1. DmC: Devil May Cry - De Personages

DmC: Devil May Cry - De Personages

DmC Devil May Cry is een reboot van de Devil May Cry-reeks en dat betekent dat zowel oude personages worden geherintroduceerd, als dat er nieuwe personages worden toegevoegd. Het gaat te ver om alle personages van DmC tot in detail te bespreken; dit zou te veel verklappen van het nieuwe verhaal. Om toch nog een deel van de sluier op te lichten hebben we er daarom voor gekozen om vier personages uit te lichten die een belangrijke rol spelen in DmC Devil May Cry, zodat je alvast enigszins weet wat je te wachten staat.

Dante

Oorspronkelijk verschilde de nieuwe Dante qua uiterlijk erg veel vergeleken met de Dante die we al kenden van vorige DmC-spellen. De kritiek op zijn emo-uiterlijk was overweldigend en Ninja Theory trok zich dit (gelukkig) aan, waardoor de essentie van ‘hun’ Dante dichter ligt bij de vertrouwde karaktereigenschappen. Dit betekent haast automatisch dat Dante’s kapsones en arrogante gedrag niet verdwenen zijn; sterker nog, op momenten voelt het aan alsof hij nog meer cocky is dan we gewend waren. De oneliners, scheldwoorden en andere beledigingen springen van het scherm af; dat Dante niet menselijk is wordt al gauw duidelijk.

Dante is tenslotte het kind van een engel en demoon en dus niet van een demoon en mens, zoals in eerdere delen. Hij groeide op in diverse weeshuizen, jeugdinternaten en andere opvoed-instellingen die grotendeels werden geleid door demonen. Op jonge leeftijd was Dante zodoende al getuige en slachtoffer van excessief geweld, waardoor zijn aversie tegen demonen is ontstaan. In de gevechten tussen Dante en hen zijn alle vormen van subtiliteit afwezig.

Dante trekt demonen naar zich toe, slaat ze hardhandig tegen de grond, schiet ontelbare kogels op ze af, slacht ze af met zijn zwaard, ramt het groteske wapen genaamd de Arbiter door hun schedels en ga zo maar door. Demonen zijn echter ook niet misselijk. Zij beschikken niet alleen over wapens, maar ook over de mogelijkheid om de straten in Limbo– alternatieve universum waar de actie plaats vindt – in elkaar te laten storten. Vliegensvlug platformen is het devies wanneer deze smeerlappen eenmaal overgaan op deze tactiek.

Vergil

Vergil is Dante’s tweelingbroer en leider van The Order, een organisatie die als hoofddoel heeft gesteld om de macht die de demonen over de wereld hebben, te verbreken. Hij wil Dante overtuigen om mee te werken aan dit doel, omdat ze elkaar - volgens Vergil - nodig hebben om de demonen af te slachten. Qua gezicht lijkt Vergil enorm veel op Dante, maar hij is te onderscheiden door zijn andere kleur ogen, haar en manier van kleden. Qua karakter verschilt Vergil enorm van zijn broer, in tegenstelling tot Dante is hij namelijk erg rustig en berekenend. In plaats van hersenloos rammen is hij op intelligente wijze gefocust op zijn doel. Ja, Vergils karakter staat zonder enige twijfel recht tegenover dat van Dante.

Een belangrijke reden hiervoor is ongetwijfeld de verschillen in opvoeding. Waar Dante een rumoerige en simpelweg slechte jeugd kende, werd Vergil al op jonge leeftijd geadopteerd door een rijk gezin. Door de privileges die hier bij komen kijken, werd de intelligentie van Vergil al gauw geprikkeld, waardoor hij uitgroeide tot de leidersfiguur die hij in DmC is. In een nog te verschijnen DLC-episode is Vergil een speelbaar personage. Tijdens het vechten met Vergil heb je de beschikking over teleportatiekrachten, het oproepen van zwaarden en het maken van klonen van jezelf. Op die manier gaat vechten met Vergil waarschijnlijk (we hebben het nog niet kunnen testen) flink verschillen van vechten met Dante.

Kat

Over de achtergrond van Kat is niet superveel bekend, wel weten we dat ze door Vergil als kompaan wordt meegestuurd wanneer Dante missies uitvoert. Door haar zachte achtergrond dient ze als compensatie voor Dante’s vaak meedogenloze en ondoordachte beslissingen. In de praktijk betekent dit dat ze Dante vaak tegenhoudt wanneer hij op het punt staat een lompe beslissing te nemen, en in plaats daarvan met een (beter) alternatief komt.

Met haar spirituele vaardigheden is het voor haar – in tegenstelling tot andere mensen – mogelijk om demonen en de Limbo-dimensie waar te nemen. Helaas kan Kat zelf niet fysiek in aanraking komen met de demonen. Wel beschikt de jongedame over een spray waarmee ze delen van de omgeving kan uitlichten, om zo bijvoorbeeld te markeren waarlangs Dante moet ontsnappen wanneer de straten van het Limbo-universum overhoop liggen.

Mundus

Zoals vrijwel elke actiegame heeft ook DmC Devil May Cry een centrale bad guy die aan het roer van al het kwaad staat. Mundus is de verpersoonlijking (of moeten we zeggen: de verdemoonlijking) van alles dat de wereld in zijn greep houdt. Zijn doel is simpel qua idee maar groots qua opzet; volledige controle krijgen over de wereld van de mensen. Mensen kennen hem dan ook alleen als bankier die de wereld probeert te redden van de ondergang, terwijl hij door de financiële schulden van anderen bij hem juist diezelfde wereld in zijn greep heeft.

Over de demonen heeft Mundus al de leiding waar hij bij de mensen nog naar streeft. Hij is zelf tenslotte één van de meest krachtige demonen in het hele universum. In verband met spoilers zullen we niet verder ingaan op zijn speciale krachten; maar bereid je alvast maar voor op een ontzettend sterke vijand!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk artikel, maar zou volgens mij handiger zijn om dit voor de release te plaatsen. Vind het nieuwe ontwerp van Vergil wel beter dan die van DMC3 (behalve die kraag dan). Wel onverwacht dat Vergil nu een van de "good" guys is.

 • Mij bevalt de nieuwe Dante wel, alhoewel ik de cocky Dante gehuld in chaps ook wel wat vond hebben.

 • Ik heb ook niks tegen de nieuwe Dante vind hem zo ook wel goed.

 • Dit artikel heeft mij zeker nieuwsgierig gemaakt om deze game toch maar binnenkort aan te schaffen. Vooral die Vergil met zijn persoonlijkheid en katana lijkt mij een toffe character.

 • Vind het nog steeds raar waarom ze Vergil wel wit haar hebben gegeven en Dante niet.
  Misschien om zo de tegenstelling nog groter te maken tussen die twee ofzo?

 • Grote kans van wel.

 • Ik weet het niet zeker want ik heb het spel nog niet gespeeld. Maar volgens een kameraad van mij word dantes haar stteds witter hoe vaker je devil trigger gebruikt. Hij zij dat aan het einde van zijn game dante weer compleet wit haar had.

 • jeej, het ontwerp van Dante is dus toch niet helemaal verprutst.

 • Dat heb ik ook gehoord, vreemde keuze als dat zo is!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren