1. Toppers van 2013: Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Toppers van 2013: Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Metal Gear Solid: Ground Zeroes is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Metal Gear Solid: Ground Zeroes is een nieuw volwaardig deel in de Metal Gear Solid-serie, maar het is niet het officiële vijfde deel. In dit deel hebben we te maken met Big Boss, de ‘genetische vader’ van Solid Snake en dus niet met Solid Snake zelf. Dat zou betekenen dat Ground Zeroes zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de eerste vier delen (met uitzondering van MGS3) en na Peace Walker.Er is nog niets bekend over het verhaal van Ground Zeroes, maar het gerucht gaat dat het mogelijk om het ontstaan van Solid Snake, Liquid Snake en Solidus Snake draait. De drie broers zijn ontstaan uit het DNA van Big Boss. In een demo verscheen de zin ‘From FOX, two phantoms were born’, wat mogelijk wijst op Solid en Liquid Snake.

Wie maakt het?

De game wordt ontwikkeld door Kojima Productions, de interne studio van Konami met aan het hoofd gamelegende en geestelijk vader van Snake, Hideo Kojima. Zij waren verantwoordelijk voor alle hoofddelen van de Metal Gear-serie en voor de belangrijkste spin-offs (zoals Peace Walker). Ze nemen ook ditmaal de taak weer op zich, onder leiding van Kojima uiteraard.

Wat hebben we gezien?

Vorig jaar toonde Kojima op het PAX-event in Amerika een zeer indrukwekkende trailer. Terwijl we in eerste instantie dachten naar CGI-beelden te kijken, bleek later dat de beelden in-game waren. Ze draaiden de demo namelijk op de vernieuwde FOX-engine, een engine die volgens Kojima Productions ook geschikt is voor de next-gen consoles. In de trailer zien we een mysterieuze man, vol littekens op zijn hoofd. Naar zijn identiteit is nog even gissen, maar dat geldt niet voor hoofdpersoon Big Boss, die met zijn grijze haren en ooglapje onmiskenbaar is.

Overigens verscheen er tijdens de afgelopen Spike TV Awards nog een trailer die op een Metal Gear-game zou duiden. De game werd aangekondigd als The Phantom Pain, maar door subtiele aanwijzingen in die trailer ging er op het internet al snel het gerucht dat dit Metal Gear Solid 5 was. Hoewel sommigen denken dat Big Boss ook in de trailer van The Phantom Pain te zien is, lijkt het wel vrij duidelijk dat het hier om een andere (Metal Gear-)game gaat.

Wat vinden we ervan?

Van een nieuwe Metal Gear-game worden we eigenlijk altijd wel enthousiast, vooral als het er één is die er op het eerste oog zo prachtig uitziet als Ground Zeroes. Tevens hangt er altijd weer een sluier van mysterie om zo’n aankondiging heen, aangezien Kojima nooit al zijn kaarten meteen op tafel legt. Bovendien zijn er in het complexe verhaal van Metal Gear (Solid) altijd nog wel wat losse eindjes die aan elkaar geknoopt kunnen worden.

Wat zijn de gevaren?

Hoe tof het ook is om een nieuwe Metal Gear-game te mogen verwelkomen, we zijn toch wat sceptisch over het verhaal. Kojima en zijn team staan er nu eenmaal om bekend dat ‘schrijven is schrappen’ niet in hun vocabulaire voorkomt, en dat zorgt voor ellenlange dialogen en complexe verhalen met tientallen plottwists. Daarnaast lijkt Kojima de serie maar niet naast zich neer te kunnen leggen. Dit terwijl hij na MGS2(!) al aankondigde dat dit zijn laatste actieve bijdragen aan de serie zou zijn. Hoe gaan ze de serie verfrissend houden?

[poll 139][p] [p] [p] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Rob

Reacties

 • Sowieso HOT!

 • Hot maar wel krapjes.

 • Hot, alleen verwacht deze niet in 2013 eigenlijk.

 • Hot, denk alleen niet meer dat het op huidige generatie consoles uitkomt.

 • MGS is altijd HOT

 • Oh zeker hot. MGS altijd leuk gevonden, dus ben er zeker van dat ik deze ook leuk ga vinden :)

 • Wordt weer een technologisch hoogstandje, daarvoor alleen al hot.

 • Heerlijke trailer, sowieso HOT.

 • Not, als kevin dit leest jongen. :O

 • Überh0t! maar die gaat dit jaar nog niet uitkomen denk ik.

 • ''die met zijn grijze haren en ooglapje onmiskenbaar is''
  Dit is een fout, kojima heeft later zelf gezegd dat het door de belichting kwam.
  Big Boss heeft gewoon bruin haar :) .

 • HOT!!

 • Hot gelukkig heb ik mijn ps3 nog niet weggedaan. Met Ni No Kuni en MGS ben ik blij dat ik een ps3 heb.

 • Heet to the max!

 • F***ing HOT. Ik kan haast niet meer wachten op de volgende info of beeld materiaal van deze game. Naast Metal Gear Rising is dit een game die ik dit jaar moet hebben.

 • 100% hot!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren