1. Toppers van 2013: Lego City: Undercover

Toppers van 2013: Lego City: Undercover

Lego City: Undercover is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Lego City Undercover is de eerste lego-game die zich afspeelt in een open wereld die vrij te begaan is. In deze Wii U-exclusieve game gaat de speler aan de slag met Chase McCain, een undercover politie-agent die criminelen moet vangen. In de diverse missies ben je met Chase aan het racen, (blokjes) verzamelen, freerunnen en vechten. Chase beschikt door zijn vrij te spelen lego-outfits over steeds wisselende vaardigheden, die van pas kunnen komen bij het oplossen van kleine puzzels en waarmee hij extra missies vrijspeelt. De Wii U Gamepad wordt gebruikt als plattegrond, maar ook als scanner om boeven op te sporen. Lego City Undercover zit vol met referenties naar andere games, maar ook naar tv-series en films.Wie maakt het?

Lego City Undercover wordt ontwikkeld door TT Fusion, de studio die de afgelopen jaren verantwoordelijk is voor praktisch elke LEGO-game. Daarnaast werkte de studio aan het matig ontvangen Spy Hunter voor Vita en 3DS, een game die we beschouwen als niet-representatief gezien de verdere staat van dienst van de ontwikkelaar. Belangrijk om te vermelden is dat dit de eerste lego-game is van de studio die wordt uitgegeven door Nintendo zelf.

Wat hebben we gezien?

Bij de aankondiging van de game op de E3 van 2012 werd iedereen verrast door een eerste trailer van deze Wii U-exclusive. Niemand kon een glimlach onderdrukken bij de vele filmconventies die werden geparodieerd en andere knipogen naar films – en games, natuurlijk. Bovendien: een open wereld vol met LEGO kan toch niet anders uitpakken dan fantastisch? Erna hebben we niet veel meer naar de game om gekeken en werd het wat stil, totdat ondergetekende eind vorig jaar naar Frankfurt afreisde om een paar uur met Lego City Undercover aan de slag te gaan.

Wat vinden we er van?

Het concept is onwijs gaaf – er zijn simpelweg te weinig open wereld-games – en de uitwerking lijkt de goede kant op te gaan. Meerdere keren lagen we dubbel om de doordachte grappen die gemaakt werden en het rijden is heerlijk arcade. Het platformen is weliswaar wat simpel, maar wie het eerdere LEGO-spellen tof vindt, stoort zich er zeker niet aan. Er zijn echter wel een aantal puntjes te noemen waardoor het nog mis zou kunnen gaan met Lego City Undercover, waarover je bij de gevaren meer leest.

Wat zijn de gevaren?

Grootste gevaar is toch de moeilijkheidsgraad. Niet iedereen zal zich er aan storen, maar als die in de loop van de game niet wordt opgeschroefd – we hebben alleen de eerste drie uur gespeeld – is dit een minpunt waar veel andere LEGO-spellen ook al mee te kampen hebben. Daarnaast is het werken met de Gamepad-specifieke functies tot dusver verre van ideaal en ook wat geforceerd. Natuurlijk, de game is nog niet af, maar de gyroscoop in het ding zorgde voor wat vreemde momenten tijdens het scannen van het boeventuig. TT Fusion: wees dus gewaarschuwd!

[poll 146] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • HOT! Dit lijkt mij dé must-havetitel op de WiiU.

 • Lijkt me wel gaaf. duidelijk punten te herkennen uit de reguliere lego reeks op de consoles

 • Hot!

 • Stiekem wel hot.

 • Hot!
  Hier haal ik een Wii U voor.

 • NOT!!!

 • HOT! Dit is echt een must-have titel voor de Wii U!
  Een kruising van LEGO, GTA en geweldige humor in een grote open wereld kan gewoon bijna niet mis gaan.

 • Vooral die laatste 15 seconde, geniaal… :D

 • Super hot. Wil wel eerst de reviews lezen, maar dit is een van de games die ik op ga halen als ik mijn Wii U ga kopen.

 • Ik kijk er echt heel erg naar uit! :D  Trouwens ben ik het nou, of hoor je heel erg zachtjes het Zelda Item Found deuntje wanneer Chase in elkaar geslagen word op 1:35..? :P

 • Ik had dit spel al lang in mijn verlanglijstje vorig jaar.  Dit spel komt bij mij.

 • Hot!  " Lego City Undercover is de eerste lego-game die zich afspeelt in een open wereld die vrij te begaan is."
  Was Lego Island geen open wereld game die vrij te begaan was?

 • Dat was geweldig om te spelen, samen met Lego Racers destijds :) .
  Volgens mij kwamen er ook vervolgen van, maar die heb ik nooit gespeeld.

 • Vervolgen waren er inderdaad ook, ik vond lego island 2 vooral fantastisch :)

 • Ben niet zo van de Lego games, vallen altijd wel een beetje tegen voor mij.

 • Lijkt me zeker een leuke game, weet iemand of deze ook naar de 3DS komt en of andere consoles? Want wil deze game graag spelen, maar hoef sowieso geen WiiU

 • Ja, er komt een side story (?) naar de 3DS. Verder is de game exclusive en word dan ook samen met Nintendo ontwikkeld, dus zal nooit voor andere systemen verschijnen.  Grappig dat je telkens bij exclusieve Wii U games ziet dat mensen wel de game willen, maar 'sowieso' geen Wii U. Of grappig… Nintendo doet blijkbaar iets flink fout als de games goed zijn maar toch niemand 't koopt :P

 • Hot natuurlijk! Lego en GTA gecombineerd, kan het nog beter?

 • hopelijk komt hij ook ooit naar de ps3

 • Samenwerking met Nintendo, will never happen dus.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren