1. Toppers van 2013: Soul Sacrifice

Toppers van 2013: Soul Sacrifice

Soul Sacrifice is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Een bruut, duister avontuur dat draait om de slaaf van een wrede magiër. Terwijl de dagen in de cel verstrijken verzwakt de slaaf tot een punt dat sterven onafwendbaar lijkt, maar dan ontdekt hij een bijzonder boek. Het boekwerk heeft de gave om een lezer in het verhaal op te slokken, zodat de lezer de gebeurtenissen kan herbeleven. Voor de slaaf betekent dit dat hij mogelijk weer op krachten kan komen als hij heelhuids uit het eerste hoofdstuk komt, al zal hij zich tegelijkertijd afvragen wat de intenties zijn van zo’n bizar boek. Zeker als blijkt dat het eigenlijk een monster betreft in boekvorm.Wie maakt het?

Soul Sacrifice komt van de hand van niemand minder dan Keiji Inafune. De man, die in het verleden zijn sporen heeft verdiend met Mega Man en recentelijker Dead Rising, werkt tegenwoordig zelfstandig en heeft besloten voor dit project zijn pijlen te richten op de PlayStation Vita. Dit omdat hij gelooft dat een duistere game op Sony’s handheld de potentie heeft om zowel westerlingen als Japanners aan te spreken.

Wat hebben we gezien?

Een belangrijk kenmerk van de game is het maken van offers. Inafune heeft zich daarbij laten inspireren door het dagelijkse leven, want zo zegt hij “wie in het echt fantastisch wil eten, moet daarvoor ook flink in de buidel tasten”. In Soul Sacrifice betekent dit dat je alleen sterker kunt worden door offers te maken, zowel veilige als sadistische. Zo zullen er situaties zijn waar je je eenvoudig uit kunt redden door rotsblokken en bomen te verschaffen, maar in het heetst van de strijd wordt er meer van je gevraagd. Dan gebruik je jouw eigen bloed om de vijand te bestoken met kogels, ontneem jezelf van je ruggengraat om het om te toveren tot een niets ontziend zwaard en geef je het kostbare leven van een geallieerde om het grotere doel te dienen, zoals te lezen valt in een eerdere preview.

Wat vinden we er van?

Als er één ding duidelijk is, is het wel dat deze game meer is dan zomaar een duistere game. Het offerconcept is ijzersterk en elimineert bovendien de noodzaak van mana, wat een meer natuurlijke flow met zich meebrengt. Daarnaast belooft Soul Sacrifice een bizarre wereld te creëren die er hopelijk voor zorgen dat jij en de slaaf één zijn in dit verhaal. De voortekenen zijn in elk geval goed, want elke screenshot en trailer bulkt van de gruwelijke monsters, intense muziek en andere onbegrijpelijke verschijnsels. Jammer dat het zeker nog een halfjaar duurt voordat het onze kant op komt, maar aan de andere kant geeft het Vita-eigenaren alle tijd om het apparaat af te stoffen.

Wat zijn de gevaren?

Soul Sacrifice kent tevens een coöperatieve modus, welke volgens Inafune vooral tot zijn recht komt in de lokale multiplayer. Dit omdat het moeilijker is om de ledematen van je beste vriend te offeren dan van een wildvreemde. Dat sluit perfect aan bij de setting zoals deze tot nu toe naar buiten is gecommuniceerd, maar dat geldt niet voor de zogenaamde Ghost-optie. Wie namelijk sterft in multiplayer, kan zijn geallieerden helpen of de vijanden stunnen door op het scherm te tappen. Nogal lame voor een game die het begrip originaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Er schijnen meer “Vita-exclusieve”-features hun weg te hebben gevonden naar de game, maar deze zijn nog niet onthuld. Wij vrezen voor matig gebruik van het touchpad en de gyroscopische eigenschappen, hopelijk bewijst men het tegendeel.

[poll 120] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hopelijk wordt dit wel een goede titel want concept is Awesome :D

 • Hot

 • Ik weet wie de soundtrack dan maakt: Santana ;)

 • hehe, Santana was het eerste waar ik aan moest denken toen ik de titel las :D

 • Heb geen vita maar deze game lijkt erg vet te worden.

 • Geen Vita, maar ziet er toch bruut uit.

 • Een van de weinige spellen voor de vita, maar als het effe meezit en het spel net zo goed of beter dan monsterhunter is, is dit het enige spel dat ik nodig heb

 • wie dacht samen met mij "hey dat zwaard lijkt erg op die van guild wars"?

 • Lijkt me een interessante game, helaas komt het niet voor de ps3.

 • lol volgens mij heeft Inafune het verkeerd om!  het lijkt mij juist een stuk makkelijker om de ledematen van een vriend op te offeren als hij naast me op de bank zit dan die van een willekeurige bondgenoot online!  bij die laatste wil ik er nog wel tactisch over nadenken maar als ik tijdens een avondje bier drinken de kans krijg om een maat zijn ruggegraad er virtueel uit te trekken dan doe ik dat direct!  zeker alstie dan begint te strompelen en ik er giechelend rondjes omheen kan rennen :D  hot iig!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren