1. EA stopt voorlopig met Medal of Honor

EA stopt voorlopig met Medal of Honor

Uitgever Electronic Arts brengt voorlopig geen Medal of Honor-games meer uit.

Daar heeft EA twee redenen voor: slechte verkopen en nog slechtere recensiecijfers. Volgens Peter Moore van EA kreeg de game lagere cijfers dan het verdiend had, maar het was alsnog genoeg om Medal of Honor ver achterin de ijskast te zetten.

"De focus op authentieke gevechten viel niet goed bij consumenten."

Toch wil EA ieder jaar een shooter blijven uitbrengen, via een zogenaamde rotatie waarbij twee series om en om verschijnen. Eén daarvan is natuurlijk Battlefield, waarvan deel 4 dit jaar verschijnt. En de ander? We durven er gif op in te nemen dat het de nieuwe serie van Respawn Entertainment is.

Die studio is opgericht door Vince Zampella en Jason West, de mannen achter Call of Duty: Modern Warfare. Schrijf dus alvast maar in je agenda: eind oktober/begin november 2014 ligt hun sci-fi shooter in de winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Maak maar gewoon weer een MoH ten tijde van de WOII, en anders de Vietnamoorlog. De hedendaagse setting begin ik wel moe te worden.

 • Net of de 2e wereld oorlog shooters het veel beter doen, mensen werden daar ook al helemaal ziek van toen het te vaak uitkwam. Ik denk niet dat als je nu met een 2e wereld oorlog shooter komt dat het veel beter gaat worden dan een moderne shooter of een futuristische.

 • Ja dat was toen. Zeven jaar geleden! Nu willen veel mensen het wel weer en zit er zeker markt in!

 • Idd, ik zou er ook wel terug een willen in wo2…
  Ik was het even beu, maar nu mag er gerust terug eentje komen.

 • Nu zijn mensen eerder ziek van hedendaagse shooters. Tweedewereldoorlog shooters worden nu met open armen verwelkomt ;-)

 • Zou graag met de engine van nu de stranden van Normandie bestormen of vechten in Stalingrad.

 • De verhalen in WO2 games waren altijd veel beter en daar zat ook emotie in omdat het zo'n aangrijpende oorlog was, tegenwoordig is het een beetje terroristen neerschieten of bendeleden in favelas, dat gaat in principe nergens over. Van mij mag er ook wel weer een goede wo2 shooter op de markt komen met een stuk geschiedenis er in. WO2 is zo breed je kan alle kanten op kwa wapens en landen

 • Vietnam uitbreiding van BC2 was echt super. Van mij mogen ze nog wel een Vietnam setting bouwen. ^^D

 • Ze mogen van mij idd weer terug naar de WO II setting. Vooral de oorlog in Azië vind ik behoorlijk onderbelicht. Er zijn echt veel meer games over de oorlog in Europa dan in Azië. Daar ging het inderdaad echt nog ergens over, nu schiet je "terroristen" dood /care.  Zou het ook niet leuk zijn als we een keer de oorlog vanaf de andere kant meemaken? Dat we als Duitser of Japanner vechten ofzo :D Dat zou ten minste echt origineel zijn.  Vietnam lijkt me dan weer minder interessant als setting, tenzij je als de Vietnamezen speelt, maar dat zal wel niet gebeuren. De Amerikanen gaan dan weer helemaal trippen natuurlijk……

 • Idd ik ben die standaard terroristen doodschieten echt kotsbeu.  Geef mij maar een historische of scifi setting. De markt is gewoon gesatureerd met modern day shooters. Zelfs veel F2P modern day shooters. Dus in plaats van de markt te bekijken en daarop in te spelen doet EA een zwakke poging en geeft het daarna meteen op.  Lame.

 • Zijn er ook shooters m.b.t WOI?

 • West en Zampella waren ontzettend arrogant, maar ze blijven wel goed in hun werk. Ik denk niet dat deze twee ezels opnieuw hun hoofd stoten aan dezelfde steen en hun studio in handen laten komen van een grote uitgever. Dit is ze nu twee keer gebeurd en tot twee keer toe waren ze verontwaardigd dat ze moesten doen wat de eigenaar zei.  De arrogantie is er ook wel een beetje af gelukkig, doe normaal dan doe je al gek genoeg.  Zou wel leuk zijn als Respawn via EA toch weer wat met MoH gaan doen. Dan is de serie weer in handen van de bedenkers. :)

 • Misschien wel beter ook :D ,was niet echt tevreden over de laatste 2 MOH

 • Lijkt mij wel een goed idee.

 • Nieuwe Bad Company BAM!

 • Ik hoop dat ze de serie daarna nog kunnen vernieuwen. Er een fanatasy-platformer van maken bijvoorbeeld.

 • Lagere cijfers dan het verdient had? Hebben ze het spel zelf wel eens geprobeerd te spelen (online) op public servers. En wie heeft die "geweldige: UI verzonnen. Die menu's zijn echt zo onoverzichtelijk, je moet de groots mogelijke moeite doen om van fireteam te wisselen en serverbalance is ook ruk. Daarnaast is het spel in Harcore modus zo goed als dood of je vind alleen maar lege servers.  Geheel terecht die lage cijfers. Het voelt als een soort rushjob/beta project. Dan was het deel ervoor een stuk beter en die vond ik al niet geweldig. Ze hebben er iig niet veel van geleerd. En de ondersteuning van het spel is al helemaal niet aanwezig. Ze hebben dit spel gewoon opgegeven…..heel slecht!  Maar goed dat ze voorlopig stoppen met dit spel want er is geen weldenkend mens dat zich aan het 3e deel gaat wagen na deze 2 flaters.

 • Precies. Menu's zijn totaal onoverzichtelijk en de slechte cijfers zijn zeker niet voor niks.  Heb ook geruchten gelezen dat de studio achter Warfighter nu werkt aan een Bad Company game… hoop het niet.

 • Ipv na te apen had MoH gewoon zelf uniek moeten blijven.. Maak een shooter van de WOI.. de Vietnam oorlog… of Koreaanse oorlog… of desnoods de fucking Falkland oorlog, maar wees uniek!!!! Tussen de Battlefields, Call of Duty's en andere 13 in dozijn modern warfare shooters viel deze game dus echt niet op.

 • Waarom vind iedereen de ''loopgravenoorlog" oorlog zo interessant? Ik weet dat er meer is gebeurd dan dat, maar dan nog.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren