1. Toppers van 2013: Castlevania: Lords of Shadow 2

Toppers van 2013: Castlevania: Lords of Shadow 2

Castlevania: Lords of Shadow 2 is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

SPOILER ALERT: Deze beschrijving bevat spoilers over het verhaal van de eerste Castlevania: Lords of Shadow.

He who fights monsters should beware, lest he become a monster himself. Het is geen toeval dat de meest recente trailer van Castlevania: Lords of Shadow 2 met dit citaat uit Nietzsche’s Voorbij Goed en Kwaad begint. Toen Friedrich Nietzsche dit in 1885 opschreef, meende hij dat zijn filosofie pas rond het jaar 2000 begrepen zou worden. Laten we er een paar jaartjes bij optellen: in 2013 zullen we het echt begrijpen. Wanneer Castlevania: Lords of Shadow 2 uitkomt, begrijpen we wat ervoor gezorgd heeft dat de held uit het eerste deel, Gabriel Belmont, van vampierdoder in vampierkoning veranderd is. In Lords of Shadow 2 wordt het verhaal namelijk vanuit het perspectief van Dracula, oftewel Gabriel, gebracht.

Dracula keert verzwakt terug op aarde en moet bloeddorstig op zoek naar zijn ware kracht om een nieuwe bedreiging te verslaan. De sleutel hiervoor ligt in zijn eigen kasteel, maar daar loert ook het gevaar van de Belmont-clan die ernaar streeft om Dracula uit te roeien. Het verhaal van de Nintendo 3DS-game Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate leidt tot een climax die de aanleiding vormt van de gebeurtenissen in Lords of Shadow 2.

Lords of Shadow 2 strekt zich over verschillende eeuwen uit, wat erop duidt dat we opheldering krijgen over de eindscène van de eerste Lords of Shadow. Daarnaast heeft producer Dave Cox via Twitter enkele feitjes naar buiten gebracht. Zo zal Lords of Shadow 2 gestroomlijnder (en minder opgerekt) zijn dan het eerste deel. Ook is er geen hoofdstukindeling meer, maar wordt de verhaalvertelling één geheel. Hoofdpersoon Gabriel (Dracula) gebruikt meerdere wapens in Lords of Shadow 2, waaronder een soort zweep en een zwaard.

Wie maakt het?

De Spaanse ontwikkelaar Mercury Steam had tot twee jaar geleden niet al te veel gepresteerd, maar met Castlevania: Lords of Shadow zette de studio zichzelf geweldig op de kaart. Deze uitstekende game is niet ongemerkt gebleven: de Spanjaarden werken momenteel aan maar liefst twee opvolgers van Lords of Shadow: Mirror of Fate op de Nintendo 3DS en Lords of Shadow 2 op PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Wat hebben we gezien?

Tot nu toe is het beperkt gebleven tot twee trailers, maar wat voor trailers. De sterke sfeer van Lords of Shadow is in de trailers voor het tweede deel even sterk aanwezig. Het verhaal is duidelijk: de basis is in deel één gelegd en met Lords of Shadow 2 wordt de Dracula-saga van Mercury Steam binnen het Castlevania-universum afgesloten. De eerste trailer (waarin Alucard verschijnt) maakte ons al erg enthousiast en de tweede trailer (zie hieronder) wakkerde het verlangen naar Lords of Shadow 2 alleen maar verder aan.Wat vinden we ervan?

Er is een kleine scheur binnen de redactie te bespeuren: degenen die de eerste Lords of Shadow gespeeld hebben zijn laaiend enthousiast, terwijl de overige redactieleden wat terughoudender reageren. Het is dan ook aan te raden om het uitstekende Lords of Shadow te spelen voordat deel twee op de markt is, want Lords of Shadow 2 gaat duidelijk door op de weg die met de eerste Lords of Shadow is ingeslagen.

Wat zijn de gevaren?

De eerste Lords of Shadow was een schot in de roos, maar kunnen de gepassioneerde heren van Mercury Steam dit huzarenstukje herhalen? Vóór Lords of Shadow had de studio namelijk niets noemenswaardig op zijn palmares staan. Daarnaast is het afwachten in hoeverre mensen die het eerste deel niet gespeeld hebben in volle glorie van het tweede deel kunnen genieten, want het verhaal vereist duidelijk voorkennis.

[poll 143] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nog nooit had ik van die uitspraak van Nietzsche gehoord, en nu lees ik het ineens 2 keer op een dag, bekend gevoel iemand?

 • Die Nietzsche is maar populair bij developers - in Baldur's Gate was ie ook al vertegenwoordigd!

 • Ik heb deze stukje niet gelezen maar is zeker over kastelen. Wat is met deze kastelen

 • WAT IS DEZE?!

 • Hot, heb volste vertrouwen in deze game.

 • Hot natuurlijk.  Lords of Shadow 1 was de game die me weer liet ervaren hoe magisch games kunnen zijn. Hoewel alles wat LoS deed, al eens eerder gedaan is door eerdere games, had LoS toch zo'n speciale sfeer en eigen gevoel, dat het me helemaal opslokte. Het deed me een beetje de tijden van de PSX/N64 herleven.  Ik heb er alle vertrouwen in :) • Ik heb toevallig wel die op de 3ds gespeeld, maar die had echt van die frameratedrops op de gamescom 2012……. Het eerste deel van Lords of Shadow kon me niet echt boeien omdat ik het geen castlevania vond. Voor mij zal dat altijd een 2D platformer blijven.

 • Ik heb toevallig wel die op de 3ds gespeeld, maar die had echt van die frameratedrops op de gamescom 2012……. Het eerste deel van Lords of Shadow kon me niet echt boeien omdat ik het geen castlevania vond. Voor mij zal dat altijd een 2D platformer blijven.

 • deel 1 is een super game die me erg aangenaam verraste, deel twee 100 % H O T

 • Super hot! Dit word net als deel 1 een toppertje.

 • Deel 1 nooit uitgespeeld, maar was zeker een topper.

 • Hot! Deel 1 meerdere malen uitgespeeld, ga er van uit dat dit ook weer een toppertje word!

 • Hot, deel 1 was een geweldige game. Wel jammer dat deze game niet voor de volgende generatie consoles komt.

 • 100% HOT!
  De eerste had een goede gameplay en goede stemacteurs. De prestatie van Robert Carlyle (Gabriel B.) vond ik gewoon perfect. Hij brengt zoveel meer aan het personage door het zachte, maar toch sterke gebruik van zijn stem. Hij blaast het personage veel meer leven in. Ook de muziek draagt veel bij aan de magische momenten die je beleeft door gewoon door de enorme wereld van Castlevania te lopen. Deze game staat bij mij toch wel in de top 5 van beste games die deze generatie heeft.

 • Hot, kom maar op met de release

 • Hot!
  Deel 1 was gewoon geweldig! Ga er een beetje vanuit dat deel 2 niet anders zal zijn.

 • Not he natuurlijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren