1. Mobile Games Update Week 3

Mobile Games Update Week 3

In onze wekelijkse mobile games update bespreken we interessant nieuws, video’s en nieuwe gamereleases voor iOS, Android en Windows Phone. Na twee rustige weken beginnen er langzaam steeds meer interessante games te verschijnen. Met deze week maar liefst twee games van Nederlandse bodem: het vrolijke Momongo Pinball Adventures en de stoere pixel-art game Gunslugs. Daarnaast een vervolg op één van de populairste mobile games: Temple Run 2, en een nieuwe geldkoe van Square Enix: Final Fantasy: All The Bravest.

Nieuws

Laatste campaign en vervolg Ravenmark

Het zesde en tevens laatste hoofdstuk van Ravenmark: Scourge of Estellion is verschenen. Deze campaign, voor de turn-based strategiegame uit 2011, bevat enkele grote veldslagen en maakt een einde aan het verhaal. Dit einde is echter ook een opzet voor een nieuwe game in het universum van Ravenmark. Het project gaat gesluierd onder de titel Ravenmark: Mercenaries. Mercenaries speelt zich vijf jaar af na de gebeurtenissen in Scourge of Estellion en is een strategiegame waarin de focus op multiplayer ligt.

De campaign, getiteld Raven’s Rise, is voor spelers van de gratis versie voor € 1,79 te downloaden en is gratis voor spelers van de volledige versie.

App Store (iOS): RAVENMARK: SOE (gratis, universeel)

App Store (iOS): RAVENMARK: Scourge of Estellion (€ 8,99, universeel)

Releases

Final Fantasy: All The Bravest

Altijd al gedroomd om Cloud uit Final Fantasy VII en Terra uit Final Fantasy VI samen te spelen? Dat is één van de vele mogelijkheden in Square Enix’ nieuwe RPG. In Final Fantasy: All The Bravest is het mogelijk om het met 40 personages tegelijkertijd op te nemen tegen een groot aantal vijanden. De game richt zich op veel gevechten waarin met personages uit een gigantische reeks van Final Fantasy-games gespeeld wordt. De gevechten maken gebruik van het befaamde Active Time Battle-systeem en vinden plaats in herkenbare omgevingen uit de Final Fantasy-games natuurlijk onder het genot van je favoriete gevechtsdeuntjes. Zoals we van Square Enix gewend zijn bevat de game ook een hoop in-app aankopen. Hiermee zijn 35 ‘Premium’ personages en extra stages uit Final Fantasy VII, X en XIII te koop.

App Store (iOS): Final Fantasy: All The Bravest (€ 3,59, universeel)

Gunslugs

Gunslugs is de nieuwste game van de Nederlandse ontwikkelaar Orange Pixel. In deze run-and-gun game kies je een held uit een team personages die rechtstreeks lijken te komen uit de foute jaren 80 actiefilms. Hiermee neem je het op tegen het kwaadaardige Black Duck Army, natuurlijk om de Aarde en het universum te redden. De levels worden willekeurig geladen en laten je met een groot arsenaal aan wapens schieten, in tanks rondrijden en met jetpacks vliegen. In Gunslugs zitten tevens veel knipogen naar andere games, onder andere in de vorm van geheime levels. Er is ook een mogelijkheid om co-op te spelen, hierbij zijn wel andere apps nodig. Hoe dit precies werkt is, hier, op de website van Orange Pixel te lezen.

App Store (iOS): Gunslugs (€ 1,79, universeel)

Google Play (Android): Gunslugs (€ 1,99)

Heroes & Castles

Terwijl de koning op zijn sterfbed ligt valt een leger ondoden, orks en goblins het kasteel aan. In Heroes & Castles moet je het kasteel verdedigen in een mix van een actie-RPG en een castle defense-game. Als een van de drie helden loop je tussen een leger dat je zelf oproept. Dit leger kan bestaan uit dwergen, boogschutters, reuzen, tovenaars, katapulten en nog veel meer. Ondertussen moet je ook je kasteel versterken door de muren sterker te maken, nieuwe gebouwen en torens te bouwen. Bovendien bevat Heroes & Castles een multiplayer-modus waarin je samen het slagveld bewandelt.

App Store (iOS): Heroes & Castles (€ 1,79, universeel)

Infestor

Infestor is een puzzel-/platformgame waarin je een ‘Infestor’ speelt. Als Infestor probeer je het einde van het level te halen door je vijanden over te nemen en hun lichaam te besturen. Elke vijand die je tegenkomt heeft een speciale vaardigheid die je moet gebruiken om de puzzels te voltooien. In totaal bevat Infestor 80 levels.

App Store (iOS): Infestor (€ 0,89, universeel)

Lode Runner Classic

Lode Runner Classic bevat dezelfde puzzel gameplay als het origineel dat in 1983 verscheen op de Apple II. In 150 levels probeer je zoveel mogelijk goud te verzamelen, door blokjes te vernietigen en uit de handen te blijven van de vijanden. Deze versie bevat een Expedition-modus, Time Attack-modus, een vergrootglas-optie, verschillende speelsnelheden en zowel D-pad als touch-besturing. De Windows Phone-versie was al een tijdje beschikbaar, maar vanaf deze week is Lode Runner Classic ook voor iOS en Android verschenen.

App Store (iOS): Lode Runner Classic (€ 2,69, universeel)

Google Play (Android): Lode Runner Classic (€ 2,69)

Windows Phone: Lode Runner Classic (€ 2,99)

Momonga Pinball Adventures

De tweede game deze week van eigen bodem komt van de Haagse ontwikkelaar Paladin Studios en is een avontuurlijke pinbalgame. In het kleurrijke avontuur speel je een kleine vliegende eekhoorn die verandert in een pinball om zijn stam te redden van een groep kwaadaardige uilen. Momonga Pinball Adventure bevat nu negen levels, ieder gevuld met vijf verschillende opdrachten. Hierna is er een bonus ronde waarin je oneindig rond kunt vliegen. Uiteindelijk staan er nog twee updates, inclusief nieuwe levels, en een Android-versie op de planning. Deze laatste moet binnen enkele weken verschijnen.

App Store (iOS): Momonga Pinball Adventures (€ 0,89, universeel)

Temple Run 2

Het eerste deel van Temple Run is meer dan 170 miljoen keer gedownload en dit tweede deel is eigenlijk dezelfde game alleen dan beter en mooier. Visueel heeft de endless runner een fris uiterlijk gekregen, de bewegingen zijn soepeler, er zijn nieuwe voorwerpen te gebruiken en vier personages om mee te spelen. Terwijl je met een ondergaande zon wegrent duik je in mijnkarretjes en roetsj je langs kabelbanen door de luchttempel. Net als het eerste deel is Temple Run 2 gratis te downloaden. De Android-versie moet volgende week verschijnen.

App Store (iOS): Temple Run 2 (gratis, universeel)

Tin Man Can

Tin Man Can is een platform-game waarin je als een eenwielig robotje terecht komt in een andere dimensie. In vier vreemde werelden moet je genoeg brandstof en ‘hoavtrons’ verzamelen om weer thuis te komen. Deze hoavtrons liggen verspreid in 60 levels. Naast deze singleplayer-modus is er ook een online multiplayer-modus aanwezig waarin je zo snel mogelijk het einde van een level moet halen.

App Store (iOS): Tin Man Can

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. Natuurlijk ze we erg benieuwd welke mobiele games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • WoW Temple Run 2 YES!

 • Jaja heel die kut vol

 • Jaja heel die kut vol

 • Ik ben een stout jongetje met stoute reacties.

 • Wtf?

 • Volgens mij zat je op het moment van je reactie ook op een sex site :D
  Verkeerd gepost….

 • Hahah weetniet wie dit heb verandert maar hij is grappig

 • dat heb je gewoon zelf gedaan, stoute jongen

 • Beat Hazard Ultra is nu ook op Android! Echt een gave game.

 • Beat Hazard Ultra is nu ook op Android! Echt een gave game.

 • Effe tempel run gedownload. Erg handig zo'n overzicht.

 • Temple Run 2 … meh

 • Ravenmark is awesome

 • Wanneer komt Temple Run2 voor Android??

 • "De Android-versie moet volgende week verschijnen."  Donderdag 24e gaat die waarschijnlijk voor Android verschijnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren