1. Toppers van 2013: Rain

Toppers van 2013: Rain

Rain is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Rain, dat overigens niets te maken heeft met Heavy Rain, is een downloadbare game voor de PlayStation 3. Rain is nog het beste te omschrijven als een avonturengame, maar laat zich door het unieke karakter niet echt wegstoppen in een hokje. De game vertelt het verhaal van een jongetje die het silhouet van een onzichtbaar meisje kan zien. Als hij op onderzoek uitgaat, belandt hij van de regen in de drup als hij zelf ook onzichtbaar wordt. De regen en druppels, maar ook vieze plassen en modderschoenen, zijn echter je beste vriend in deze game. Het silhouet van het jochie wordt namelijk zichtbaar in de regen en ook dankzij voetstappen in plassen of modderpoten is het voor de speler toch duidelijk waar het jochie loopt. Wel zo handig, aangezien hij degene is die jij als speler bestuurt. Terwijl je dus het meisje achtervolgt, moet je er als speler steeds weer voor zorgen dat je enigszins zichtbaar blijft.

Wie maakt het?

Rain wordt ontwikkeld door SCE Japan Studio, onderdeel van Sony's Worldwide Studios. Japan Studio is verantwoordelijk voor veel bijzondere games die, ondanks hun Japanse stijl, vaak ook in het Westen aanslaan. LocoRoco, Patapon, Gravity Rush, Tokyo Jungle, Ape Escape en Everybody's Golf zijn enkele games uit de stal van Japan Studio. Bovendien werkt de studio momenteel ook aan de PlayStation 3-game Puppeteer. Duidelijk is in ieder geval dat Japan Studio genoeg creatieve kwaliteit heeft om hele unieke games te ontwikkelen.

Wat hebben we gezien?

Bar weinig. Sony toonde op de afgelopen GamesCom een trailer van Rain en daar moeten we het tot op heden mee doen. Ook wij hebben de game nog niet kunnen spelen. Jammer, want de bijzondere trailer (zie hieronder) intrigeert en smaakt naar meer. Het laatste shot verraadt zelfs dat de titel mogelijk niet eens definitief is. Zo weinig is er dus bekend over Rain.

Wat vinden we er van?

Rain is vooral intrigerend en bijzonder. Het is zo'n typische Sony-game die iets gewaagds en anders doet, net zoals de games Journey en The Unfinished Swan. Een beetje door de regen wandelen met een onzichtbaar personage is al niet iets dat we dagelijks doen en de klassieke muziek uit de trailer maakt het geheel af. Een echte hands on ervaring kunnen we echter nog niet delen want tot onze spijt hebben we de game nog niet mogen aanraken.

Wat zijn de gevaren?

Het gevaar met zo'n bijzondere game als Rain, is dat het gewoon niet aanslaat. Dat kan komen omdat het allemaal net te niche is voor het grote publiek, maar soms ook doordat een uniek concept in de praktijk niet zo fijn werkt. Door de regen lopen en op kleine details die je positie weggeven letten, zoals voetstappen in regenplassen, blijft dat een aantal uur leuk? Of wordt de game om verveling te voorkomen juist zo kort dat je 'm op één regenachtige zondagmiddag uitspeelt? Gelukkig lukt het Sony doorgaans wel om bij dit soort games een goede balans te vinden, waardoor de unieke ervaring net lang genoeg duurt zonder te gaan vervelen. Laten we hopen dat die trend met Rain wordt doorgezet en deze game niet verregent!

[poll 144] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Gezien het weer buiten, lijkt me een not toepasselijk. Het spel lijkt me wel leuk.

 • Geniaal Concept :D

 • Cool concept. Inderdaad in het rijtje gewaagd, maar bijzonder. Nix te maken met een groot publiek, maar creatief en artistiek zijn! Hoppa. Hot dus.

 • het zijn echt deze games waar ik een ps3 voor heb, geweldig!

 • Ik hoop op een minder zware versie van Heavy Rain, anders een not. :D

 • Ik voel nattigheid ;)

 • Weer een exclusive :/

 • Like =D

 • Ziet er leuk uit. Doet weer eens wat ander. Ik volg hem teminste =)

 • Projecten zoals dit altijd Hot.

 • Speciaal, heel speciaal zelfs. Moeilijk om hierover op voorhand al te oordelen, maar ik geef het voorlopig het voordeel van de twijfel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren