1. Toppers van 2013: Sly Cooper: Thieves in Time

Toppers van 2013: Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘ Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Sly Cooper: Thieves in Time is het lang verwachtte vierde deel in de Sly Cooper-serie. De serie kenmerkt zicht door zijn tekenfilmstijl, vrolijke dierlijke personages en scherpe humor. Hoofdpersoon is meesterdief Sly Cooper, die je al springend en rennend van het ene avontuur naar het andere leidt. Deze keer staat alles wat Sly’s prestigieuze dievenfamilie ooit heeft bereikt op het spel nadat blijkt dat hun grootste schat, de Thievius Raccoonus, pagina voor pagina begint te verdwijnen.

In het spel zul je moeten sluipen, acrobatische stunts uithalen, puzzels oplossen, schatten zoeken, mensen beroven, jezelf verkleden en een menig potje knokken met bijzondere bazen. Niet alleen PS3-bezitters mogen genieten van Sly, ook PlayStation Vita-gebruikers kunnen aan de slag met Thieves in Time.

Wie maakt het?

Niet Sucker Punch - de oorspronkelijke ontwikkelaar - is verantwoordelijk voor Thieves in Time, maar het onbekende Sanzaru Games heeft de taak op zich genomen om Sly en kornuiten naar de PlayStation 3 te brengen. Onbekend met de serie is de ontwikkelaar echter niet, twee jaar geleden heeft het de eerdere avonturen van Sly opnieuw uitgebracht in de HD-remake.

Wat hebben we gezien?

Van de vijf episodes in de game hebben we al stukjes gezien uit drie afleveringen. Het feodale Japan, de Arabische woestijn en het Engeland uit de middeleeuwen. Ondanks dat hebben we nog niet genoeg zien van de game. Het draait natuurlijk om de missies met Sly, Bentley, Murray en de rest. De afwisseling tussen personages zorgt voor een frisse en vlotte speelstijl en het tal van verzamelvoorwerpen stilt de honger van zelfs de grootste hamsteraar.

Wat vinden we er van?

We kunnen gerust stellen dat Sanzaru Games weet wat het doet. Juist omdat ze zulke grote fans van de serie zijn, weten ze zo respectvol om te gaan met het ‘erfgoed’ dat de sfeer typisch Sly Cooper blijft. De humor en platformelementen voelen aan als vanouds en de toevoeging van voorouders en Vita-functionaliteiten weerhouden Sly ervan daadwerkelijk vast te zitten in het verleden.

Wat zijn de gevaren?

Alles wat we zouden verwachten van een Sly-game op de PlayStation 3 lijkt Thieves in Time in zich te hebben en daar ligt dan ook meteen het grootste gevaar. Een nieuwe doelgroep aanspreken gaat hoogstwaarschijnlijk lastig worden zeker omdat Thieves in Time in de extreem drukke maand maart verschijnt. Nu maar hopen dat Sly niet onopgemerkt aan de meeste van jullie voorbij gaat.

[poll 147] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Wes Rijckaert Fan van games. In vrijwel elke vorm dan ook. Enorme zwakte voor alles wat zijn eigen naam kan uitspreken.

Reacties

 • Zeker weten heet.

 • Hot, alleen de laadtijden schijnen kut te zijn :(

 • Topper van 2013 absoluut

 • Hot.
  Lekker weer een platformer.

 • Als de geweldige sfeer/gameplay uit de PS2 serie maar terugkeert ben ik blij

 • Hothothot!
  Eindelijk weer eens een 3D platformer.

 • Not!

 • Hot natuurlijk. Ik kan niet wachten op een nieuwe Sly!  In de Amerikaanse PS Store schijnt een gameplay-demo te staan van de eerste missie (de proloog) in het spel (hopelijk binnenkort ook naar Europa). Schijnt erg nice te zijn, wellicht kunnen jullie die in het voorlopige oordeel verwerken?

 • Een van de weinige titels die ik echt een Topper durf te noemen. Er is me al wat meuk voorbij gekomen…

 • De VS demo was vet en heb ik met enorm veel plezier gespeeld.
  De gameplay en art style is vertrouwd zonder "oud" aan te voelen.
  Day one buy for me!

 • Hot zonder enige twijfel. Dit is 1 van de games van 2013 waar ik het meest naar uit kijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren