1. Toppers van 2013: The Cave

Toppers van 2013: The Cave

The Cave is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

In de platform-adventuregame The Cave gaan zeven uiteenlopende personages, waarvan je er drie tegelijkertijd uitzoekt, op avontuur in een grot. Deze grot is niet zomaar een levenloos gewelf, maar een levende uitholling die kan praten. De personages, waaronder een ridder, een hillbilly en een wetenschapper, hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen die nodig zijn om de grot te trotseren. Ze zijn ook stuk voor stuk op een persoonlijke zoektocht. Langzaam maar zeker brengen ze de donkerste geheimen van de grot, maar ook die van zichzelf aan het licht.

Gaandeweg leer je de karakters en hun motieven voor de grottochten kennen. De drie karakters die je kiest moeten samenwerken om puzzels op te lossen. Je zal springen, klimmen en vallen ontwijken, maar ook voorwerpen verzamelen en tussendoor wisselen van personage om verder te komen. En ja, met twee extra controllers en twee vrienden is het mogelijk om samen de speleoloog uit te hangen.

Wie maakt het?

The Cave is een origineel idee van Ron Gilbert, dat hij al lange tijd op een plank heeft bewaard. Toen hij het idee aan Double Fine’s Tim Schafer voorlegde, heeft hij hem overtuigd om het idee uit te werken en er een game van te maken. Daar zullen ze niet lang over vergaderd hebben, want Gilbert is het creatieve genie dat onder andere de klassieke adventures Maniac Mansion en The Secret of Monkey Island ter wereld heeft gebracht.Wat hebben we gezien?

De beelden uit bovenstaande trailer van The Cave zijn zoals je zou verwachten: cartoony, met een hint naar een duistere, mysterieuze laag achter de schermen. Dat gevoel wordt versterkt door de voice-over van zijne gro(o)theid zelf, die een boekje opent over zichzelf en zijn bezoekers.

Wat vinden we er van?

The Cave moet nog deze maand verschijnen en we zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat. We verwachten niet dat de game het wiel opnieuw uitvindt, maar met Ron Gilbert en Tim Schafer achter het roer durven we er vergif op in te nemen dat The Cave garant staat voor een goede dosis humor, ingenieuze breinbrekers en leuke co-op platformactie.

Wat zijn de gevaren?

Een game van Ron Gilbert die flopt; we zouden het ons haast niet kunnen voorstellen. Toch begon het spelen van Gilberts vorige game Deathspank op den duur meer aan te voelen als huiswerk dan een komisch verzetje. Hoe lang kan The Cave dat lot ontwijken? Naast het feit dat verveling op de loer ligt is Gilberts kenmerkende, specifieke gevoel voor humor een belangrijk onderdeel in al zijn games. Het gevaar bestaat dus dat The Cave onder de aardbodem – en jullie aandacht – verdwijnt.

[poll 121] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hot hot want deze ga ik halen!!

 • Interessant argument…

 • hahaha ik vind deze game hot, en daarom ga ik deze game halen!!!

 • gelijk heb je :D

 • Hot, van wat ik tot nu toe heb gezien qua trailers spreekt me dit erg aan.

 • Hartstikke hot! De trailers spreken me aan en Ron Gilbert FTW

 • Zeer hot!

 • afhankelijk van de prijs lijkt dit me een heeeeeele leuke!! voor Wii U!!

 • 15 euro wordt die!!

 • Nog steeds geen idee wat ik er over moet denken… Hmmmm

 • Kopuh! ^_^
  Day 1, iets wat ik normaal gesproken amper tot nooit doe.  Heh, typisch dat limoenhoofd Eelco er een stuk over schrijft. Kunnen we ook een recensie van jouw hand verwachten?

 • Jazeker!

 • Hot, ik vind het stijltje echt tof!

 • Hot, ookal heb ik er voorlopig geen geld voor helaas.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren