1. Toppers van 2013: Gears of War: Judgment

Toppers van 2013: Gears of War: Judgment

Gears of War: Judgment is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Gears of War: Judgment is een nieuw deel in de franchise en een frisse start voor de serie. De eerste trilogie is verhaaltechnisch ten einde gekomen, maarJudgment speelt zich vlak na Emergence Day af, nog vóór de gebeurtenissen van de originele drie GoW-games. De hoofdrollen zijn ditmaal weggelegd voor Damon Baird en Augustus Cole, die we natuurlijk nog uit de eerdere games kennen.

Een belangrijke vernieuwing vinden we in de multiplayer-modus OverRun. In deze modus (die nog het meest lijkt op een kruising tussen de Horde- en Beast-modi uit GoW3) speel je in teams van vijf tegen elkaar. Speel je als de Locust, dan bestuur je verschillende Locust-gedrochten, van kleine Wretches tot grote Bloodmounts. Uiteraard heeft elke Locust zijn eigen specialiteit. Zo gebruik je Tickers voor kamikaze-acties en heeft een Kantus de mogelijkheid om zijn teamgenoten te healen. De COG-spelers kunnen voor het eerst in een GoW-game uit verschillende classes kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de engineer, die een sentry turret kan neerzetten en verdedigingen repareert met zijn blowtorch.Of de soldier, die niet alleen flink wat vuurkracht op zak heeft, maar ook ammunitie voor medespelers kan neerleggen.

Wie maakt het?

Gears of War: Judgment wordt ontwikkeld door People Can Fly, al houdt Epic nog steeds een flinke vinger in de pap. Het is niet de eerste keer dat de Poolse ontwikkelaar samenwerkt met Epic: in 2007 kocht Epic al een groot aandeel van de studio op en dat resulteerde onder andere in de PC-port van Gears of War en Bullet Storm. De ervaring van Epic en de ambitie en eventuele frisse kijk op de franchise van People Can Fly zorgen voor een prima combinatie.Wat hebben we gezien?

We hebben al een aantal toffe screenshots en trailers gezien. In één van die trailers wordt de belangrijkste multiplayervernieuwing uit de doeken gedaan: de OverRun-modus. Met deze modus gingen wij op de E3 van vorig jaar ook al aan de slag. De bevindingen van Joey lees je in zijn hands-on.

Wat vinden we er van?

De eerste beelden van Gears of War: Judgment stemmen ons goed. De serie lijkt niet te ver van zijn roots af te wijken. Met een aantal interessante vernieuwingen (met name dus de OverRun-modus) is er gelukkig ook voor Gears-fans wat nieuws te beleven. Wel zijn we benieuwd naar hoe de game speelt nu People Can Fly aan het roer staat. De beelden ogen goed, maar Joey maakte in zijn hands-on wel de kanttekening dat de besturing hier en daar nog wat stroefjes verliep. De ontwikkelaar heeft echter alle tijd om dergelijke schoonheidsfoutjes te verbeteren, dus we hebben vooralsnog alle hoop dat Judgment een toffe titel gaat worden.

Wat zijn de gevaren?

We vragen ons af of nieuwe multiplayermodi genoeg zijn om Gears of War: Judgment interessant te houden. Bovendien is het met deze prequel sowieso de vraag of het episch genoeg is. We weten immers wat er zich allemaal ná deze prequel afspeelt, dus hoe weten ze het verhaal interessant te maken? Tot slot is het de eerste Gears of War die uitbesteed wordt aan een andere ontwikkelaar. Maar omdat Epic een oogje in het zeil houdt, lijkt ons dat weinig om ons zorgen over te maken.

[poll 116] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Rob

Reacties

 • Ben een groot fan van de gears of war serie maar ben nog niet zo zeker van dit deel. Het lijkt me niet veel verschillen ten opzichte van deel 3. Ze moeten nog flink hun best doen om mij te overtuigen.

 • hot, ben er een groot fan van.  ps worden de winaars van de ig awards nog bekend gemaakt, weet ik of ik nog moet wachten op de post

 • Hot ookal denk ik niet dat de game veel beter wordt dan Gears 3.

 • Denk ik ook niet, maar ik kijk uit naar de campaign en overrun :)

 • Hot, ik heb ontzettend veel zin in de Singleplayer. Ik ben ook benieuwd naar de multiplayer die wordt vernieuwd met classes.

 • HOT! Zeker hot! :) Kan niet wachten op dit deel!

 • "Gears of War: Judgment is (…) een frisse start voor de serie."
  Huh, hoe is dit deel een 'frisse start voor de serie'? Ik zie alleen maar een typische GoW-game met 'OverRun' als grootste vernieuwing.  "Bovendien is het met deze prequel sowieso de vraag of het episch genoeg is. We weten immers wat er zich allemaal ná deze prequel afspeelt…"
  Dan zou je je bij elke prequel dus moeten afvragen of het wel episch wordt, omdat je toch al weet wat er zich na die prequel afspeelt? Prequels zijn juist vaak episch, omdat ze meer laten zien over de achtergrond van de personages en de ontwikkelingen van de banden tussen hen. Het boek Gears of War - The Pendulum Wars: The Battle of Aspho Fields was een prequel op de serie, en het had een sterker verhaal dan welk van de delen ook.  OT: Nog steeds een Not. Het verhaal lijkt me niet interessant genoeg (een setting tijdens de Pendulum Wars en ik had hem gelijk gekocht), ik heb geen vertrouwen in People Can Fly en ik ben bang dat dit spel mijn liefde voor de GoW-serie negatief zal beïnvloeden, dus deze sla ik zeker over!

 • Ik vraag me dat ook regelmatig af bij elke prequel, maar dan voornamelijk bij series die al een 'einde' hebben. Denk bijvoorbeeld aan The Hobbit die momenteel in de bios draait. Het lijkt me een hartstikke toffe film, maar met in het achterhoofd de epische conclusie van de 'originele' LotR-trilogie kan het dat nooit overtreffen.

 • People Can Fly heeft ook Bulletstrom gemaakt en heeft meegeholpen aan GoW 1 voor de pc, Bulletstorm is een vet spel (niet echt een goed verhaal maar het ging vooral om het motto ''kill with skill'' in Bulletstorm, dus ik ben er zeker van dat ze een goede game gaan neerzetten.

 • Langs de ene kant /meh, maar langs de andere kant was Bulletstorm toch wel een leuke game en heeft GoW nooit teleurgesteld. Hot dus.

 • Hot. ben behoorlijk benieuwt naar deze game en de Gears serie vond ik tot nu toe altijd vet dus ik wacht in spanning af :P

 • Hot, ook dit deel wordt weer nice!

 • Mwah twijfel

 • Hot natuurlijk :)

 • Zeker hot! Go Gears of War! Het eerste deel is nog altijd één van mijn favoriete spellen ooit.

 • Een not voor mij in tegenstelling tot vele anderen vond ik baird het saaiste en irritantste personage uit de serie een verhaal met hem als hoofdrol speler zie ik dus niet zitten
  En het word gemaakt door people can fly die bulletstorm maakte een game die niet eens genoeg verkocht om winst te kunnen maken

 • Ik kan niet anders stemmen dan Hot!
  Ik blijf Gears gewoon één van de beste 3th person shooter vinden.

 • Not, ik haat spin off,s

 • Ga toch binnenkort maar eens xbox erbij aanschaffen, vooral voor gears of war, halo, en forza.
  PS3 heb ik al, maar deze games zijn te vet! wordt xbox720 backwards voor 360 games??

 • Hoewel ik nog aan de hele reeks moet beginnen, lijkt deze game mij ook wel tof. Daarom heb ik ook voor 'hot' gestemd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren