.

App Store (iOS): Steampunk Racing 3D (gratis, universeel)

Google Play (Android): Steampunk Racing 3D (gratis)

Take My Machete

Take My Machete is een ouderwetse arcade beat’em up game waarin jij en je machete het opnemen tegen hordes aan buitenaardse wezens. In de Story-modus zijn er vier stages elk met hun eigen eindbaas. Daarnaast is er nog een Endless-modus aanwezig waarin je naar hartenlust aliens de pan in kan hakken.

App Store (iOS): Take My Machete (gratis, universeel)

The Blockheads

The Blockheads is een kloon van Minecraft, alhoewel de ontwikkelaar dit stellig probeert te ontkennen. In een wereld gevuld met blokjes ga je op avontuur, verzamel je grondstoffen en bouw je. De wereld bestaat uit een divers ecosysteem, inclusief een poolgebied, woestijnen, bergpartijen en ingewikkelde grotstelsels. Waar The Blockheads in verschilt ten opzichte van Minecraft is dat de gehele game zich in twee dimensies afspeelt en bekeken wordt vanaf de zijkant.

App Store (iOS): The Blockheads (gratis, universeel)

Time Surfer

Time Surfer borduurt verder op het concept van het populaire Tiny Wings, waarin je met één vinger een vogeltje over heuvels de lucht in schiet. De gekleurde heuveltjes zijn vervangen door de ruimte, waarin gevaarlijke asteroïden rondvliegen. Bovendien beschik je over de kracht om de tijd terug te spoelen. Afgezien van dat lijkt ook Time Surfer een hit te gaan worden.

App Store (iOS): Time Surfer (€ 0,89, universeel)

Trial Xtreme 3

De voorgaande twee Trial-games zijn samen al meer dan 40 miljoen keer gedownload. Dit nieuwste deel belooft vol te zitten met innovaties en nieuwe mogelijkheden. Deze zijn te ondervinden in de 76 tracks waarin je moet proberen je motor zo snel mogelijk aan het einde te krijgen. Hierbij is het oppassen geblazen aangezien de banen vol liggen met mijnen, rondvliegend puin en verraderlijke sprongen. Natuurlijk is de game ook tegen vrienden te spelen en de beste Trial-racers online.

App Store (iOS): Trial Xtreme 3 (gratis, universeel)

Google Play (Android): Trial Xtreme 3 (gratis)

Wake the Cat

In deze aandoenlijke puzzelgame moet je proberen een lief katje uit zijn vissige dromen te halen. Hierbij gebruik je een bolletje wol die je door de kamer rolt. Rondslingerend speelgoed, meubels en andere prullaria zijn je hulpmiddelen bij het oplossen van de puzzels.

App Store (iOS): Wake the Cat (€ 0,89, universeel)

Zenonia 5

Zenonia 5 is alweer het vijfde deel in de Koreaanse actie RPG-reeks. Dit keer moet er wederom gevochten worden voor het voortbestaan van het koninkrijk, daar er een allesvernietigende kracht het land bedreigt. Met jouw held ga je op avontuur, dat voornamelijk gekenmerkt wordt door het vele grinden. Dit keer is er ook een Player vs. Player-modus aanwezig waarin je tegen andere spelers om de beurt uitdagingen kan spelen.

App Store (iOS): Zenonia 5 (gratis, universeel)

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. We zijn benieuwd welke mobiele games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Er zitten wel een paar leuke tussen volgens mij..
    van de week maar eens proberen.

  • Blockheads is dus geen minecraft maar een terraria kloon

  • wat het ook is, het is saaaaaiiiiii

  • mehh, elke keer meer ios dan android(maakt me niks uit eerlijk gezegt)    maar zenonia 5 is al weken uit voor op de android, just saying

  • I Am Vegend voor Android, Nice

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren