1. IG’s Collectors Corner – Johnny’s verzameling

IG’s Collectors Corner – Johnny’s verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we een verzamelaar en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun collectie en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Alle games van een console bezitten. Een pittige doelstelling die voor veel verzamelaars moeilijk zat is. Bij Johnny kun je inmiddels elke game die op ooit een Sega-console is verschenen komen spelen. Zijn gameroom staat op ontploffen door de honderden games en consoles. En hij is nog lang niet klaar, want nu is Nintendo aan de beurt. Wederom smullen in de Collectors Corner!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik ben net klaar met het verzamelen van alle Sega Mega Drive-games, hiermee heb ik alle Sega-consoles compleet. Ik richt me nu dus vooral op Nintendo-spul. De volgende console die ik helemaal compleet wil krijgen is de Nintendo 64, ik ben hard op weg met 240 games. Gezien ik de zeldzaamste games al heb verwacht de hele set eind dit jaar compleet te krijgen.

Als we het hebben over mijn algehele verzameldoelen dan heb ik behoorlijk specifieke doelstellingen. Zoals gezegd heb ik alle games die in de VS zijn uitgebracht op Master System, Mega Drive, Sega CD, 32X, Pico, Saturn en Dreamcast. Voor de PlayStation 1 heb ik alle RPG’s en Long Box-games (PlayStation 1-titels in een grotere langwerpige hoes, red). Qua Nintendo wil ik alle games voor de N64, alle RPG’s voor de SNES en ik wil proberen alle gelicenseerde NES-games te krijgen. Ik weet alleen niet of me dat helemaal gaat lukken.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik heb altijd al van games gehouden. Toen ik 22 was verkocht ik desondanks een paar PlayStation 1 RPG’s die ik bij m’n moeder op zolder vond. Ik wilde gewoon opruimen, maar kreeg toch spijt dat ik de games had verkocht. Het was precies dat gevoel dat me een verzamelaar heeft gemaakt.

Ik besloot dat het verkopen van m’n games aan gamewinkels slecht voor mij en de industrie is en ik de games dus allemaal zou houden. Vanuit dat idee bedacht ik me dat het leuk zou zijn iedere game die ik vroeger speelde nu weer in mijn bezit te krijgen. Het bleek om een behoorlijke lijst met games te gaan die ik als kind had (uit)gespeeld. Toen ik daarmee bezig ging raakte ik besmet met het verzamelaarsvirus, ik wilde meer weten van al die interessante consoles. Ik ging vol voor Sega omdat er al zo veel mensen waren die zich puur op Nintendo richtten. Ik wilde me verdiepen in de consoles om de community verder te helpen en missende informatie op te sporen. Over de NES is alles wel zo’n beetje bekend, maar voor de Mega Drive is dit lang niet het geval. Zelfs de SNES heeft nog wat mysteries. Ik vind t prachtig om nieuwe informatie te vinden over oude consoles.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Dat is zonder twijfel mijn originele Super Nintendo. Het is een van de weinige dingen die ik nog over heb uit mijn jeugd. Mijn familie verhuisde veel, we zijn al onze spullen daardoor al meer dan eens kwijtgeraakt, maar op een of andere manier heb ik mijn Super Nintendo nooit verloren. De console ziet er niet meer uit; hij is geel en de plug van de adapter is kapot waardoor het een heel geklooi is om het ding aan te krijgen. Ik kocht ‘m toen ik 12 was van het geld dat verdiende met een bijbaantje als snoepverkoper. Er kleven veel goede herinneringen aan die SNES, dus het maakt me niet uit hoe lelijk het ding nu is.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik mis nog zoveel. Een item in het bijzonder is het zwarte Compton’s Encyclopedia-pakket die je kreeg bij de Sega CD X’eye. De Collectors Edition heeft drie verschillende versies: een met blauwe tekst op de disc, een met rode tekst en een met zwarte tekst. Voor een lange tijd waren alleen het bestaan van de rode en blauwe tekst bekend, tot ik op eBay er een vond met zwarte tekst.

Ter verduidelijking: ik en een aantal verzamelaars waren bezig met de meest complete lijst games van de Sega CD. We zochten alle varianten, boxtypes, edities, accessoires en zelfs strategy guides. Dat ik de uitgave met zwarte tekst vond was (voor ons) heel wat.

Ik wilde de cd meteen kopen maar de verkoper wilde het alleen kwijt in combinatie met andere Sega CD-games en de X’eye. Dus ik heb de online veiling 7 dagen gestalkt. Toen ik tien seconden voor het aflopen van de veiling eindelijk mijn bod kon plaatsen viel mijn laptop uit. Ik verloor de veiling en heb er nooit een Compton’s Encyclopedia gezien met zwarte tekst. Ik heb dus het bestaan ontdekt maar heb de veiling verloren van iemand die waarschijnlijk niets geeft om de zwarte tekst. Het was behoorlijk frustrerend.

Hoe lang verzamel je al?

Ik verzamel nu 9 jaar waarvan 5 jaar zeer fanatiek. Het wordt nu allemaal wat minder omdat ik veel dingen die ik zocht inmiddels in mijn bezit heb. Ik verwacht de komende 5 jaar minder aankopen te doen, maar dat ik per aankoop meer geld kwijt ben.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi hoor al die doosjes.
  Indrukwekkende verzameling dat wel, maar persoonlijk zou ik dan meer van de boxart van de games laten zien dan alleen maar saaie ruggetjes.

 • Als je zoveel hebt dan moet dat wel he :P hoe wil je het anders opruimen?

 • Mooie collectie. ;)

 • Jezus weer zo'n mooie verzameling!

 • holiesheiz dat lijkt meer op een winkel xD

 • een winkel heeft dat niet eens liggen joh….

 • Mooie collectie weer :)

 • Zou ik ook zeggen als ik Sega wasXD

 • Tering wat een toffe verzameling

 • Leuke R.O.B.

 • En ik maar denken dat de verzameling van deze week zou verbleken met die van vorige week. Hoe verkeerd was mijn gedachte? Hoedje!

 • Zieke verzameling!

 • Damn, het wordt mooier er mooier.
  Net wanneer je denkt dat het niet grootser kan komt er weer wat toffers op de proppen.
  Alle games verzamelen, respect!
  En nog compleet met doosje en boekje ook, you sir, are awesome!

 • Gameverzamelingen? Begint steeds meer op gamewinkels te lijken O_0.

 • Jeugdsentiment!

 • Heb je ze allemaal ook gespeeld?

 • Netjes!

 • Mooie verzameling!

 • #Tuigleef

 • Wat?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren