1. Toppers van 2013: Injustice: Gods Among Us

Toppers van 2013: Injustice: Gods Among Us

Injustice: Gods Among Us is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Injustice: Gods Among Us is een vechtgame waarin verschillende superhelden uit het DC Comics-universum het tegen elkaar opnemen. Dit betekent dat personages als Batman, Superman, Wonder Woman en de Green Lantern met elkaar op de vuist gaan. Hoe dit in een mooi verhaal past wil de ontwikkelaar nog niet laten weten, maar wel is duidelijk dat de personages zijn gekozen op basis van hun populariteit of juist obscuriteit en of ze wel in de verhaallijn passen.

De superhelden gaan met elkaar op de vuist in verschillende locaties zoals bijvoorbeeld de Batcave of Metropolis. Elke omgeving heeft meerdere niveaus waar de gevechten zich kunnen afspelen. Ook zijn de levels bezaaid met voorwerpen die als wapens gebruikt kunnen worden. Hoe ze gebruikt worden hangt af van het personage waarmee je speelt; zo kan Batman een projectiel afschieten op een auto waardoor deze ontploft, terwijl Superman dezelfde auto op kan pakken en gooien naar zijn tegenstander.

Wie maakt het?

Injustice: Gods Among Us wordt gemaakt door NetherRealm Studios in samenwerking met DC Comics. NetherRealm kennen we natuurlijk van de recente reboot van de Mortal Kombat-serie en het lijkt erop dat we verschillende zaken uit deze game terug gaan zien in Injustice. Zoals bijvoorbeeld de manier waarop de singleplayermodus is opgebouwd en de combobreakers. Toch laat de ontwikkelaar weten dat Injustice wel degelijk een andere game is.

Wat hebben we gezien?

Helaas hebben we de game niet kunnen bekijken op de E3, al hoorden we er wel goede dingen over toen we daar waren. Daarbuiten kregen we een aantal trailers voorgeschoteld waarin we goed te zien krijgen hoe de gevechten in elkaar steken. Superhelden die door muren vliegen, geëlektrocuteerd of kapotgeslagen worden met een auto lijken meer regel dan uitzondering.

Wat vinden we er van?

Injustice klinkt als een interessante game. Wetende dat NetherRealm aan het roer staat en dat hun vorige titel, Mortal Kombat, een uitstekende game is, zijn we er vrijwel zeker van dat deze titel ook kwaliteit biedt. Het vechten met superhelden lijkt ons bijzonder leuk, en het is alleen maar extra mooi als je die irritante Superman eens een flink klap op zijn bek kunt geven.

Wat zijn de gevaren?

Bij vechtgames is het altijd de vraag hoe gebalanceerd het rooster van vechters is; kan de Joker wel op tegen de overdreven superkrachten van Superman? En hoe gaat Lex Luthor om met de snelheid van de Flash? Ook is het van belang hoe ingewikkeld de game wordt; het moet interessant zijn voor de veteranen, maar ook toegankelijk voor beginners. Volgens ontwikkelaar NetherRealm hoeven we ons hierover echter geen zorgen te maken.

[poll 135][p] [p] [p] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dus dit is een soort van Mortal Kombat vs DC Universe?

 • maar dan zonder mortal kombat:)

 • lol

 • Het ziet er me een leuke game uit, maar wel eerder zo'n titel die je tussendoor speelt. Toch hot denk ik.

 • Deze lijkt me behoorlijk bruut

 • Hot, omdat MK9 tof was en deze game daar verder op bouwt maar dan zonder MK.

 • Not. Vechtgames zijn niet echt mijn ding.

 • Not voor mij, hebben het niet zo opvecht games al is het idee wel heel leuk.

 • Twijfel gevalletje maar ik geef het een Hot omdat ik wel open sta voor een nieuwe fighter

 • Not.

 • Hot als ze de mechanics goed uitwerken komt het wel goed met deze game :)

 • Hot, ik denk wel dat deze game iets kan worden en ik hou van fighters.

 • Ja hot !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren