1. Gearbox ziet niks in maken Call of Duty

Gearbox ziet niks in maken Call of Duty

Volgens Gearbox-baas Randy Pitchford is de kans klein dat de studio ooit een Call of Duty-game gaat maken.

Een paar jaar geleden waren er geruchten dat Gearbox zich met de serie zou bemoeien, maar er is nooit officieel contact geweest tussen Activision en Gearbox. En als dat wel zou zijn gebeurd, was de kans nog steeds klein dat Gearbox met Call of Duty aan de slag zou gaan.

Een van Gearbox' eigen shooters, Borderlands 2

Volgens Pitchford zijn er slechts twee mogelijke scenario's: of het zou een serie moeten zijn die alleen bestaat omdat Gearbox het maakt, zoals Borderlands of Brothers in Arms. Of Gearbox zou alle ruimte moeten krijgen om de serie op de schop te nemen.

Dat zou in het geval van een Call of Duty-game niet kunnen, denkt Pitchford, omdat fans een bepaald verwachtingspatroon hebben. Want dat hadden de fans van Duke Nukem Forever natuurlijk niet, na 14 jaar....

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gelukkig maar, Ik zou als talentvolle studio ook geen CoD maken

 • Ja inderdaad, want Call of Duty is natuurlijk de slechtste serie ooit gemaakt! Gadverdamme zeg, hoe kan je het al in je hoofd halen om als studio met de populairste shooterfranchise aller tijden te werken? Dan ben je wel ver afgezakt he >_>  Ik word echt helemaal gek van die haters hier…….

 • Ja gelukkig maar, want Call of Duty is natuurlijk de slechtste serie ooit gemaakt! Gadverdamme zeg, dat zo'n studio het in zijn hoofd haalt om met de populairste shooterfranchise aller tijden te werken. Dan ben je wel heel erg ver afgezakt he >_>  Ik word helemaal gek van die haters hier………

 • Het gaat om vrijheid die je als ontwikkelaar krijgt en dat je aan een game een eigen draai kan geven >_>  Om eerlijk te zijn speel ik liever een ietsje minder populaire game als Borderlands online , dan om de paar potjes op COD doods bedreigingen of racistische opmerkingen te krijgen van het geweldige volk online :D ( ik overdrijf hier een beetje :P )

 • Zei hadden er tenminste iets van kunnen maken…

 • @ShadowhunterrX  Die idioten online heb je natuurlijk overal. Kijk bijvoorbeeld eens naar Battlefield, waar iedereen op IG zo gehyped over was en zeiden: oeh, Battlefield is voor pro's en cod is voor kinderen. Moet je voor de grap eens een random Battlefield filmpje op youtube krijgen, hoe mensen (waaronder veel kinderen) elkaar daar verrot schelden :P  Verder heb je natuurlijk gewoon een mute knop en die is er niet voor niets ;) Dat is het eerste wat ik doe als ik een potje Black Ops 2 start, meteen alle mensen muten in de game.

 • Laatste zin, Ik overdrijf hier een beetje.  Sorry , maar wat heeft BF hier me te maken ? Oo ben jij zo iemand die het nooit heeft gespeeld ?  Wow dan ben je wel saai om iedereen te muten :S Waarom online spelen ? Mensen horen huilen over de headset is gewoon een genot om te horen !  Neem niet alles is zo serieus mijn zoon :)

 • Okee mijn vader

 • Huh je spreekt jezelf echt enorm tegen hier :P  Eerst zeg je dat je het rot vindt dat op CoD iedereen zit te schelden enzo, vervolgens zeg je in de post daarna dat je het juist een genot vindt mensen te horen huilen over de headset :P  En ik neem alles niet zo serieus, ik reageer gewoon op de punten die je in jouw post maakt, dat mag toch wel?  Dat ik Battlefield erbij haal is natuurlijk maar gewoon een voorbeeld. Je zegt dat je liever andere games dan CoD speelt omdat je bij CoD over de headset verrot wordt gescholden etc. Met dat voorbeeld van Battlefield wil ik alleen maar duidelijk maken dat dit in zoveel games (misschien wel alle) gebeurt en je dit dus moeilijk op CoD kan afschuiven ;)

 • Ik vind battlefield beter maar daar word inderdaad net zo erg gescholden als je een gozer 10 keer achter elkaar killt. Vind het dan best wel grappig maar doe het zelf nooit. Je kan wel een redelijk tegen elkaar zijn.  Even over het bericht zelf:
  Gearbox moet gewoon borderlands maken. Straks komt COD om het half jaar uit.

 • Rivahe ik weet niet wat je bedoelt hoor, maar als ik denk te weten wat jij bedoelt heb ik een zeer lucratieve tip voor jou (hij is immers gratis). Zei is van zeggen en dus een werkwoord. Dat is een dus een spelfout, nee een definitiefout. Als jij bedoelt zij als pers. vnw. ( persoonlijk voornaamwoord) dan moet het toch echt zij zijn. Dit scheelt je bovendien, zo'n 1/4 seconde met typen per keer. Reken maar eens uit hoeveel tijd je dat na 5 jaar IG ( als de site dan tenminste nog bestaat je oplevert)

 • @porry
  Iemand horen huilen tijdens een potje of berichten en gestalk achter af is een groot verschil.  Je neemt het wel serieus want je gaat er nog serieus op reageren en je mening geven. Terwel ik maar wat onzin uitkraam :P  Ik speel elke dag cod :P

 • een klein beetje maar ..

 • Dat is goed om te horen, want een studio als deze zou zichzelf vast moeten zetten met een spel wat ze niet à nauwelijks kunnen aanpassen.

 • Wist niet dat gearbox de maker is van BiA

 • "Want dat hadden de fans van Duke Nukem Forever natuurlijk niet, na 14 jaar…"  Haha. Wat ben ik toch blij dat jullie het nieuws weer zelf schrijven! Heerlijke sneer naar Gearbox dit!

 • goed nieuws, laat ze het maar bij dat cartoony spul houden, bia suckt

 • Duke Nukem Forever was verneukt door 3D Realms, niet door Gearbox.

 • Ik snap de laatste zin niet helemaal. Het verwachtingspatroon van het COD-publiek is ontstaan door het jaarlijks uitbrengen van dezelfde game met minimale veranderingen. Het COD-publiek zit inderdaad niet te wachten op grote veranderingen, gezien het succes van het huidige model. Duke Nukem was daarentegen een 'dode' franchise. Tenzij je de mobiele games meetelt (Duke Nukem Mobile – 2004 – Tapwave Zodiac
  Duke Nukem Mobile - 2004 - Cellular Phones (2D port of the Zodiac version)
  Duke Nukem Mobile II: Bikini Project – 2005 – Cellular Phones
  Duke Nukem Mobile 3D – 2005 – Cellular Phones (Updated port of the original Zodiac version with enhanced graphics)
  Duke Nukem Arena - 2007 - Cellular Phones).  Daarnaast kan het falen van Duke Forever toch ook niet in zijn geheel worden afgeschoven op Gearbox?
  Maar laat COD lekker COD blijven, houdt het gros van de 12-18 jarige gamers uit andere games.

 • Gearbox heeft wel 1 cod gemaakt, Call of Duty United Offensive. Echt een top game was dat. Ik speel afwisselend de MP van UO en BO2 :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren