1. Toppers van 2013: Beyond: Two Souls

Toppers van 2013: Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Beyond: Two Souls is het nieuwe idee van Quantic Dream, en dan voornamelijk van frontman David Cage. Het is de spirituele opvolger van de ‘game’ Heavy Rain. Ditmaal staan er niet meerdere personages centraal, maar vertelt het verhaal het levenspad van de jonge dame Jodie Holmes en de, met haar meereizende, bovennatuurlijke entiteit Idan. Mede door de – voor buitenstaanders – onverklaarbare praktijken die Idan uitricht komt Jodie in de problemen.

De vertelling omspant een periode van vijftien jaar. We zien Jodie, vertolkt in woord en lichaam door Ellen Page, van haar negende levensjaar tot en met haar 24 e , terwijl ze op zoek gaat naar de ware betekenis van Idan, die ze het gehele verhaal door met haar meezeult. De speler mag mee op dit avontuur, en redt Jodie door middel van quick-time events en snelle besluiten uit de meest benarde situaties.

Wie maakt het?

Zoals in de korte gamebeschrijving hierboven al verteld, is Quantic Dream de studio achter Beyond: Two Souls. De ontwikkelaar uit Parijs kennen we niet alleen van Heavy Rain, maar ook alom geprezen Fahrenheit komt uit het brein van Cage en consorten. Daarnaast houdt Quantic Dream zich ook bezig met het verlenen van motion capture-services voor de film- en game-industrie. Deze ervarenheid en kennis zien we dan ook terug in de games uit eigen stal.

Wat hebben we gezien?

Tijdens de Sony-persconferentie van de E3 2012 hebben we een zeer indrukwekkende trailer gezien. Wat daarbij voornamelijk opvalt is dat gezichten en bijhorende uitdrukkingen zeer realistisch en sprekend zijn. Daarnaast wordt duidelijk dat de game een stuk actiegerichter is dan Heavy Rain.

We hebben ook gameplaystukken mogen aanschouwen, al hebben wij nog geen vingers aan de knoppen gehad. Ondergetekende voelde tijdens een voorgespeelde sessie op de E3 de ontwikkelaar eens flink aan de tand en Jelle raakte onder de indruk door een presentatie van meneer Cage.Wat vinden we ervan?

Wij zijn zeer enthousiast. Heavy Rain was al een reden om op kantoor elkaar de uiteenlopende ervaringen te delen; met Beyond: Two Souls lijkt dat op eenzelfde situatie uit te lopen. De game is wat actiegerichter, kent met Idan een originele toevoeging met interessante gameplayopties en ziet er prachtig uit. Ons dunkt dat er iets zeer moois in het verschiet ligt.

Wat zijn de gevaren?

Wellicht voelt Beyond: Two Souls te veel aan als Heavy Rain in een nieuw jasje. We moeten weer schudden, draaien en jongleren met de PlayStation 3-controller, dus wat betreft de controllerinvoer kan de game als een kopie aanvoelen. Hopelijk vormt het verhaal rondom Jodie en Idan echter zo’n spektakel, dat we daar nauwelijks iets van merken.

[poll 127] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als Jason erin weer zit dan kan je net zo goed de game afspelen op een vuilnisbelt. Maar blijkbaar valt dat mee en is de vraag hoeveel deze game lijkt op Heavy Rain misschien van doorslaggevende betekenis.

 • Ik heb inmiddels al een aantal jaar een PS3 maar ik game er bijna nooit op omdat ik de controller echt een rot ding vind. Ik heb dan ook maar 3 games waarvan één Heavy Rain.
  Ik moet wel zeggen dat Heavy Rain één van de vetste en beste games is die ik ooit gespeeld heb. Ik kan daarom ook niet wachten op het moment dat ik mijn PS3 kan afstoffen en deze game er in kan stoppen. Hot! dus.

 • wow mooie techniek

 • I genoot zo erg van Heavy Rain. Van mij maakt het ook niet zoveel uit als de knoppen hetzelfde blijken. Het werktte in Heavy Rain en hierin zal het ook wel tof zijn. Ik verheug me er enorm op !

 • 6% die not zei, weet niet wat games zijn!

 • Dan hoeft er ook geen Poll te zijn? LOL #Misschieneeneigenmening

 • #Yolo!

 • #Yolo!

 • #SWAG

 • #Pannenkoek

 • Jij blijkbaar ook niet, dit artikel gaat namelijk over een film.

 • de 14% die not zei houdt niet van drama en romans, want heavy rain was dat eigenlijk ook een beetje maar dan interactief :P

 • #GeenPS3

 • Hot! Balen dat is geen ps3 heb…

 • Ik wou dat ik het kon spelen … De game is bloedje heet.. Maar helaas alleen voor de PS3 gebruikers :(

 • Ik wou dat ik het kon spelen … De game is bloedje heet.. Maar helaas alleen voor de PS3 gebruikers :(

 • Meh, David Cage zou eens een toontje lager moeten gaan zingen en proberen een fatsoenlijke game te maken. Van het waardeloze Heavy Rain wordt niemand blij en dit lijkt wel weer hetzelfde te gaan worden.

 • Cage loopt een beetje het gevaar de nieuwe Molyneux te worden inderdaad.

 • Ik werd anders erg blij van Heavy Rain ;) Vond het een geweldige game

 • Van heavy rain wordt niemand blij?
  Ja, daarom kreeg hij overal een 9,5
  Zijn alle reacties boven de jouwe allemaal gericht op haat aan de game en stond hij op 3(???) in de IG top 50 lijst van 2010….  Jammer joh, weer zo'n gevalletje, ik heb een mening en mijn mening is de enige die telt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren