1. Beste Game van de Maand Januari

Beste Game van de Maand Januari

De eerste maand van 2013 zit niet bomvol toppers, maar toch zijn er weer enkele noemenswaardige titels uitgekomen. We hebben de zes kandidaten voor Beste Game van de Maand op een rijtje gezet. Check hieronder welke games het zijn en stem vervolgens op wat jij de beste game van de maand januari vindt. Laat bovendien een reactie achter waarin je verklaart waarom je voor die game hebt gekozen, en je maakt automatisch kans op een gratis game naar keuze!

Anarchy Reigns

Anarchy Reigns is een actievolle beat-em-up met over-the-top geweld. Behalve een meer dan 10 uur durende singleplayer-modus waarin je met Jack of Leo aan de slag kan, biedt het spel een online multiplayer waarin je kunt vechten met één van de meer dan acht volledig unieke personages.

Creativiteit en geweld worden beloond in deze game, waardoor het helpt om de verschillende signature kill moves te gebruiken. Anarchy Reigns heeft verschillende multiplayer-modi waaronder Battle Royale, Death Match en Surival Mode. Een Action Trigger Events-systeem laat je events uitvoeren zoals The Black Hole of een vliegtuigcrash.

Op de redactie waren wij niet echt te spreken over de game, maar de meningen van de bezoekers en andere recensenten zijn sterk verdeeld.

Lees hier de recensie!

DmC Devil May Cry

DmC Devil May Cry is een reboot van de Devil May Cry-serie, waarin we aan de slag gaan met een jonge Dante. Deze vechtersbaas beschikt niet alleen over kapsones, maar ook over diverse bovennatuurlijke krachten waarmee hij demonen bevecht in het plaasje Limbo City. Dante wisselt het vechten met deze krachten vliegensvlug af met zijn zwaard en andere wapens, om zo succesvol zijn weg te vinden langs deze demonen en de nodige eindbazen.

Later krijgt hij naast zijn standaard wapen de beschikking over twee andere staten van bewustzijn. In de Angel Mode verandert zijn zwaard het veel snellere wapen genaamd de Osiris. In de Devil Mode beschikt Dante over het slome, maar enorm krachtige wapen dat de Arbiter heet. Als Dante genoeg kracht heeft verzameld, kan hij de Devil Trigger inschakelen; dit vertraagt de tijd en geeft hem zo de mogelijkheid om meer stijlvolle aanvallen uit te voeren.

Lees hier de recensie!

The Cave

The Cave is een platform-adventure-game waarin spelers op avontuur gaan in een levende, pratende grot. In deze grot bevinden zich onder meer een pretpark, een middeleeuws kasteel en een kernraket, waar spelers al rennend, springend en puzzelend diverse obstakels moeten zien te overkomen.

Spelers beleven dit avontuur met drie personages die zij zelf uit een groep van zeven kunnen kiezen: The Knight, The Twins, The Time Traveller, The Adventurer, The Hillbilly, The Monk en The Scientist. Elk personage heeft zijn eigen vaardigheden en kwaliteiten.

Lees hier de recensie!

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Ni No Kuni draait om het jongentje Oliver, die samen met zijn moeder een rustig leven leidt in een klein dorpje genaamd Motortown. Aan het begin van de game lijkt er dan ook niets aan de hand, totdat zich een vreselijk ongeluk voltrekt en Oliver enorm in de put terecht komt. Hij is een dierbare verloren en in zijn verdriet komt vanuit het niets zijn pop opeens tot leven. Deze pop, Drippy, vertelt Oliver dat de wereld van Motortown gekoppeld zit aan de magische wereld waar hij vandaan komt en dat ook alle inwoners uit de twee werelden aan elkaar gekoppeld zijn. De dierbare die Oliver in zijn wereld is verloren kan hij redden door de magische wereld van het kwaad van Shadar te ontdoen. Oliver twijfelt geen moment en gaat met Drippy mee naar zijn magische wereld.

De game bevat geanimeerde tussenfilmpjes die gemaakt zijn door het hooggewaardeerde Studio Ghibli, bekend van animatiefilms zoals Spirited Away en Howl's Moving Castle.

Lees hier de recensie!

Antichamber

Antichamber is een psychedelische puzzelgame die geïnspireerd lijkt op de kunstwerken van M.C. Escher. De levels van Antichamber zijn namelijk niet-euclidisch. Dit houdt in dat de regels van driedimensionale ruimtes niet van toepassing zijn. Wanneer je bijvoorbeeld vier keer linksaf slaat, zou je verwachten dat je weer aankomt op het punt waar je begon. Dit hoeft niet het geval te zijn in Antichamber; ruimtes die ver uit elkaar liggen, zijn op één of andere wijze toch verbonden. Wanneer je omdraait, kan je omgeving ineens totaal veranderd zijn.

Het spelen met de verwachtingen van spelers die uitgaan van euclidische ruimtes, is de kern van de game. Deze psychedelische sfeer wordt versterkt door de muziek van Siddhartha Barnhoorn. De muziek begint eenvoudig maar evolueert naarmate het spel vordert.

Hitman: HD Trilogy

Een verzameling van drie Hitman-games in HD: Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Contracts en Hitman: Blood Money. De game bevat meer dan veertig missies verspreid over de drie delen. In de Hitman-games speel je als Agent 47, de kale huurmoordenaar die uiteenlopende moordcontracten aanneemt. 47 kan zich volledig ongezien door levels manoeuvreren door stilletjes zijn tegenstanders om te leggen en hun outfits over te nemen.

[poll 148][p] Dit zijn de dan: alle genomineerden van de maand januari. Mocht jouw favoriet er niet tussen staan, laat dan een reactie achter met welke game naar jouw mening de beste van oktober is. Die wordt dan ook meegenomen in de telling. En vergeet niet: [b]stemmen plus reageren is kans maken op een game naar keuze[/b] . Het stemmen kan tot 10 februari, dus zorg dat je op tijd bent![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

- -

Reacties

 • Dat is voor mij toch echt Ni No Kuni! Top spel waar ik me onwijs mee vermaak op het moment:)

 • Mee eens, maar de officiële release was 1 februari. Beste game van de maand januari kan dan eigenlijk niet. Maar dan ben ik er voorstander van om Ni no Kuni twee maanden op rij te laten winnen. Het spel is er goed genoeg voor.

 • Hitmaawn! Dat blijft gewoon mijn favoriete kale held.

 • Deze is echt ontzettend makkelijk: Ni No Kuni. Ik houd zelf niet zo van RPG's, maar ik kan gewoon zien dat deze game pure kwaliteit is en echt waar voor je geld is.

 • Zonder twijfel: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch!
  Een RPG met prachtige omgevingen en personages en een leuk verhaal! Wat moet een mens meer hebben :-)

 • Ni No Kuni: Wrath of the White Witch
  Heb de game zelf niet, maar de rest viel me lichtelijk of behoorlijk tegen en deze game lijkt me erg goed vandaar een stem op deze game, ookal heb ik hem zelf niet.

 • Ik zat te twijfelen tussen Ni no Kuni en The Cave. Uiteindelijk heb ik toch maar voor eerstgenoemde gekozen.

 • the cave lijkt me het leukst. het is niet de hoogst staande game maar een goede platformer heb ik wel weer zin in

 • Ni No Kuni….super!!!

 • DmC Devil May Cry voor mij!

 • Heb geen van alle gespeeld maar het schijnt dat nino het beste is ^^

 • De Hitman: HD Trilogy spreekt mij het meeste aan, dus deze krijgt mijn stem.

 • Ni No Kuni hoe kan het ook anders!!

 • Ni no Kuni: Wrath of the White Witch.  Erg simpel voor mij: ik vind het de beste JRPG sinds een hele lange tijd! Plus dat ik een zwak heb voor Studio Ghibli. <3

 • No Ni Kuni, lijkt me duidelijk!

 • Uit deze games kies ik toch voor de Hitman HD collectie.
  Dat blijven gewoon geweldige games!

 • Heb mijn recensie exemplaar van Ni No Kuni vorige week ontvangen en was meteen betoverd door het magische wereldje!
  DmC heb ik zelf gehaald en is toch ook zeker een topper van januari!
  The Cave was vermakelijk maar erg kort. Hitman ben ik op het moment de recensie van aan het schrijven. Damn wat moet je een geduld hebben voor dat spel!  Mijn stem gaat echter uit naar Ni No Kuni!

 • Hitman gestemd!

 • Dmc !!! De andere games heb ik niet.

 • DMC: Devil may cry. Hakken, hakken, hakken, schieten en vrouwen wat nog meer

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren