1. Toppers van 2013: Command & Conquer

Toppers van 2013: Command & Conquer

Command & Conquer (2013) is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Command & Conquer is de nieuwste uitgave van het bekende Command & Conquer. Het betreft hier een volledig nieuw platform dat de naam van de serie draagt en waarbinnen Red Alert, Tiberium en Generals terugkomen. Aanvankelijk werd de game als Generals II aangekondigd, het vervolg op de game uit 2003, dat gemaakt wordt met de krachtige Frostbite 2.0-engine. Tijdens de Gamescom kondigde uitgever EA echter aan dat Command & Conquer een free-to-play platform wordt, en dat Generals II het eerste universum is dat daarbinnen te beleven is.

Spelers kunnen zich gratis aanmelden voor deze ‘dienst’ en genieten van de heruitvinding van een van de bekendste RTS-series. Het was de bedoeling dat Generals II zonder singleplayer zou verschijnen, maar daar zijn de makers al op terug gekomen. Generals II zal het hele pakket bevatten van een singleplayer en coöperatieve en competitieve skirmishmodi. Verwacht dus mooie plaatjes en de strategie-actie die alleen Command & Conquer biedt, maar dan gratis.

Wie maakt het?

Een aantal jaar geleden werd het stokje van Westwood Studios aan EA Los Angeles overgedragen. Dat huwelijk is voorbij en nu is Victory Games, een divisie van BioWare, aan de beurt om zijn stempel op de serie te drukken. De nieuwe studio is louter en alleen gericht op games binnen de Command & Conquer-serie en zal zich bezig houden met het onderhouden van het nieuwe platform en de verschillende universums die zich daar in bevinden.

Wat hebben we gezien?

Wat Generals II of Command & Conquer betreft, hebben we maar twee trailers en twee screenshots gezien. Daaruit kunnen we opmaken dat de game er in ieder geval prachtig uit ziet. De mogelijkheden van de Frostbite 2.0-engine worden blijkbaar goed benut en de beelden beloven toffe actie in een prachtig jasje.Wat vinden we er van?

Er is nog weinig te zeggen over deze nieuwe stap in deze welbekende serie. Het is zeker een interessante ontwikkeling met een dergelijk platform op de proppen te komen. Zo wordt nieuw leven geblazen in een serie die bij iedereen wel in het geheugen zit, maar afgelopen jaren ietwat is weggezakt. We hopen in ieder geval binnenkort een echte blik te kunnen werpen op de game.

Wat zijn de gevaren?

Het is nog maar afwachten wat uit dit project voortkomt. Een free-to-play model is nieuw voor de serie en het is nog maar de vraag hoe het zal uitpakken. Spelers zijn de sleutel om het platform draaiende en winstgevend te houden. Alles, op uitzondering van de titel van de serie, moet zich nog bewijzen. In een jaar waarin RTS-toppers als Total War: Rome II en Company of Heroes 2 kan dat nog knap lastig worden.

[poll 131][p] [p]Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Jules Schlicher (Eind)redacteur InsideGamer. Speelt graag alles, maar komt aan veel te weinig toe, en gaat dus maar door aan Fable en The Witcher 3. En vooral Xbox-games. Limburgse zaligheid sinds 1991.

Reacties

 • C&C, dat waren gouden tijden op de PC. Ik zou zoiets als dit wel eens willen proberen.

 • gadverdamme, maken ze er een F2P van. Ik wil gewoon een RTS met een fokking Single Player en Generals was daar best ok in (zeker bij Zero Hour, waarin de nodige extra's werden toegevoegd).  interest: crashed into Tartarus. > :(  (ik vroeg me al af waar de info over het spel bleef, aangezien dat veelal niet veel goeds betekent)

 • Not, free2play is gewoon een verkeerde keuze voor een geweldige serie als deze.

 • Oh kut, hot ingevuld maar F2P maakt het voor mij een not.
  Ik wil normaal het spel kunnen spelen als ik het aangeschaft heb.

 • Hmm… kan er nog niet veel over zeggen, F2P…

 • NOT alles wat C&C was is nu weg gehaald. Payment system erin gezet en verder hoef je geen real time filmpjes te verwachten.

 • Ik heb veel lol beleefd met C&C Generals, ook de uitbreiding was super! Ik hoop dat deze minstens evengoed is. Ik vind het wel spijtig dat het een F2P game is…Toch ga ik deze proberen, ben zeer benieuwd of die aan het niveau tipt van de vorige Generals.

 • Hot alleen free to play maakt het not

 • Free to play? NOT!

 • Free to play dus NOT!

 • F2P :S laat maar zitten

 • Free to play, betekent gratis te spelen!
  Hahaha leuk!

 • Overigens staat er ook een fout in het artikel: "free to play is nieuw voor de serie".  Alliances bestaat al een tijd en is vermoedelijk de reden dat de gehele serie wordt omgezet.

 • Doet me een beetje aan WOT denken
  Ps: de laatste zin van de gevaren is erg onduidelijk, kan dat worden aangepast?

 • F2P als in LoL?? of P2W als in de meeste games?

 • C&C waren en zijn zeker mooie game tijden, iedereen die veel slecht praat hebben over de f2p versie. is onzin. ik heb namelijk al het een en ander gezien op de persdag en wat ze willen met de f2p versie is dat je nu nieuwe commanders kunt kopen, standaard is bv de us, rus, gla, maar je kunt dan ook bv china en andere landen kopen met hun eige tanks en soldaten en gebouwen. verder kun je extra credits gebruiken voor atributen om het voor jou makkelijker te maken. geld enz. verder komt er 100 % een single player versie voor de f2p dus iedereen die fan is kunt zijn hart en ziel weer kwijt met deze gruuwlijke C&C.  PS. de game komt nu uit in eind mei ,begin juni dat is vrijgegeven via de persvoorlichter van EA games en C&C

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren