1. Toppers van 2013: Star Trek

Toppers van 2013: Star Trek

Star Trek is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Star Trek is een game die, hoe kan het ook anders, gebaseerd is op de wereldberoemde Star Trek-serie. Nou ja, het is eigenlijk gebaseerd op de Star Trek-films van J.J. Abrams – die weer gebaseerd zijn op de serie natuurlijk. In de third-person shooter spelen Captain Kirk en Spock de hoofdrol, en kom je te weten wat er is gebeurd tussen Star Trek en de aankomende film Star Trek into Darkness. In dit losstaande verhaal gaan de ruimtehelden de strijd aan met de Gorn, een reptielachtig ras.

Aangezien Captain Kirk en Spock samen de schijnwerpers delen, heeft de game ook een off- en online drop-in drop-out coöperatieve modus, waarin de heren flink op elkaar moeten vertrouwen. Denk aan dekkingsvuur geven, waardoor de andere speler een veilige schuilplek kan opzoeken.

Wie maakt het?

Digital Extremes neemt de ontwikkeling van Star Trek op zich; een ontwikkelaar die al heel wat jaartjes meedraait. Het bedrijf werd in 1993 opgestart en begon het samen met Epic Games aan de ontwikkeling van Unreal. Door de jaren heen is het bedrijf bij vrijwel alle Unreal-games betrokken geweest en heeft het daarnaast ook nog een aantal ports en eigen games uitgebracht. De meest recente game van de studio is The Darkness II.

Daarnaast wordt Digital Extremes geholpen met de special effects door de special effectspecialist (lekker woord Ferdi! –Red.) Industrial Light & Magic. Dit bedrijf heeft al voor heel wat films de special effects gedaan en heeft grappig genoeg ook het eerste compleet computergeanimeerde stuk uit de Star Trek-serie geanimeerd in Star Trek II: The Wrath of Khan. Verder zullen alle acteurs uit de film hun stem verlenen aan de game.

Wat hebben we gezien?

Begin dit jaar zijn Kevin en Marco naar Las Vegas gereisd om de game te spelen en er hun zegje over te doen. Niet veel later kregen we nog een trailer voorgeschoteld waarin Kirk en Spock zich volop in de actie bevinden. Daarnaast is Lauran een aantal maanden geleden nog op bezoek geweest op de USS Enterprise om de game te checken.

Wat vinden we ervan?

We zijn voorzichtig optimistisch. De game weet in de eerste speelsessie de Star Trek-‘feel’ goed te vinden en de samenwerking tussen Kirk en Spock lijkt goed te werken, en oogt bovenal leuk. Ook lijkt er genoeg verschil tussen de twee personages te zitten; zo heeft Kirk een wat brutere menselijke vechtstijl, terwijl Spock op een elegante manier Vulcan-trucs gebruikt om de vijand uit te schakelen. Al moeten we zeggen dat ze allebei prima overweg kunnen met hun plasmawapens en Phasers.

Wat zijn de gevaren?

Iedereen die ooit een film van J.J. Abrams heeft gezien, weet dat de beste man het leuk vindt om volop gebruik te maken van oogverblindende special effects. Om de games zo authentiek mogelijk te doen overkomen, is deze eigenschap van Abrams ook overgenomen. Dit zorgt soms – in samenwerking met de motion blur – voor onduidelijke taferelen. Een segment waarin je brokstukken moet ontwijken, maar waar dankzij de special effects de brokstukken nauwelijks te zien zijn, is natuurlijk niet handig.

[poll 125] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hot, van wat ik tot nu toe gezien hebt van de game wat niet veel is, is het voor mij een hot.

 • Kan een hele goeie filmgame worden! :-)

 • Ik heb helemaal niks met Star Trekt, maar dit klinkt best wel nice!

 • Ik moet zeggen dat de graphics er niet bijzonder uitzien, maar ik houd erg van coop games, en een third person shooter vind ik vaak ook leuk:P

 • Kan leuk worden dus heb hot gedaan.

 • Not, Star Trek heeft me nooit geïnteresseerd.

 • Beam him up, Scotty!

 • Beat* him up scotty

 • star trek games zijn altijd slecht geweest dus heb hier weinig tot geen vertrouwen in

 • Heb wat gameplay gezien en dat is zeker hot, mensen kiezen not omdat ze haat hebben aan startrek die moeten gewoon dood. :P

 • Spaar me! Laat me leven!
  Ik heb nog zoveel haat te bieden! Please?

 • Mijn afscheidsbrief:
  Ik pak nu de lift en dan spring ik van 10 hoog naar beneden, heel erg bedankt dat je me dit zetje in de rug geeft anders was het nooit gelukt om afscheid te nemen van deze aarde. Ik hoop dat iedereen voortaan naar Star trek gaat kijken zonder haat te hebben in de hoop dat anderen mij niet nadoen en ook van 10 hoog naar beneden springen. Nogmaals bedankt natiliox voor dit zetje in de rug.Ik wens iedereen een gelukkig leven en het beste, vaarwel. Doei.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  +100XP Assisted Suicide

 • jah het 'trekt' (vat je 'm?) mij ook totaal niet.Mij doet het namelijk nog altijd denken aan de serie zoals het vroeger was: Volwassen mannen in veel te strakke pyama's met plastic voorhoofden en puntoortjes. Een harde plasser kreeg ik er vaak niet van.
  Dat lag niet aan de pyama's trouwens, daar heb ik geen moeite mee. Want bananen in pyama's is nog altijd een all-time-favourite van mij. Vooral door de lichterlijke suggestieve titel :P

 • Ik ben meer een Star Wars persoon :P Heb helemaal niks met Star Trek. Voorlopig nog neutraal.

 • Van wat ik tot nu toe gezien heb hot.

 • Zeer zeker Hot!
  Ik vond de 'Reboot film' echt geweldig! En wat ik tot nu toe gelezen/gezien heb van deze game was gewoon top.

 • Star Trek film uit 2009 is anders egt een geweldige film en ik kijk ook uit naar de film die dit jaar uitkomt. (De game lijkt me dan weer nix aan).

 • Ik ben altijd wel sceptisch over dit soort games. Dit klinkt allemaal wel weer leuk maar overtuigd ben ik zeker niet. Dus ik stem niet. De film uit 2009 was imo wel heel bruut!

 • Hot.
  Ik geef het toch de voordeel van de twijfel. Als Star Trek fan hoop ik zo op een gave trekkie game.

 • Ik heb niet bijzonder veel met Star Trek. Ik heb eerder wat met Star Wars, maar toch lijkt dit me wel leuk! Afwachten of het een topper gaat worden, maar voorlopig heb ik hot gestemd!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren