1. IG’s Collectors Corner – NintendoTwizer’s verzameling

IG’s Collectors Corner – NintendoTwizer’s verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Zware kost voor de ogen vandaag in de Collectors Corner. We worden verwend met een van de vetste en compleetste verzamelingen tot nu toe. NintendoTwizer bezit niet alleen zo goed als complete spellenverzamelingen voor de meeste Nintendo-console’s, de gameroom is ook nog eens een lust voor het oog. Het predicaat museum is nog nooit zo op z’n plaatst geweest. Het heeft hem heel wat knutseluurtjes gekost, maar het resultaat is indrukwekkend. Een prachtige kamer gevuld met een bijna ontelbare lading games. Collectors Corner op z’n best!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik ben hard bezig mijn favoriete consoles compleet te krijgen. Ik ben opgegroeid met Nintendo dus hou het voornamelijk bij deze consolemaker. Het is mijn ultieme doel om alle Nintendo-games te bezitten die tussen 1985 en 2005 zijn uitgekomen. Ik heb de NES-, N64- en Gamecube al zo goed als compleet dus ben op dit moment bezig de laatste 100 SNES-games in mijn bezit te krijgen. Daarna wil ik verder met het verzamelen van Game Boy- en Game Boy Color-games.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ten eerste omdat ik van gaming houd. De fantasie om als Link nieuwe en verre landen te ontdekken en onderweg grote monsters te verslaan. De vaardigheden ontwikkelen om moeilijke delen van Mario-levels te behalen en het gevoel van voldaanheid als je een moeilijk taak behaald waar je dagen over hebt gedaan. Dat zijn mooie ervaringen.

Het verzamelen van games heeft vergelijkbare uitdagingen die ervoor zorgen dat verzamelen bijna ook een spel is. De uitdaging om die ene zeldzame cart te vinden. De toer om een hele console compleet te krijgen. De spanning van het zomaar vinden van een fantastische deal. Elke game heeft een verhaal en is op zichzelf al een trofee. Ieder mens heeft een hobby nodig. Sommige mensen houden veel van sport, anderen van auto’s. Voor mij is er geen betere hobby dan verzamelen. Genieten van deze spellen en ondertussen goede vrienden leren kennen.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Hmm, dat is moeilijk te zeggen. Ik kan niet zeggen dat ik één favoriet item heb, ik waardeer het allemaal. Ik vind het vooral mooi alle games voor een console te hebben. Ik houd in m’n achterhoofd hoe een complete set games er uit zou zijn aan mijn wand of een set van Mario- en Zelda-games naast elkaar. Ik wil zien hoe het er allemaal bij elkaar uitziet.

Een leuk onderdeel van het verzamelen vind ik het organiseren. Ik ben altijd bezig met de beste manier om mijn verzameling te tonen in de ruime die ik heb. Zo maak ik zelf kasten. De meeste planken van mijn gameroom zijn speciaal gemaakt voor de games die erop staan. De planken voor mijn Game Boy en Game Boy Color waren een bijzonder project. Mijn andere favoriet is die van de Nintendo 64, die alle kleurvariaties laat zien. Deze was ook nog eens leuk om te maken.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Stadium Events voor de NES. Heeft iemand hier er toevallig nog eentje over? Het is de enige ‘licensed’ NES-game die ik nog nodig heb om deze hele verzameling compleet te krijgen. Ik heb er wel een coole reproductie van, maar dat is niet hetzelfde als het bezitten van het originele exemplaar. Er is helaas een goede kans dat ik deze heilige graal van het Nintendo-verzamelen nooit zal vinden. Ik beschouw mezelf als een ‘cheap collector’. Ik probeer altijd games te vinden onder de marktwaarde, ik betaal niet de hoofdprijs.

Hoe lang verzamel je al?

Zolang ik me kan herinneren ben ik al een verzamelaar. Als een kind verzamelde ik al zaken als sleutels, Matchbox-autootjes en baseball-kaarten. Eigenlijk alles wat ik mooi kon presenteren was voor mij verzamelbaar.

Ik ben ook al zolang ik kan herinneren een gamer. Mijn broer kreeg voor zijn verjaardag in 1987 een NES. Vanaf die dag was ik verslaafd. Mijn vader had toen zijn eigen gameshop dus ik had veel geluk en kon veel verschillende games spelen.

Pas veel later – zo’n 2 a 3 jaar geleden – kwamen het verzamelen en gamen samen. Ik zat op een dag verveeld te surfen, toen ik een online community vond over retrogaming. Ik verbaasde me hoe gepassioneerd deze mensen waren over hun hobby. Het viel me ook op dat games die ik vroeger speelde nu zo goedkoop te krijgen waren. Dit zorgde ervoor dat ik een verzamelaar werd. Ik begon vanaf die dag kringloopwinkels, rommelmarkten, en ‘pawn shops’ af te struinen. Toen ik eenmaal begon met verzamelen heb ik niet meer stil gezeten!

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Serieus wat een gruwelijke collectie Thumbs Up !

 • Dit.. is mindblowing.. de vetste collectie tot nu toe :O

 • Mee eens !

 • Second that. Dit is 1 f*kking nette verzameling. Serieuze respect!

 • Jaw dropping….

 • Dit is BY FAR de ziekste en vooral de meeste nette collectie die ik ooit heb gezien. Zwaar respect en zwaar jaloers, damn….  Ik reageer vaak niet op dit soort topics maar deze is echt een reactie waardig. Ga zo door!

 • Inderdaad

 • De mooist geordende Collectie die ik heb gezien. Die lamp is geniaal

 • Holy shit.. Kan ik misschien is een keer een dagje bij jou komen gamen? :D

 • holy mother of games….. GENIUS!!!!

 • Holy shit dude! BOW TO THE KING!!!

 • heerlijk dit. Als nintendo fanboy kan ik niks anders zeggen dan dat ik weggeblazen ben. Jeez, wat mooi.

 • DIt is… INSANE!

 • Een verzameling om overheen te kwijlen! zoiets is mijn droom om ooit eens bij elkaar te verzamelen :x

 • Wow, gewoon: WOW
  Zo netjes dat het bijna eng is. :|
  Die Gameboy games kast is echt awesome gemaakt, en die N64 wall ook!
  Eigenlijk is alles awesome, respect!
  Alleen: geen liefde voor doosjes en boekjes? :(

 • By far de beste collectie die ik gezien heb in deze rubriek. Ongelofeloos!! :D

 • WOW, erg netjes. Niet eens zozeer de hoeveelheid maar ook de manier waar op alles staat ingedeeld. Mooie kasten ook :)

 • Begin een Nintendo museum! Dan kom ik ook! Ik ben echt gruwelijk jaloers…

 • De grote leider is jaloers?

 • Hij staat nu gewoon door de regering onder druk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren