1. Toppers van 2013: The Elder Scrolls Online

Toppers van 2013: The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Zoals de creative director van The Elder Scrolls Online (vanaf nu: TES Online) wijs zei: “Als je wil weten wat The Elder Scrolls Online is, hoef je alleen maar naar de titel te kijken. Het is The Elder Scrolls, en het is online.” Daar kunnen we weinig tegenin brengen. TES Online speelt zich 1000 jaar voor Skyrim en 800 jaar voor Oblivion af op het inmiddels bekende continent Tamriel. Spelers kunnen kiezen uit drie facties om voor te strijden: Aldmeri Dominion, Daggerfall Covenant en Ebonheart Pact. Elk hebben zij één doel: de troon van de Emperor van Tamriel veroveren.

Wie maakt het?

TES Online is de eerste game die wordt ontwikkeld door het relatief nieuwe ZeniMax Online Studios. Inmiddels wordt er al zo’n zes jaar aan de game gewerkt, met als belangrijkste leidinggevende Matt Firor. Als hoofddesigner van het goed ontvangen Dark Age of Camelot mag hij met recht een zwaargewicht genoemd worden in de MMORPG-wereld. Uitgever van de game is uiteraard Bethesda, dat een oogje in het zeil houdt. The Elder Scrolls is tenslotte één van de grootste, wellicht zelfs dé grootste franchise die het bedrijf in handen heeft.

Wat hebben we gezien?

In mei 2012 werd TES Online aangekondigd en sindsdien is er in fases één en ander getoond. Na twee weinigzeggende teasers verschenen nog drie video’s die ons al iets meer van de game laten zien. Zo is er een compilatie van stukjes gameplay waarin we al een beter beeld krijgen van wat we mogen verwachten. Een andere video gaat in op de lore van The Elder Scrolls; bij elk ambitieus fantasy-project een zware, maar bevredigende taak. Tot slot is er net een nieuwe CGI-trailer verschenen waar we ons vingers bij aflikken. Deze kun je hieronder bekijken.Wat vinden we er van?

Voor zover we een degelijk voorlopig oordeel kunnen samensellen, zijn we enthousiast. Een team van 250 getalenteerde mensen dat aan de slag gaat met een toonaangevende franchise is natuurlijk altijd reden om enthousiast te zijn. Maar het is vooral de eerste indruk van Joey op de afgelopen E3 waar we ons verder op baseren. Hij was er vooral van onder de indruk dat zowel de getoonde teammissies als de solomissies boeiend waren qua opzet.

Wat zijn de gevaren?

Eigenlijk bevat TES Online alleen de twee gevaren die vrijwel elke MMO heeft. Ten eerste: is de hoeveelheid content na het behalen van het hoogste level, groot genoeg om terug te blijven gaan naar Tamriel? En als tweede: gaan genoeg mensen overstappen van de gevestigde namen – zoals natuurlijk World of Warcraft – om het concept MMO te laten werken? Van wat we hebben mogen aanschouwen, is er verder maar weinig gevaar te voorspellen. Een antwoord op deze twee gevaren volgt (helaas) pas een tijd na de release.

[poll 132] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Not, ik blijf leken bij de hoofdserie. Al die spin-offs……

 • Not…

 • HOT, heb het gevoel dat deze game gaat inslaan als een bom.

 • Hot, ik wil the Elder Scrolls Online echt heel graag, heb alleen geen PC. :(
  Hopelijk doen ze het uitbrengen op de next-gen consoles, maar dat gebeurt waarschijnlijk toch niet.

 • Deze vind ik wel hot, vind MMO's altijd wel leuk.

 • Voorzichtige HOT. Ik vond Skyrim echt super saai. Het battle systeem was ook niet te pruimen ,dus hopen dat dit spel wel een competent battle systeem heeft.

 • Hele dikke vette not. Nog steeds over de zeik dat ze dit absoluut fantastische fantasie universum niets meer dan een generieke rot MMO kunnen geven. Screw you Zenimax.

 • Not natuurlijk.

 • Voordeel van de twijfel: hot.
  Aanvulling na het kijken van de trailer: holymolymacaronimetbolognesesuas!

 • Hot natuurlijk.

 • Not, ziet er te verouderd uit op bepaalde vlakken en het design haalt het zo te zien niet bij de single player games. Lijkt ook op vlak van gameplay lichtjes achterhaald naar mijn mening. Trailer is wel vet.

 • Waar baseer je je gameplay verhaal op? We hebben toch nog niets gezien?

 • Interviews met de ontwikkelaars en previews in magazines waar de gameplay al vrij uitgebreid beschreven wordt.

 • Is first person net als alle andere tes en ook 3rd person dus dat is bullshit

 • Naar wat ik heb gehoord zeggen pre-alpha testers dat de gameplay die je op youtube ziet er een stuk minder uitzien dan hoe het eruit zag toen hun het speelden.

 • Then again. Vind persoonlijk niet dat je daar al een game op kan onderuit halen. Your call though!

 • Voorlopig vind ik het gewoon niet de uitstraling van een topgamehebben, kan nog altijd veranderen.

 • HOT! Voorlopig. Wat ik tot nu toe heb gezien ziet er goed uit.  Ik heb alleen het idee dat sommige denken dat de combat zal lijken op die van World of Warcraft, maar heb een crosshair gezien, wat duidelijk aangeeft dat je moet gaan richten, net als in andere TES-delen.  Daarnaast hebben ze gezegd dat het blocken en aanvallen op dezelfde manier zal werken als in andere TES-delen en met Power-attacks.

 • Inderdaad. Bovendien is de hotbar véél kleiner: je hebt maar 6 vaardigheden waarvan 2 gewoon die zijn van de wapens die je aan hebt.

 • onder de trailer staat samensellen dit is samenstellen neem ik aan? :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren