1. Meer dan Games: Tomb Raider: The Beginning aangekondigd

Meer dan Games: Tomb Raider: The Beginning aangekondigd

Lara Croft krijgt een nieuwe kans in de wereld van comics. Vandaag heeft stripboekuitgever Dark Horse Comics het stripboek Tomb Raider: The Beginning aangekondigd. Het is het eerste deel in een compleet nieuwe serie stripboeken, hoewel Dark Horse inhoudelijk nog niets heeft losgelaten over volgende delen. Lara schitterde eerder tussen 1999 en 2005 in een comicserie die in totaal 50 delen telt, maar net zoals bij de nieuwe game het geval is heeft deze comic daar op de naam en hoofdpersoon na niets mee te maken.

Tomb Raider: The Beginning speelt zich, zoals de weinig originele naam al doet vermoeden, af voor de gebeurtenissen uit de game. Het vertelt meer over de bemanningsleden van The Endurance, de boot die in de game op het geheimzinnige eiland Yamatai strandt. Het eiland moest de hoofdrol spelen in de archeologieshow van Dr. James Whitman, Whitman’s World genaamd, maar voor de expeditie van start kan gaan lopen de bemanningsleden al tegen onverwachte problemen aan.

Net als de game is ook deze comic geschreven door Rhianna Pratchett. Nicolas Daniel Selma en Andrea Mutti verzorgen de tekeningen van het 48 pagina's tellende stripboek. In maart moet het boek in de winkels liggen, ongeveer tegelijkertijd met de game zelf. Best Buy geeft 'm in ieder geval weg als pre-order bonus, maar of er soortgelijke acties komen bij onze winkeliers is niet duidelijk.

'Meer dan Games'-nieuws wordt geschreven door IG-redacteur Lars Cornelis, oprichter van de website Meer dan Games. Meer informatie over de boeken, comics en films gebaseerd op games vind je daar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Dus het is een Tomb Raider stripverhaal die niet over Lara gaat… juist ja -_-.

 • Lara is onderdeel van de bemanning van The Endurance ;)

 • THE LOOOOOOOOVE BOOT. Ga meteen halen :D

 • De liefdes schoen?

 • De liefdes laars eigenlijk. ^_^

 • op de art zie ik de naam Rhianna Pratchett staan,..dat is toch de dochter van de bekende schrijver Terry pratchett,..van Disc World en dergelijke??  wat is haar rol in het maken van de Tomb Raider games??

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Rhianna_…  Je hebt gelijk!!

 • ziet er niet verkeerd uit hoor,..die dame..en papa heeft geld!!! veel geld!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren