1. Take Two maakt ruim 300 miljoen euro winst - Borderlands 2 cashcow

Take Two maakt ruim 300 miljoen euro winst - Borderlands 2 cashcow

Take-Two heeft in het derde kwartaal van het financiele jaar een winst van 305 miljoen euro geboekt.

Dat kwartaal liep van oktober van van december 2012 en de winst betekent een stijging van ruim 110 miljoen euro ten op zichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Verantwoordelijk voor de goede cijfers zijn Borderlands 2 en NBA 2K13. Borderlands 2, dat in september werd uitgebracht, blijft goed doorverkopen en is bijna zes miljoen keer over de toonbank gegaan. NBA 2K13 helpt ook mee met 4,5 miljoen verkochte exemplaren tot nu toe. XCOM: Enemy Unknown is ook in de periode uitgebracht. Daar bovenop heeft het bedrijf nog Grand Theft Auto IV en Red Dead Redemption die blijven doorverkopen.

Van de totale omzet kwam bijvoorbeeld 22 procent uit de games die al eerder uitkwamen, zoals GTA en Red Dead, maar daarnaast wist Take Two ook een flinke inkomstenstijging uit digitale content te halen. Maar liefst 23 procent van de totale omzet werd uit digitale verkopen gehaald, waar de DLC van Borderlands 2 bijvoorbeeld een rol heeft gespeeld.

Opmerking: dit bericht oorspronkelijk op 6 februari geplaatst. Toen hebben we hem per ongeluk niet op de frontpage gezet. Vandaar deze bump!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zo dat is een behoorlijke winst zeg.

 • ''eker'' moet ff verandert worden in ''keer''  Verder heeft Take Two het verdiend. Breng goede kwaliteit games uit en die winst komt vanzelf binnen :)

 • Doen ze goed,
  En ze hadden van mij best de best scorende uitgever mogen worden op de metacritic lijst ipv ea die alleen maar oude shit heruitbrengt en er de volle mep voor vraagt + DLC

 • Tsja ik wacht nog steeds op de GOTY edition :) Blijf niet bezig met al die DLC

 • Favoriete uitgever. Vrijwel altijd kwaliteit.
  Goed om te lezen dat er ook bedrijven zijn in de gameindustrie die winst maken in deze tijden. Zo vaak lees je dat niet meer.

 • Dik verdiend Take Two.

 • Goede kwaliteit–> Flinke winst. Ze verdienen het!

 • Kom maar op met Claptrap seizoen 3

 • Seizoen 3 komt pas als ze Borderlands 3 uitbrengen, ze kunnen eerst nu nog een paar episodes wel uitbrengen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren