1. Mobile Games Update Week 5

Mobile Games Update Week 5

In de wekelijkse mobile games update bespreken we interessante nieuwtjes en gamereleases voor Android, BlackBerry, iOS en Windows Phone. Deze week verschenen onder andere de verslavende simulatiegame Pixel People, het bijzonder Little Inferno en de euforische schietgame The DRM Death Ray Manta.

Nieuws

70.000 games en apps in BlackBerry App World

BlackBerry App World zal meer dan 70.000 apps en games bevatten. Dit werd bekend gemaakt tijdens de lancering van het nieuwe mobiele besturingssysteem BlackBerry 10. In App World staan de bekende iPhone-, iPad- en Android-games van uitgevers zoals EA, Gameloft, Rovio, Sega en ZeptoLab. Een lijst met noemenswaardige games vind je hieronder:

- Angry Birds

- Angry Birds Seasons

- Angry Birds Rio

- Angry Birds Space

- Angry Birds Star Wars

- Asphalt 7: Heat

- CreaVures

- Dead Space

- Fruit Ninja

- Jetpack Joyride

- Modern Combat 3: Fallen Nation

- NBA Jam

- Plants vs Zombies

- Shadowgun

- Shark Dash

- The Bard’s Tale

- Where's My Water?

- Where's My Perry?

IOS > Android releases:

Cubes vs. Spheres

Call of Mini: Brawlers

Releases

Baseball Superstars 2013

Als honkbal en RPG’s je hart sneller doen kloppen dan is Baseball Superstars 2013 een niet te missen titel. Dit jaar zijn de ‘My Pitcher’ en ‘My Batter’ modi verbeterd. Hierin beloop je de weg van een beginneling tot een superster. Op weg naar de top krijg je te maken met veel uitdagingen en moet je een goede relatie onderhouden met je fans, medespelers en potentiële liefdespartners.

App Store (iOS): Baseball Superstars 2013 (gratis, universeel)

Play Store (Android): Baseball Superstars 2013 (gratis)

Little Inferno

Little Inferno is een puzzelgame van de ontwikkelaars van World of Goo en Henry Hatsworth en draait om een open haard. Het doel in deze game blijft uiterst vaag, daar je van alles dient te verbanden in de haard. Van houtblokken, ontploffende vissen, schreeuwende robots tot nucleaire machines en zelfs kleine hemellichamen. Door 99 uitdagingen krijg je, via mysterieuze brieven, steeds meer te weten over het aangrijpende verhaal dat Little Inferno probeert te vertellen.

App Store (iOS): Little Inferno (€ 4,49, iPad)

Pixel People

In Pixel People bouw je jouw eigen stad en de inwoners ervan. Door de genen van bewoners te combineren ontdek je nieuwe ‘pixel’ bewoners. Het combineren van een goochelaar en een wetenschapper maakt een tovenaar en de genen van een kunstenaar en een programmeur maken een game designer. Deze nieuwe beroepen zorgen er voor dat er nieuwe gebouwen in je stad gebouwd kunnen worden, die elk de stad in een unieke functie voorzien. In totaal zijn er 150 verschillende ‘Pixel People’ te ontdekken.

App Store (iOS): Pixel People (gratis, universeel)

Phone Fight

Door je mobiele apparaat een gezicht te geven, te trainen en te voorzien van wapens strijd je tegen andere telefoons of tablets in jouw omgeving. In totaal zijn er 3 miljard verschillende mogelijkheden om een uniek gezicht te maken. De wapens die je in de 99 levels verzamelt verschillen van toiletborstels en shotguns tot draken en clusterbommen.

App Store (iOS): Phone Fight (gratis, universeel)

SlotZ Racer 2 HD

Slotracing is het racen met elektrisch aangedreven modelauto's op een voorgevormde racebaan. In SlotZ Racer 2 HD is het mogelijk om je eigen banen te maken, deze met je vrienden te delen en andere banen te downloaden. Door het gebruiken van slechts één knop race je met 25 verschillende voertuigen over 31 banen. Voor beginnelingen is er de ‘Kids’ modus en voor de ervaren slotracer een speciale ‘Nnaargh’-optie (frustrerend moeilijk dus).

App Store (iOS): SlotZ Racer 2 HD (gratis, universeel)

Table Top Racing

Table Top Racing is een Micro Machines-kloon, afkomstig van een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de WipEout-games. Met gekke minuscule autootjes race je door woonkamers, over aanrechten en tafels die vol staan met gigantische obstakels. Door races te winnen verdien je muntjes waarmee je nieuwe auto’s vrijspeelt, onderdelen upgradet en je wapenarsenaal uitbreidt. Bovendien is er een multiplayer-optie voor vier spelers.

App Store (iOS): Table Top Racing (€ 2,69, universeel)

The DRM Death Ray Manta

The DRM Death Ray Manta is een kleurrijke ‘arena shooter’ die erg doet denken aan titels zoals Robotron en Geometry Wars. De game focust zich op hectische schietactie en volgens de ontwikkelaar is de DRM ontwikkeld om spelers extreem blij te maken. De eindeloze regenboog aan kleuren en neonstralen wordt dan ook ondersteund door een euforische soundtrack.

App Store (iOS): The DRM Death Ray Manta (€ 0,89, universeel)

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. We zijn erg benieuwd welke mobiele games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • De eerste video doet het niet, staat ingesteld op prive!

 • Thanks captain.

 • Het enige spel dat goed werkt op tablets en smart dingen is angry birds

 • Juist……….  Not

 • Infinity blade werkt ook heel goed op de ipad

 • Er werkt heel veel, als je een middeleeuwse smartphone dan werkt het misschien wat rotter, maar heel veel werkt gewoon wel.

 • Feed me Oil, probeer die game eens, een echte aanrader!!

 • MohamedAbdulkadir:  Denk niet dat je mening relevant is als ik kijk hoe je Smartphones beschrijft…

 • Is niet halal he??

 • Ja lachen man.

 • Je kunt deze artikelen beter de naam 'App Store Update' geven, aangezien 99% van de games hier niet voor Android is…

 • Dat is toevallig deze keer zo, normaliter staan er ook meer apps van de Play Store tussen.

 • Zo heette het vroeger. Het is echter nog steeds zo dat de games als eerste of alleen maar naar iOS komen. Kan IG ook niets aan doen.

 • Der staan wel weer een paar leuke tussen.. Gaat helemaal goed komen..

 • Wat een bagger weer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren