1. Wat vind jij van DmC: Devil May Cry?

Wat vind jij van DmC: Devil May Cry?

Deze maand is DmC: Devil May Cry uitgekomen, de reboot van de befaamde Devil May Cry-serie. Capcom heeft ontwikkelaar Ninja Theory gevraagd om de serie te vernieuwen door het verhaal en de personages volledig te restylen. Toen het eerste resultaat door Ninja Theory getoond werd, waren de reacties niet bepaald enthousiast. Veel fans klaagden dat de nieuwe Dante er ‘emo’ uitzag en dat hij lang niet zo stoer was als de oorspronkelijke Dante. Er is geluisterd naar de kritiek en er zijn aanpassingen gemaakt om de fans tegemoet te komen.

Dat heeft niet bijzonder veel uitgehaald; alsnog zijn vele trouwe volgers van DMC ontzet over de reboot en de nieuwe weg die het vervolg van Ninja Theory inslaat. Daarentegen wordt DmC: Devil May Cry erg goed ontvangen door de pers. Er zijn vooral veel achten, enkele negens en zelfs een paar tienen uitgedeeld aan deze demonische hack ’n slasher. Dat heeft voornamelijk te maken met de gruwelijke actie, de toffe muziek en het strakke design dat door de gehele game verweven zit. Op metacritic scoort de game ongeveer een 8,5 terwijl de bezoekersscore rond de 3,5 ligt.

De meningen zijn kennelijk sterk verdeeld. Daarom zijn we zo benieuwd naar jouw mening. Heb jij de game al gespeeld, of alleen de demo gecheckt? Ben je een trouwe volger van de reeks of is dit de eerst game uit de DMC-serie? Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen waarin je jouw mening verklaart. In een verzamelartikel zetten we zoveel mogelijk van de meningen bij elkaar, om zo een volledig beeld te creëren van jullie mening over deze game.

Dus, wat vind jij van DmC: Devil May Cry?

Dit artikel delen

Over de auteur

- -

Reacties

 • Qua productie waardes is de game echt geweldig. De graphics, de art-style, de voice-acting, de muziek. Het is echter veel te makkelijk, zelfs op de hoogste moeilijkheidsgraad. Ik kan dus wel begrijpen dat de meest die-hard DMC fans enigszins teleurgesteld zijn in deze reboot. De uiteindelijke game is echter gewoon van hoog niveau en absoluut het spelen waard.

 • mhoa, ik vond Dante must die een heerlijke moeilijkheids graad met enkele zeer uitdagende gevechten! De game is uiteindelijk niet zo moeilijk als de vroeger maar dat ligt dan volgens mij meer aan de checkpoints die ervoor zorgen dat as je een gevecht hebt gehaald je het bijna nooit opnieuw hoeft te proberen omdat je 5 min verder op t loodje legt…
  En hell or hell difficulty is toch echt een pittige dobber, knap voor de mensen die dat absoluut(!) niet moeilijk vinden :))) yeah right!

 • Ik vis deze game wel eens uit de budgetbak. De DMC-serie vond ik wel leuk, alleen de nieuwe Dante vind ik vreselijk. Het zou natuurlijk geweldig zijn als deze game ooit eens voor ps+ members beschikbaar komt

 • Framerate is echt niet goed de stijl van de game is aardig maar is totaal anders dan DmC ervoor en dit ligt me een stuk beter. Verder is het meer van hetzelfde wat jammer is.

 • De game draait op de PC echt fantastisch. Met een middelmatige game PC van een euro'tje of 250/300 kan je de game op 1080p en 45+ fps spelen!

 • Eerste DMC voor mij, ik heb er net 2 uurtjes inzitten en wat vind ik deze game toch lekker wegspelen!

 • Moet hem nog eerst spelen voordat ik kan oordelen, maar ga het zeker doen :D

 • lekker dooie ongeboren babies uit baarmoeders knallen want dat is edgy en super cool. :')

 • Dat word niet echt in beeld gebracht. En er word ook niet gedaan alsof het cool is.
  Het liet wel beter weten wat voor persoon Vergil is.

 • het was dom en onnodig en deed afbreuk aan personage van vergil.

 • zou het geen DMC zijn dan zou het een gemmiddelde game zijn.  maar alles punten behalve de graphics en de art style na zijn slechter dan die van zijn voorgangers.  en het vermoorden van zwangere vrouwen en andere domme shit is gewoon lame, en dat terwijl de maker zegt dat games kunst kunnen zijn. • Het nieuwe uiterlijk van Dante was wel even wennen. Maar het is toch een zeer toffe character geworden.
  Heb de game zelf een paar dagen geleden uitgespeeld. En ik vond hem echt zeer goed.
  Vooral op gebied van leveldesign en gameplay heel goed geslaagd.
  Ik snap die negativiteit op metacritic totaal niet. Waarschijnlijk kunnen ze gewoon niet tegen de verandering en schrijven een review zonder de game echt helemaal te spelen.

 • Ik mag toch hopen dat niemand naar de userscores kijkt (of iig ze niet serieus neemt) van games op metacritic. De scores die de journalistiek eraan geeft zijn wel betrouwbaar maar de userscores of bezoekerscore die is volstrekt idioot. Volledig volgebouwd met 1'en en 10'en van fanboys van de eigen console/franchise aan de ene kant en die van de rivaal console/frachise aan de andere kant… Een 3,5 voor deze game is grote onzin en zal door de oude base uitgedeeld zijn denk ik zo.

 • nouja de reviews die bijna nooit vertrouwbaar zijn zijn juist de reviews van game journalisten.  de meeste reviews zijn een fucking grap (je zou de PU eens moeten lezen echt belachelijk wat voor cijfers ze daar geven)  en ik heb geen flauw idee hoe dat komt behalve dan dat de develepors niet voor het hoofd willen stoten omdat ze anders geen reviews of donaties meer binnen krijgen ofzo, hoevaak heb je wel niet geleven van "het is allemaal net als het vorige deel maar iéts toegankelijker" terwijl voor jou als fan van de serie verpest is (voor mij was dat bijvoorbeeld Halo 4 Reviewers vinden het zo´n geweldig spel maar de game is verneukt door 343 en lijkt helemaal niet meer op de eerdere Halo´s'  En juist games als skyrim, dishonored, alle COD games na mw 1, Halo 4, Diablo 3 en nog veel meer krijgen ontzettend hoge cijfers terwijl dat de games zijn die die game industrie verpesten.  Het is tegenwoordig ook blijkbaar verboden geworden om games te bekritiseren, kijk maar naar DmC waar bijna alle fans van de serie tegen de nieuwe game zijn. niet alleen vanwege Dante zelf maar heel de game is het niet waardig om DMC te zijn.
  en nu worden die fans weggezet als zijkers die hun bek moeten houden.  de rede dat ik IG nog een beetje vertrouw is omdat er weinig reclame is op de site en de reviews waarschijnlijk onafhankelijk geschreven zijn.  Ik ben niet echt super in het goed vormgeven van zinnen maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. • Ik snap zeker wat je bedoelt, ik loop tenslotte ook al een tijdje mee en heb 6 jaar in de industrie gewerkt. Ik durf echter nog wel te beweren dat veel journo reviews gewoon betrouwbaar zullen zijn. Een gewogen gemiddelde daarin haalt voor mij de foutmarge er wel uit omdat ik qua cijfer (als ik wat speel) eigenlijk nooit verder dan 1 punt afwijk.  Halo viel mij overigens ook wat tegen en met een 8.0 zou ik het ok vinden. Skyrim en Dishonored vond ik pareltjes (toevallig dishonored gisteren afgrond. Die cijfers kunnen me niet hoog genoeg zijn. Maar er is altijd een smaakkwestie.  Ik hoop alleen wel dat je het met me eens bent als je de userscores vergelijkt met journoreviews dat de laatste gemiddeld dichter bij de werkelijkheid zit?  Wat ik alleen wel heel kwalijk vind is dat sommige sites op een schofterige manier traffic proberen te genereren. Vaak gebeurt dit ongeveer 2 weken na release en dan verschijnt er in de lijst een nieuwe review met een enorm niet serieus te nemen afwijkend cijfer. Reden is daar simpel om clicks te scoren en seo-wise en op advertentie inkomsten hogerop te komen. Zo kwam ik ooit een 2 tegen voor halo 4, een 4 voor uncharted 2 etc. Gevolg is dus veel bezoekers die benieuwd zijn… • Ik vond hem erg vermakelijk

 • Toffe game !! Ik mag de nieuwe dante wel. En he speelt heerlijk, hoop dat de dlc van Virgil snel uitkomt :)

 • Lekker spelletje, niets verder achter zoeken.

 • Ik heb de game uitgespeeld, vanaf missie 14 na de discotheek eindbazin vond ik de game slecht, alles daarvoor vond ik erg tof en best wel goed eigelijk.

 • Ik kom er hopelijk snel genoeg zelf achter als ik hem binnen heb :P !
  De demo vond ik ieder geval erg dope!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren