1. Medal of Honor: Warfighter - The Hunt Review

Medal of Honor: Warfighter - The Hunt Review

Electronic Arts heeft de gehele Medal of Honor-serie onlangs vanwege tegenvallende resultaten voorlopig in de ijskast gezet, waardoor de mappack The Hunt nu de zwanenzang van de serie is geworden. The Hunt, aan de andere kant van de grote plas bekend als het Zero Dark Thirty-mappack, draait net als de film Zero Dark Thirty om de klopjacht op Osama Bin Laden. Dat klinkt als interessante materie, maar net als de rest van de game ontbeert het The Hunt aan originaliteit en blijkt vrij karig.

Zo bestaat deze mappack uit slechts twee maps en hangt hier een prijskaartje aan van tien euro (tenzij je de limited edition had, dan is hij gratis). Dat is weliswaar goedkoper dan mappacks van andere populaire shooters als Battlefield 3 en Call of Duty, die doorgaans 15 euro kosten, maar bij die titels krijg je dan vaak vier maps plus een hoop extra’s, zoals een gamemodus of extra uitdagingen. Behalve de twee maps bevat The Hunt ook wat nieuwe wapenconfiguraties, camouflage-skins en nieuwe rangen, maar zoals in de recensie van de game zelf al besproken zijn dat geen extraatjes om warm van te worden.

Chitral Compund

Chitral Compound is de eerste van de twee nieuwe maps uit The Hunt en speelt zich af in een vallei in Pakistan. Er werd vroeger gedacht dat Osama Bin Laden zich verschuilde in dit wetteloze en onherbergzame gebied. Na het spelen van Chitral Compound snappen we wel waarom de terroristenleider een andere onderduikplek verkoos. Chitral Compound weet namelijk weinig indruk te maken. Het is niet dat de map verkeerd in elkaar zit, maar Chitral Compound is zo ontzettend dertien-in-een-dozijn, dat je al na één speelsessie vergeet dat dit een nieuwe map is. Het is een heel heuvelig level met veel rotsen, bergpaadjes en hier en daar wat krotten en schuurtjes. De map lijkt daardoor heel erg op (bepaalde delen van) de maps Novi Grad Warzone, Tungawan Jungle en Shogore Valley. Een beetje geoefende Medal of Honor: Warfighter-speler voelt zich daarom al veel te snel thuis in Chitral Compound en krijgt geen moment het idee met iets nieuws aan de slag te zijn gegaan.

Darra Gun Market

Darra Gun Market is de tweede (en meteen dus laatste) mappack van The Hunt en ditmaal is een Pakistaanse bazaar annex wapenmarkt het strijdtoneel. Naar verluidt is deze gesloten gemeenschap in Pakistan een van ’s werelds gevaarlijkste plekken voor buitenstaanders en daardoor zeer geïsoleerd. Juist daarom werd gedacht dat Bin Laden zich hier zou hebben verschanst. Op het eerste oog doet Darra Gun Market aan als een zoveelste Arabische bazaar zoals we die al zo vaak in een game hebben gezien, zij het dat de standaard groente- en fruitkraampjes zijn vervangen voor rekken met machinegeweren. Overigens kun je hier niet naar grijpen als je door je kogels heen bent, wat ons een beetje teleurstelde. Gelukkig blijkt deze map iets origineler te zijn dan Chitral Compound. Dit komt vooral door de afwisseling, want behalve de wapenkraampjes vinden we ook wat andere gebouwen in de map én een heuse wapensmid. De wapensmid mag dan slechts een klein hoekje zijn, het is wel het hoogtepunt van Darra Gun Market. Vooral tijdens Combat Mission kun je haast niet om dit stekje heen. Hier branden ongecontroleerde vuren, stroomt vloeibaar metaal door open kanalen en sissen lekkende waterpijpen, waardoor deze nauwe gang vol afleiding en andere gevaren letterlijk en figuurlijk het heetst van de strijd vormt. Een paar toffe vierkante meters dus, maar het feit dat we alleen hierover enthousiast zijn geworden, is erg tekenend voor The Hunt als geheel.

Deze DLC is getest op de PlayStation 3

Last note: de DLC is sinds eind december al uit. Wij kregen echter eind januari een code. Hoofdredacteur Jelle heeft deze aan Lars gegeven om de review te schrijven en bij publicatie kwamen we pas achter het feit dat de DLC al lang en breed beschikbaar is. Toch wilden wij jullie onze mening niet onthouden.

Conclusie en beoordeling

The Hunt is volledig in lijn met de rest van Medal of Honor: Warfighter. Het is nergens echt slecht, maar dusdanig ongeïnspireerd en bovendien erg karig, waardoor er weinig positiefs over valt te melden. De wapensmidhoek in Darra Gun Market is het hoogtepunt van deze mappack, maar die paar vierkante meter kunnen moeilijk het prijskaartje van 10 euro rechtvaardigen. Net zoals de standaard maps hadden we ook deze nieuwe slagvelden weer snel gezien en berooft Medal of Honor: Warfighter ons nog altijd niet van de nachtrust. We zijn trouwens niet de enigen die er zo over denken, blijkt uit de nog maar een handvol bevolkte servers. The Hunt is dus geen mooie zwanenzang van de serie geworden, maar een onderstreping van waarom EA deze serie ver achterin de ijskast heeft geplaatst.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Toffe wapensmid op Darra Gun Market
 • Minpunten
 • Slechts twee maps
 • Chitral Compound is saai
 • Karige extra’s

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Ik had 'm gratis ivm de Limited Edition, en ik vind de maps persoonlijk wel vet. Maargoed, ik ben iemand die de game wel erg leuk vind en de reviewer niet echt. Dat kan ook een groot verschil maken. Hoe dan ook, ik vermaak me nog steeds prima met de game!

 • Heb de Limited edition en geniet toch wel van de maps en van de game.
  Multiplayer is leuk om te doen maar de singleplayer valt behoorlijk tegen

 • Het zijn opzich best leuke maps
  En nu de game redelijk speelbaar is geworden is het nog best te doen.

 • En daar moet je nog 10 euro voor betalen ook als je het persee als nog wilt hebben, oke de gemiddelde Max Payne 3 DLC is even duur alleen wel stukke beter. Als iets goed is betaal ik er teveel geld voor dat heb ik er voor over. Deze DLC van Medal of Honor is gewoon kut, alles boven celcius is deze DLC niet waard.

 • Medal of Honor haalt weer topcijfers, helaas is de schaal te hoog.

 • Ik heb laatst de limited edition gekocht voor een prikkie dus de maps waren voor mij gratis. Heb me wel vermaakt met de single player maar de multiplayer is een regelrechte aanfluiting.  De menu's zijn super onoverzichtelijk en totaal niet gebruiksvriendelijk cq intuïtief.
  Er zijn maar een handje vol servers te vinden die bevolkt zijn, helemaal als je op hardcore modus zoekt.
  Ontzettend laggy, merk je bijvoorbeeld aan het feit dat ik dood ga en daarna pas de geluiden hoor, mensen die me midden in een reload animatie doodschieten.
  En zo kort na release al geen ondersteuning meer qua bugfixes etc. En nu alweer totaal opgegeven (en terecht).  Het spel (mp) voelt aan alsof het een rush job was en gemaakt is om snel in te cashen op een bekende naam. Totaal niet over nagedacht. Zonde

 • Geen problemen mee gehad (pc)  Daarbij is de SP wel regelrecht kut

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren