1. Mobile Games Update Week 4

Mobile Games Update Week 4

In onze wekelijkse mobile games update bespreken we interessant nieuws, video’s en nieuwe gamereleases voor iOS, Android en Windows Phone. Deze week verscheen na lang wachten de fantastische RPG Might & Magic Clash of Heroes voor iOS. Daarnaast kunnen Android bezitters aan de slag met Super Hexagon en dook er een interessante kloon van Uncharted op.

Nieuws

Super Hexagon naar Android en Cracking Sands iOS

Afgelopen weekend is de hypnotiserende game Super Hexagon voor Android verschenen. Eerder kwam de game al uit op iOS en wist het al veel gamers een pittige uitdaging te bieden. Daarnaast is ook de kart-game Cracking Sands voor iOS verschenen, deze mooie racegame verscheen voorheen al voor Windows Phone.

Play Store (Android): Super Hexagon (€ 0,70)

App Store (iOS): Cracking Sands (€ 4,49, universeel)

Uncharted-achtige game binnenkort naar iOS en Android

Unearthed: Trail of Ibn Battuta doet in alles denken aan de Uncharted-games. In deze game neem je dan ook de rol aan van Nathan Drake look-a-like Faris Jawad. In een avontuur in het Midden-Oosten treed je in de voetsporen van de legendarische Marokkaanse ontdekkingsreiziger Ibn Battuta, die overigens echt bestaan heeft. Omdat de kans heel klein is dat Naughty Dog een Uncharted-game op iOS of Android uit te brengen ziet Unearthed er nog helemaal niet zo gek uit.

Releases

Banana Kong

Als Donkey Kong een endless runner was geweest dan zou het waarschijnlijk erg op Banana Kong hebben geleken. Als de Kong slinger je door de jungle om te ontsnappen aan een bananenlawine. Tijdens deze vluchtpoging spring je achterop bij wilde zwijnen en toekans om gevaarlijke obstakels zoals gigantische rotsblokken, krokodillen, piranha’s en kokende lava te ontwijken.

App Store (iOS): Banana Kong (€ 0,89, universeel)

Dingle Dangle

In deze aandoenlijke puzzelgame moeten piraten in een vliegend schip kleine wollige beestjes uit de grond halen. Door deze Dingles aan elkaar vast te plakken en door je mobiele apparaat op de juiste manier te kantelen, haal je ze veilig uit de puntige grotten. In meer dan 60 levels verzamel je met de mondige Dingles diamanten die in te wisselen zijn voor power-ups, outfits en nieuwe kabels.

App Store (iOS): Dingle Dangle (€ 0,89, universeel)

Half-Inch Heist

Tijdens de roof van een diamant waan je diep in de beveiligde kluis van de kwaadaardige Dr. Puss. De kluis biedt een reeks aan uitdagingen waarin je reactievermogen, uithoudingsvermogen en sluwheid op de proef wordt gesteld. Elk level, bevat een nieuwe uitdaging en wordt bewaakt door helse eindbazen. Zo hoeden diep in de beveiligingskluis wezens die gesluierd gaan onder namen zoals Skullatron, Pork Hammer en LazerPussy.

App Store (iOS): Half-Inch Heist (gratis, universeel)

HeadshotsAlley

Een donker steegje vol met tuig biedt aan jou de perfecte mogelijkheid om je shotgun af te stoffen. HeadshotsAlley is dan ook geen ingewikkelde game, daar je enige doel is de hoofden van alle vijanden van hun romp te knallen. Dit alles wordt gepresenteerd in een ouderwets 16-bit stijl en is te spelen met een enkele vinger.

App Store (iOS): HeadshotsAlley (€ 0,89, universeel)

Might & Magic Clash of Heroes

Mocht je de fantastische strategische turn-based RPG Might & Magic Clash of Heroes niet op de Nintendo DS, Xbox 360, PlayStation 3 of via Steam gespeeld hebben dan is dit wellicht de beste kans om dit wel te doen. De game biedt een avontuur waarin vijf helden hun legers door de fantasiewereld van Might & Magic vechten en puzzelen. In totaal bevat de singleplayer meer dan 20 uur aan speelplezier, waarna je daarnaast nog aan de slag kan met de multiplayer, zowel offline als online.

App Store (iOS): Might & Magic Clash of Heroes (€ 4,49, universeel)

Old Clockmaker’s Riddle

Het bekende puzzelconcept waarin je drie gekleurde diamanten aan elkaar moet koppelen is Old Clockmaker’s Riddle. Weliswaar ondersteunt door een verhaal. Doordat de klok in een rustig dorpje de verkeerde kant op loopt ontstaat er een chaos. Door in meer dan 50 levels diamantjes te combineren is het raadsel op te lossen en het dorp te redden.

App Store (iOS): Old Clockmaker’s Riddle (gratis, universeel)

App Store (iOS): Old Clockmaker’s Riddle HD (gratis, iPad)

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. Natuurlijk ze we erg benieuwd welke mobiele games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Unearthed een schaamteloze kopie, maar wil het wel spelen. :)

 • Inderdaad, schaamteloze kopie.
  Ze konden tenminste proberen een originele naam te verzinnen maar dat deden ze zelfs niet.

 • Haha precies. Ook het design van het logo is hetzelfde.

 • Banana Kong is awesome, ik downloadde hem donderdag al :D
  Aanrader!

 • Ik speel nu vooral (lekker simpel) Temple Run 2.

 • Dat Unearthed ziet er best leuk uit! Ben benieuwd

 • Unearthed :lol:

 • zitten wel leuke tussen volgens mij, deze week maar eens aan paar proberen..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren