1. Toppers van 2013: BioShock: Infinite

Toppers van 2013: BioShock: Infinite

BioShock: Infinite is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

BioShock: Infinite is het derde deel uit de BioShock-serie. Nadat je in de eerste twee Bioshock-games rondhing in de onderwaterstad Rapture, daar reis je nu af naar de stad Columbia; een stad die in de lucht hangt. De speler kruipt in de huid van Booker DeWitt, een voormalig Pinkerton-agent, die te maken heeft met een schuld. Wat die schuld precies inhoudt, dat is niet bekend, maar wel weet je hoe je de schuld kan aflossen: ontvoer het meisje Elizabeth uit Columbia.

BioShock: Infinite is in vergelijking met de eerdere twee BioShock-delen meer een shooter. De actie is sneller en je hebt een ietwat uitgebreider wapenaanbod. Ook zijn kogels in Columbia minder zeldzaam dan dat ze in Rapture waren. Een ander verschil ten opzichte van de eerste twee delen is dat Columbia op het moment van jouw aankomst nog niet vergaan is. Het is een levendige en boeiende stad, waar een hoop te beleven valt. Uiteraard zijn er ook nog magische krachten beschikbaar voor Booker, zodat hij bijvoorbeeld vijanden in vuur en vlam kan zetten. Later in de game krijg je ook de mogelijkheid om Elizabeth in te zetten in de strijd. Zo kan zij jou van munitie voorzien en haar zogenaamde Tear-krachten gebruiken om in de wereld voorwerpen tevoorschijn te toveren, waar jij dan achter kan schuilen of die je kunt gebruiken om naar toe te springen en zo de vijand te verrassen.

Wie maakt het?

BioShock: Infinite wordt net als het allereerste deel van de reeks gemaakt door Irrational Games. Deze studio, die gevestigd is in de staat Massachusetts, staat onder leiding van gamesindustrie-veteraan Ken Levine. De studio ziet Infinite zelf overigens als het echte tweede deel in de serie en had weinig te maken met BioShock 2, dat destijds door 2K Marin werd gemaakt. Leuk feitje: in de studio werkt ook een Nederlandse dame. Leonie Mans is als Vice President aan het bedrijf verbonden.

Wat hebben we gezien?

BioShock Infinite is al een tijd in ontwikkeling. Eind 2010 kregen we een exclusieve eerste blik op de game, waarna we hem hebben mogen aanschouwen op verschillende beurzen. Ook zijn er in de tussentijd behoorlijk veel gameplaybeelden door de ontwikkelaar vrijgegeven. En begin december vorig jaar konden we de game dan eindelijk exclusief zelf spelen.

Wat vinden we er van?

We zijn laaiend enthousiast. Na GTA 5 is dit wat ons betreft de allergrootste klapper van 2013. De visuele stijl, de manier waarop het verhaal wordt verteld, het boeiende personage Elizabeth, de levende wereld en ga zo maar door: de game zit echt ijzersterk in elkaar. De eerste drie uur van de game hebben we dan ook met veel plezier doorgespeeld. Sterker nog, dat begin doet ons alleen maar naar meer verlangen, want er werden steeds nieuwe en boeiende gameplayelementen geïntroduceerd. Ook ging het verhaal een erg boeiende kant op, maar daarover kunnen we in verband met mogelijke spoilers niet veel meer zeggen.Wat zijn de gevaren?

Er is wat ons betreft één gevaar en dat is dat de game misschien iets te veel een shooter wordt. Waar je in de eerste twee delen erg strategisch om kon gaan met je magische krachten (zet iemand in de fik, die vervolgens naar een plas water rent waar je hem kunt elektrocuteren), daar hebben we in Infinite bijna alleen maar lopen knallen. Je gebruikt je magische krachten vooral om het knallen te ondersteunen en daardoor zijn ze tot aan het moment waar we gespeeld hebben nog niet zo heel erg interessant.

[poll 117][p] [p] [p] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er goed uittt

 • Hot van wat ik heb gezien.

 • Moet wel een topper worden, al zie ik toch nog kans dat het uiteindelijk wat tegen de verwachtingen in gaat. Maar dat is natuurlijk bij elke game totdat 'm werkelijk in de winkels ligt :)

 • Niet mijn ding, ondanks dat ziet het er natuurlijk allemaal goed uit en belooft het een uitstekende game te worden voor de, zoals dat dan mooi heet, liefhebber…

 • Hot kan niet wachten om deze heerlijke game te spelen! :D

 • Hot kan niet wachten om deze heerlijke game te spelen! :D

 • Bloedheet natuurlijk!

 • Dit wordt een heerlijke game!!

 • Deze staat samen met GTA 5 en tomb raider op m'n verlanglijstje van 2013 :D

 • Ongetwijfeld Hot. Wat ook een gevaar zou kunnen zijn is dat de game de torenhoge verwachtingen misschien niet helemaal kan waarmaken. En een ander gevaar is GTA V… Ik hoorde dat Take Two GTA V een dag na Bioshock Infinite zou lanceren, als dat zo is dan moet ik helaas mijn aankoop van Infinite uitstellen.

 • Hot natuurlijk.

 • Ziet er mooi uit, ben benieuwd naar de gameplay.

 • Lijkt me goed!

 • Hot natuurlijk. Dit wordt een van de beste games van 2013.

 • Hot, duh.

 • Fantastische game echt zin in.

 • Wel jammer dat het meer een shooter is geworden, maarja dat zullen de CallofDuty en Battlefield veteranen onder ons vast niet zo erg vinden. Maar ondanks dat het meer een shooter is kijk ik nog steeds uit naar deze game. Dus een dikke HOT voor mij.

 • Hot, vond de vorige delen enorm goed en deze ziet er tot dusver zelfs nog beter uit!

 • Hot as hell weet je wel.

 • Sowieso heet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren