1. Toppers van 2013: The Last Guardian

Toppers van 2013: The Last Guardian

The Last Guardian is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de V-Card bovenaan deze pagina!

Wat is het?

Langzamerhand begint het traditie te worden om het nieuwe jaar in te luiden met een omschrijving van The Last Guardian. Dit is namelijk al het vierde jaar op een rij dat we deze titel bespreken in de Toppers-serie van InsideGamer en met het jaar wordt het onwaarschijnlijker dat The Last Guardian binnenkort uitkomt. Toch hopen we stiekem dat ‘ie dit jaar echt verschijnt, dus voor iedereen die sinds 2009 onder een steen heeft gelegen, hierbij nog één keer die omschrijving:

The Last Guardian gaat over een jongetje en een enorm gevleugeld beest genaamd Trico. In het begin is het beest nog argwanend naar het jongetje, maar al snel ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Samen moeten ze ontsnappen uit een groot kasteel dat veel weg heeft van de omgevingen uit ICO en Shadow of the Colossus. Er wordt gaandeweg volop gepuzzeld en geklommen, maar de speler zal ook stealthy te werk moeten om ongezien langs bewakers te komen. Daarnaast is samenwerking met Trico van groot belang om uiteindelijk uit het kasteel te komen.

Wie maakt het?

De vergelijking met ICO en Shadow of the Colossus maken we niet zomaar, want The Last Guardian wordt ontwikkeld door dezelfde creatieve breinen bij Team Ico. Althans, wat er nog van het originele team over is, want vorig jaar kwamen er diverse nieuwtjes dat er mensen weggingen bij deze studio en dat er hulp van Westerse Sony studio’s werd ingezet. ICO en Shadow of the Colossus waren in ieder geval ongeëvenaarde klassiekers uit het PlayStation 2-tijdperk, met elk een unieke sfeer en verrassende gameplay. Vandaar dat we Team Ico nog altijd hoog hebben zitten bij de redactie, ook al spoken ze de afgelopen jaren rare dingen uit daar in Japan.Wat hebben we gezien?

Niet veel, en dat is precies waarom velen zich zorgen maken over de game. Na drie trailers was er alleen nog maar nieuws over de veranderingen binnen Team Ico en ook daarover willen de Japanners niet veel kwijt. The Last Guardian is simpelweg te vroeg aangekondigd, met als gevolg dat we het afgelopen jaar weinig nieuws over het spel gehoord hebben. Begin 2011 was dat nog anders, toen is Chris naar Tokio gevlogen om een demo te aanschouwen. De hoofdrolspeler moest in de demo Trico naar een bepaalde plek lokken om via de rug van het dier een hoger gebied te bereiken. Het interview dat Chris achteraf had met Team Ico-topman Fumito Ueda zie je in de video hierboven.

Wat vinden we er van?

Zoals gezegd zijn we op de redactie groot fan van Team Ico. We werden weggeblazen bij elk nieuw beeldje van de game, maar ons enthousiasme is door de langdurige radiostilte wel wat gedempt. Toch hebben we hoop dat de game ooit nog komt en onze verwachtingen over de sfeer van de game blijven hoog. Als er namelijk één studio is die de band tussen personages mooi kan neerzetten, dan is het Team Ico wel. Het zijn de subtiliteiten waar de Japanners bijzonder goed in zijn; zoals aan het oor van Trico trekken om zijn aandacht te krijgen. Chris was destijds erg onder de indruk van wat hij zag en de beelden die Team Ico uitbracht deden ons ook watertanden. Maar toch blijft die honger naar meer aanwezig.

Wat zijn de gevaren?

Zelfs Duke Nukem Forever heeft niet zo vaak in onze Toppers-serie gestaan als The Last Guardian, en dat is geen goed teken. Het kan natuurlijk kloppen dat Team Ico deze game simpelweg te vroeg heeft aangekondigd en dat ze in het grootste geheim er nu aan doorwerken, maar het baart enigszins zorgen dat er de afgelopen twee jaar niet even een nieuw trailertje van af kon. We hopen daarom van harte dat 2013 het jaar wordt dat deze titel weer eens boven water komt, want we zien maar al te graag meer van de avonturen van het jongetje en het gevleugelde beest!

[poll 118][p] [p] [p] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Meh, dit is meer iets voor Toppers van 2026  Helaas…

 • Hihi. Hulde voor het redactielid die de derde poll-optie heeft toegevoegd :P

 • Blijft hot :)

 • Haha InsideGamer, deze game komt no way uit!

 • Ja, wat is dit nou weer voor een stom gelul?
  Op de frontpage lekker zitten maken:
  "Ja, hij komt uit in 2013, echt waar! Echt! Geen leugen!"  En dan in het artikel
  "We kunnen alleen maar hopen dat hij in 2013 uitkomt!"

 • Niet IG's schuld dat jij zo goedgelovig bent.

 • Dit is vaporware.  En in de extreem kleine kans dat het spel ooit nog uitkomt is het al zo hopeloos verouderd dat het alleen maar tegen kan vallen.

 • Hot, maar niet in 2013.

 • Het gaat me helmaal niet verbazen wanneer deze game wordt aangekondigd als launch game voor de PS4

 • Dat denk ik ook en misschien beter ook.

 • Komt toch niet uit en anders kan het me niet echt interreseren. Helemaal niks mee.

 • Zou een wonder zijn als hij in 2013 uitkomt.
  Ook niet eens het beste jaar om het te brengen door de vele top titels die er al zijn.
  Zal wel een launchgame worden voor de ps4 of zo…

 • vergeet het maar dat hij voor de huidige generatie uitkomt..

 • Mijn laatste hoop is gewoon dat het een Next Generation launch titel wordt….. als dat niet gebeurd komt die echt niet meer uit!

 • Haha InsideGamer, deze game komt no way uit!

 • Haha InsideGamer, deze game komt no way uit!

 • Hot, maar is vast en zeker doorgezet als PS4 project.

 • De laatste optie. Betwijfel het zwaar of hij dit jaar uitkomt!

 • Als ze op E3 niets van de game laten zien geef ik de hoop op.

 • Haha InsideGamer, deze game komt no way uit!
  Awesome !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren