1. Vergeet het maar: Prijs Wii U gaat niet omlaag

Vergeet het maar: Prijs Wii U gaat niet omlaag

Mensen die hopen dat de Wii U binnenkort in prijs omlaag gaat, kunnen dat idee uit hun hoofd zetten.

Nintendo's CEO Satoru Iwata wil daar heel duidelijk in zijn: "We hebben een vrij resoluut standpunt ingenomen door (de Wii U) onder de kostprijs aan te bieden, dus we hebben geen prijsverlaging gepland staan." Duidelijke taal van de opperbaas.

Wat Nintendo dan wel gaat doen om de verkopen een impuls te geven? Beter communiceren dat de Wii U zijn geld waard is. "We hebben de Wii U gebracht naar mensen waarvan wij dachten dat ze de eerste zouden zijn die 'm gingen kopen. Maar die informatie is niet succesvol overgebracht naar de consumenten waarvan we denken dat zij de volgende zijn om (de Wii U te kopen)." Een beetje zoals het klassieke fluisterspel dus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • Ik ga hem pas halen als er wat meer spellen op zijn, zoals een nieuwe Zelda, Mariokart en Metroid.

 • Same here. Eens de grote first partytitels uit zijn, haal ik er een. Uitgezonderd Pikmin (heb het niet echt voor het genre).

 • Klopt als een tank. Pas bij meerdere toptitels halen. Net zoals ik de 3ds ga halen als pokémon uit komt :)

 • @Sholtan
  Dat noem ik verplicht zijn een nieuwe 3DS te halen omdat de nieuwe Pokémon niet meer op de Lite kan… :) Andere kant van het verhaal.

 • Dat d8 ik ook, maar ik heb 2 weken geleden een Wii U gekocht en geen moment spijt gehad! Vooral Zombi U bleek heel erg goed te zijn en Mario Bros U is ook best een systemseller (veel leuker en gevarieerder danik verwacht had ):D  Maar ik w8 idd ook nog op de nieuwe Zelda, Metroid enz..
  een Nintendo systeem koop je meestal ook aleen voor de games van Nintendo zelf!

 • er zijn ook niet echt veel spellen op de Wii U, als ze nou eens spellen maken die echt de Wii U tot het limiet brengen dan zien de mensen het pas denk ik.  als ze telkens met spellen komen die ongeveer de zelfde graphics hebben als de normale wii nou ja dan denken mensen van laat maar zitten.  Een vriend van mij heeft een Wii U, en ik zie geen verschil in de graphics(behalve als je op het touchpad van de Wii u zelf kijkt maar ja dat is er klein). • Haha serieus dude zie jij geen verschil Haha, dus jij zegt is zelfde als wii?

 • ik ben wel een beetje detailblind, maarja als ik naar de TV kijk zie ik geen verschil tussen wii u en een normale wii(alleen als ik via het touchpad van de wii u kijk dan zie ik wel duidelijke verschillen)

 • tijd voor een brilletje denk ik Erik..

 • Aww, achja can't be helped.  maar goed er zijn vast wel meer mensen die zoals ik denken. ik kan niet de enige zijn(toch? TOCH?). :P • Ik denk dat je nog speelt op een CRT tv, dan. En dan nog: tijd voor een brilletje.

 • @erik.broekhuis
  Dus jij ziet ook geen verschil in graphics tussen de Xbox en de Xbox 360? En tussen de PS2 en PS3? Het verschil in graphics tussen die consoles is namelijk nu nog ongeveer even groot als het verschil in graphics tussen de Wii en de Wii U. :P

 • Mhm, om eerlijk te zijn zie ik ook geen verschil tussen DVD en bluray(shame on me :( ).  dus ja daar is je antwoord :P.  maar ik zie wel verschil tussen halo 1 en halo 4, maar ja zoals verwacht geen verschil tussen halo 3 en halo reach.  persoonlijk zie ik geen verschil, ik zeg dat niet om haters te lokken en trol posts te maken. Ik zei dat om mijn standpunt met dat argument wat duidelijker te maken voor mensen.

 • Halo 3 en Halo Reach zijn dan ook allebei Xbox 360 spellen (daar zie ik ook weinig verschil tussen). :P
  Heb je de beelden van The Wind Waker HD trouwens al gezien? En die vergeleken met de GameCube versie? Aangezien de GameCube en de Wii graphics niet veel van elkaar verschillen kan je daar het verschil goed zien tussen Wii U en Wii graphics. ;)
  (En je standpunt is voor mij wel duidelijk geworden :))

 • Wel grappig dat je op het touchpad van de WiiU verschil ziet…. maar niet op je TV. Het touchpad is 720p en je TV (al begin ik daar nu over te twijfelen:P) toch echt 1080p. Serieus, een bril kopen of een nieuwe TV!:P

 • lollig erik denk toch dat je echt je ogen moet laten nakijken

 • Touchpad 720p? Nee hoor, 480p. Nog lager dan je oude PAL televisie.  Verder moet je wel blind zijn om het verschil tussen de Wii en Wii U niet te zien. Misschien een verkeerd spelletje opgestart?

 • Volgens mij heb je voor 480p minimaal een crt nodig en een component aansluiting

 • Feit is dat de WiiU tot nu toe weinig (geen?) spellen heeft die de kracht van de WiiU benut. Ik zie ook amper verschil tussen NSMBWii of NSMBU. En ZombiU ziet er ook niet beter uit dan Condemned, een spel uit 2006.

 • Is toch logisch, men moet eerst de hardware leren kennen voordat de uiterste graphics eruit kunnen worden gehaald. Anders zouden games bij de release van de console al op hun mooiste zijn. Ok, de WiiU heeft misschien gedateerde hardware, maar het lijkt me logisch dat er nog veel meer uitgehaald kan worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren