1. Ontslagen bij Codemasters, Grid 2 waarschijnlijk veilig

Ontslagen bij Codemasters, Grid 2 waarschijnlijk veilig

Er zijn flink wat ontslagen gevallen bij race-ontwikkelaar Codemasters, maar Grid 2 heeft hier waarschijnlijk geen last van.

Codemasters geeft in een officieel statement aan dat de ontslagen (zo'n 80) voornamelijk vallen binnen de digitale divisie en en aan de uitgeverskant van het bedrijf. De studio's waar de games worden ontwikkeld, blijven dus zoveel mogelijk buiten schot.

Die werken momenteel aan Grid 2 en aan de jaarlijkse Formule 1-game. Het ligt volgens Codemasters niet in de lijn der verwachtingen dat de herstructurering invloed gaat hebben op de ontwikkeling van deze games. Gelukkig maar, want GRID 2 is een topper in spé en F1 2012 werd erg goed ontvangen in onze recensie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Bij CodeMasters had ik het helemaal niet verwacht :(

 • Misschien moeten ze toch maar weer een Overlord game maken voor de consoles. Deze serie blijft geweldig!

 • Zou inderdaad een groot succes zijn, alleen het probleem is hier dat Codemasters alleen de uitgever is van de serie. De studio die hem heeft gemaakt is echter een nederlandse!

 • Yep, daar mag Nederland trots op zijn.

 • Al ben ik het met je eens dat het voor Nederland goed zou zijn om nog een studio te hebben die een grote game kan maken die ook nog een beetje verkoopt , denk ik niet dat een Overlord deel veel zal doen qua verkoop .
  Daarvoor is het toch te veel een niche game .
  Maar ik vond het leuke games en we mogen er inderdaad trots op zijn .

 • Als Grid 2 maar komt vind ik het goed, ben zelf ook ontslagen en een hoop van mijn vrienden ook dus ik weet hoe dat is. Mijn mening is dat je altijd wel aan het werk kan, crisis of niet. Ik wens ze succes met hun moeilijkheden de personeelsleden.

 • Ja ik ben ook tijdje geleden ontslagen door bezuinigingen ben nu nog opzoek naar werk, word je niet vrolijk van.

 • Succes man ! Het is een hard gelag tegenwoordig . Gewoon blijven proberen .

 • Jammer voor de ontslagen mensen.

 • Is wel balen maar ze zouden wel gek zijn, Grid wordt gewoon een garantie voor een monsterverkoop dus die euro's lellen wel binnen straks… Desondanks vind ik het wel raar want zo bad doet CM het niet….

 • Dat is echt slecht nieuws . Maar aan de andere kant is het ook wel te verwachten , want Codies heeft gewoon te weinig productie (games) per jaar om constant inkomsten te genereren .
  Maar ik hoop echt dat ze het allemaal overleven, want de race games van Codies zijn top .
  En ik zit persoonlijk heel erg op Grid 2 te wachten , dus hoop ik dat hij veilig blijft .
  Ik denk dat er trouwens een grote kans is dat Codies overgenomen gaat worden . Want het bedrijf is op zich heel erg goed in wat ze doen .

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren