1. Déjà vu: Atari weer bijna failliet

Déjà vu: Atari weer bijna failliet

Faillissement dreigt voor Atari en daarom wil de Amerikaanse tak als zelfstandig bedrijf verder gaan.

In 2001 ging Atari al eens failliet, maar grote delen van dat bedrijf werden toen opgekocht door het Franse Infogrames. Dat bedrijf veranderde toen hun naam naar Atari SA, waardoor de uitgever toch nog een klein beetje bleef bestaan.

Wie gaat er met de Pong-licentie vandoor?

De laatste jaren gaat het echter niet zo goed met het bedrijf en lukt het Atari SA enkel nog om winst te maken door de goede resultaten van de Amerikaanse tak. Dat bedrijf wil graag doorgroeien, maar kan dit niet realiseren omdat Atari SA afhankelijk is van het Europese gedeelte, dat nog een schuld van 28 miljoen dollar heeft uitstaan. Het Amerikaanse gedeelte wil wel games uitbrengen, maar zegt dit niet te kunnen vanwege die schuld.

Onder meer mobiele versies van Rollercoaster Tycoon en Dungeons and Dragons zouden al klaarstaan om uitgegeven te worden. Maar dan moet het Atari Amerika wel eerst lukken om zich los te maken, volgens de handige Chapter 11-procedure waar ook THQ van gebruikmaakt. En dan zou Atari dus weer 'failliet' zijn, maar toch niet helemaal.

Nog een laatste feitje: het beoogde faillissement heeft ook tot gevolg dat Pong als licentie in de etalage komt te staan. Welke uitgever mag van jullie dit stukje historie naar next-gen brengen? Inclusief meeslepende tussenfilmpjes uiteraard.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Partij zonde maar uiteindelijk doen ze gewoon te weinig nog :(

 • Het is jammer van zulke bedrijven als ze failliet gaan. Maar dit is gewoon een bedrijf dat niet mee kon gaan met de tijd.

 • Ja het is erg jammer, maar volgens mij is het maar beter dat het gewoon gebeurd is met Atari. Het is en blijft toch altijd vallen en opstaan met het bedrijf.

 • Mooi stuk geschiedenis heeft het bedrijf, Swordquest treasure hunt <3  Achja… :(

 • Nou weetje…Als Atari met games als Rollercoaster Tycoon 3D blijft komen verbaasd het me helemaal niks.

 • Jammer, maar ik denk wel dat het beter zo is. Blijft idd vallen en opstaan zoals Sega zegt.

 • Hier kijk ik al niet eens meer van op, dit is al zo vaak voorbij gekomen dat ik het niet echt nieuw meer vindt..
  Maar we zullen zien waar het op uit loopt al denk ik dat ze het wel weer zulken redden.

 • Hoop dat de RCT licentie naar een mooi bedrijf gaat, want ik wil niet nog zon misbaksel als die 3DS versie. Ik vrees ook dat de mobiel versie van RCT weer zon farmville kloon word om geld te verdienen.

 • Inderdaad jammer, maar verwacht.. Hopen dat de RCT licentie, zoals LordTeddybear zegt, naar een goed bedrijf verkast dan!

 • Hopelijk brengen ze nog wel eventjes de mobiele versie van Rollercoaster uit..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren