1. Oprichter BioWare over EA's doodknuffelpraktijken

Oprichter BioWare over EA's doodknuffelpraktijken

Ontwikkelstudio's moeten sterk in hun schoenen staan om de "stevige knuffel" van uitgever EA te overleven.

Dit zegt Greg Zeschuk, oprichter van BioWare maar inmiddels full-time bierliefhebber. Volgens hem was zijn voormalige studio sterk genoeg, maar oefent EA soms wel te veel druk uit. De 'EA Bear Hug' noemt hij dit fenomeen.

BioWare is sinds de overname door EA uitgegroeid tot een gigantische studio, verantwoordelijk voor franchise als Mass Effect en Dragon Age. Het kan echter ook anders lopen. In het verleden werden studio's als Origin, Westwood en Bullfrog gesloten, allemaal nadat ze door EA waren overgenomen.

EA-haters zien eenzelfde doemscenario voor BioWare, dat met Mass Effect 3, Dragon Age 2 en Star Wars: The Old Republic al lang geen schone lei meer heeft. Of het zover komt, weten we niet, maar Zeschuk zal het waarschijnlijk niet zo veel meer boeien. Hij maakt nu korte video's waarin bier besproken wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Drinken ze op dat andere continent wel iets wat in de buurt komt van fatsoenlijk bier?

 • Ja zeker! Craft Beers uit Amerika zijn geweldig!  http://www.dogfish.com/
  http://avbc.com/
  http://greatdivide.com/
  http://www.anchorbrewing.com/

 • Beste Brouwerijen komen tegenwoordig uit Amerika. Mijn favo is DogFish

 • Beste brouwerijen uit Amerika? Wut?  Laatste ervaring met dat Amerikaanse spul was heel erg waterig bier.

 • Let niet op DonPulliany, hij is dronken geloof ik……….

 • Nee hij is serieus, de beste brouwerijen komen uit Amerika. Echter mijn favoriete brouwerij komt uit Schotland.  http://www.brewdog.com  @DonPulliany
  DogFish Head is zeker erg goed! Wat is je favoriete biersoort? Voor mij nog steeds IPA's. :)  @Oxidda
  Ja die troep komt ook uit de VS, maar dat zijn dan ook geen Craft Beers. Bekijk de links maar eens en ga eens op zoek naar een flesje. :)  Er zijn er nog veel meer, bijvoorbeeld:
  http://www.alaskanbeer.com/

 • sowieso bier +1

 • The Beer Diaries Awesome :D

 • het mooiste van de deze post zijn de reacties die eigenlijk alleen gaan over the beer diaries gaan hahaha.  verder is het heel vervelend dat EA met zijn invloeden toch een aantal fantastische IP's om zeep heeft geholpen.

 • Best wel schokkend dat de man een serieus probleem aan de kaak stelt en dat alle reacties over bier gaan.  Bioware is Bioware niet meer sinds ze door EA zijn overgenomen. Dit is voorspeld door vele gamers en we zijn de studio langzaam onderuit zakken. Persoonlijk hoop ik dat CD Project de nieuwe Bioware kan worden die kwaliteits rpg's aflevert, vooralsnog zijn ze op de goede weg. Het is jammer maar helaas, EA heeft het weer verknalt met hun vette knuisten. Bioware is nog te redden denk ik maar dan moet het volgende spel (vermoedelijk DA 3) wel echt een knaller worden.

 • Niks schokkends, nobody cares.

 • Logisch dat het hier over bier gaat. Dat EA developers om zeep helpt is al jaren bekend. Het is geen nieuws, en Greg is hier slechts beleefd door te zeggen dat dit niet met Bioware is gebeurd.  Op het moment dat studios als Bullfrog en Westwood al ten onder gaan, die toch verdacht weinig slechte producten uitbrachten in het pre-EA tijdperk, is het wel duidelijk dat er iets gruwelijk mis is tussen EA en dochterondernemingen.  Hoe goed het ook gaat met hun eigen producties, het leiden van een externe studio vergt heel wat andere kwaliteiten, zo blijkt maar weer.  Makkelijk is het dan de schuld te leggen bij EA. Maar er is toch ook ooit iemand bij Bioware geweest die het een goed idee vondt om op te gaan in EA. Deze man wist van het nare verleden van EA, en besloot toch dit goed te keuren. Deze man/vrouw is wat mij betreft nog incapabeler dan EA zelf.

 • Moet ik nu sympathie hebben voor de oprichters?  Ze hebben er zelf voor gekozen, en sommigen zagen de bui al hangen en zijn vertrokken.  BioWare heeft zijn beste tijd achter zich.

 • "BioWare is sinds de overname door EA uitgegroeid tot een gigantische studio"  Jullie hebben "waardeloze" verkeerd geschreven.

 • Goh ik wist niet dat persoonlijke meningen ook inneens als ultieme waarheid gelden.
  Het beste bier komt uit Saudie Arabië!!!

 • Jezus waarom doen veel mensen toch alsof ME3 zo'n slechte game was. Op het einde na was mass effect 3 imo geweldig.

 • 'EA-haters zien eenzelfde doemscenario voor BioWare, dat met Mass Effect 3, Dragon Age 2 en Star Wars: The Old Republic al lang geen schone lei meer heeft'
  Dit waren ook zulke slechte games…

 • Binnenkort een zustersite oprichten? InsideBeer?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren